20 maj 2015
19:00

Hallby

Referat: Taberg - Hallby

Vinst igen. Vilken galet bra start vi fått i seriespelet i år. Vi gjorde återigen en riktigt bra insats hemma mot gästande Hallby. Redan efter ett par minuter hade vi ett jätteläge att göra 1-0 men avslutet gick strax utanför. Vi fortsatte att spela bra under första halvlek och hade ytterligare ett par riktigt bra chanser att ta ledningen. Spelet böljade fram och tillbaka. Magda i målet gjorde en riktigt bra räddnign när Hallby sköt ett välplacerat skott en bit utifrån. Dock stod sig resultatet 0-0 in i halvlek. Vi sa till varandra att vi kommer att skapa ytterligare chanser i andra halvlek. Ca 10 minuter in i halvleken tog Tobias bollen av en halbyit, gjorden en överstegsfint och avancerade fram i planen där han slog en kalaspassning till Blomgren som passade vidare bollen in till en Kalle Edberg som behärskat dundrade in bollen i mål. Galet fin prestasion av Tobias och övriga som var inblandade i det målet där bollen gick som på ett snöre.
Efter ytterligare 5 minuter så var det dags igen. Emil tog bollen på mittplan och slog en öppnande passning till Arwid som fintate bort försvararen och sen stänkte in 2-0 målet utan chans för målvakten. Här var engagemanget från samtliga spelare extremt högt. Galet roligt att stå från sidan och se det. Med 5 minuter kvar av matchen så fick Hallby en frispark en bit utanför straffområdet. En riktigt bra slagen sådan resulterade i ett reduceringsmål och vind i seglen för Hallby. Strax efter fick de ytterligare en frispark som dock gick strax utanför. Sen var det Hallby som var stressade och låg på för en kvittering.
Sammanfattningsvis var det en en riktigt spännande och rolig match. Vi känner att resultatet var rättvist då vi skapade betyligt fler klara målchanser än motståndarna.
Härlig inställning av killarna och Magda i målet.