24 juni 2015
19:00

Skillingaryds IS

Referat: Tabergs SK - Skillingaryds IS

Då var det dags för sista matchen och till match kommer ett taggat gäng Tabergare som vill avsluta med ett starkt resultat och bjuda publiken på riktigt attackfotboll. Publiken hinner knappt sätta sig innan Tabergs svar på Neymar, Robin Chadaide i 6:e minuten drar fram till slägga och gör 1-0 till Taberg. Skillingaryds målakt hinner knappt resa sig upp innan Taberg fortsätter sina attacker och i 10:e minuten gör Anton Larsson 2-0. I en intervju med Sportbladet efter matchen förklarar Anton att han har haft ett målsinne sedan barnsben, "Ge mig bollen så gör jag mål", kommenterar han kyligt. Målen fortsätter att rasa in, den ovanligt målsugne Pontus Kling håller sig framme två gånger under första halvlek och klättar i seriens skytteliga, tillsammans med Mose som ävne han gör två mål i första halvlek. Klingkusinen Marcus hittar även han målet och efter total dominans under första halvllek leder Taberg med 8-0 och spelar den där typiska sambafotbollen grabbarna är kända för över hela Sverige.

Andra halvlek rycker Skillingaryd upp sig och Taberg får svårare att bryta igenom, men spelar stabilt och vägrar släppa igenom Skillingaryd. Linus De Gea i målet blir testad ett par gånger men visar prov på sin stabilitet när han har kontroll i varje situation. Det dröjer till den 67:e minuten då gasellen Mose driver fram med bollen och smeker en passning till Robin som pressar in bollen i mål, laget jublar och Robin njuter av att han gör mål oavsett vilka skor han har på sig. 20 minuter senare visar Pontus Nordström prov på känsla när han lobbar fram bollen till "defensive" mittfältaren Pontus Kling som gör sitt tredje mål för kvällen. Efter matchen hyllar han sina coacher och säger att utan dem hade han aldrig haft den skärpan i avsluten. I 90:e matchminuten är det dags för dagens andra hat-trick när bolltrollaren Fille Gustavsson gör sina överstegsfinter och skjuter ett hårt skott i ribban, som trillar ner till akrobaten Mose Wendel som sälar in bollen, han lägger sig med arslet på bollen och glider in med bollen i mål. Mose förklarar till sportnytt efter matchen att han tittade på Naturkanalen häromdagen och blev inspirerad av sälarnas sätta att ta sig fram på land. En solid 11-0 seger och i väntan på att alla lag ska spela klart sina matcher håller vi alla tummarna att vi slutar som etta i serien! Nästa anhalt är Uddevalla där jag efter dagens uppvisning redan tycker synd om motståndarna. Kan något stoppa detta lokomotiv som ångar fram utan pardon? De enda som jag skulle kunna se ens kan hota så här fantastiska grabbarna vore väl Barcelonas juniorlag, men de backade ur cupen efter att media rapporterade att hjältarna från Taberg skulle delta i samma cup.