1 juni 2016
19:00

Jönköpings Södra IF 2

Referat: Tabergs SK 9-m - Jönköpings Södra IF 2

Äntligen VINST och denna gången via en fin skalp mot J-södra. Matchen var jämn och Jsödra rullade boll på ett bra sätt. Vi hade dock pratat innan matchen om att hålla bollen på marken och slå de enkla passen för att vi ska få äga boll i värmen. Det gick riktigt skapligt med det. Efter ca 5 minuter fick vi ett snabbt uppspel på högerflanken där Eije passade bollen via kanten till Nordström som drev fram mot kortlinjen och passade snett bakåt till Arwid som stormade fram och säkert satte 1-0 till TSK. Därefter var det Albin som fick ett ryck och tog tag i bollen utanför straffområdet och vände bort en motståndare och dundrade bollen rätt upp i underkant ribban och in i mål. Därefter fortsatte vi med bra spel och efter en väldigt bra slagen hörna av Lucas höll sig Blomman framme och använde skallen till dagens 3:e mål. 3-0 i halvlek.
I andra halvlek var det rätt många slitna spelare. Södra lyckades komma runt och slå in 2 mål och plötsligt var det match igen. Som tur var lånade vi till kvällen in några 02:or och de låg bakom det snyggaste målet på Tabergs IP i år. Marcus lyckades få bollen på vänsterkanten och slårt ett flackt hårt inlägg i som Emil Nordström löper fram, hoppar upp och med perfekt tajmin med pannan trycker i bollen i det bortre krysset. Galet snyggt. Fullt i klass med vad Edman och Henke Larsson gjorde i EM 2004 för er som minns det.
Efter det målet fick vi övertaget igen i matchen och sen kontrade vi in 5-2 där återigen Emil Nordström bröt sig fram och fri med målvakten berhärskat sköt bollen rätt i mål. Många av spelarna var tagna av värmen och bytte ihärdigt. Dock slet samtliga mycket bra och vi rullade boll på ett mycket bra sätt. Det gör ledarna riktigt stolta över insatsen. Det var mycket publik och tillockmed en lite hejjarklack i ena hörnet som bidrog med skönsång, musik och smällare.
Nu tar vi nya tag och ser fram emot nästa veckas matcher med derbyn mot Tenhult såväl mot Barnarp.