Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Söder Futsal Herrar

Följ

Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Söder Futsal
Fotboll
Herrar
Futsal div. 1 Södra Svealand, herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Strängnäs Futsal Club 10 7 1 2 22
2 IFK Aspudden-Tellus 10 7 0 3 21
3 Söder Futsalklubb 10 6 2 2 20
4 Oranje FK 10 4 1 5 13
5 IFK Nyköping 10 3 1 6 10
6 IFK Mariefred 10 0 1 9 1
7 IFK Nyk??ping 0 0 0 0 0

Match

IFK Aspudden-Tellus

3 - 5
Vintervikshallen
1 december 2017
20:00

Söder Futsalklubb

Referat

Referat: IFK Aspudden-Tellus - Söder Futsalklubb

IFK Aspudden-Tellus är sommartid ett fotbollslag som håller till i division 2 Norra Svealand. Vintertid spelar man sedan ett par år tillbaka futsal. I år som nykomling i futsalens division 1 Södra Svealand. Kul att allt fler fotbollslag satsar på futsal vintertid.

Att Söder Futsal brinner för EN sport visade sig ganska snart vara en fördel. För trots att man var hårt drabbat av skador satte man direkt en tydlig prägel på matchen. Individuellt skickliga Aspudden hade svårt att skapa någonting mot ett rörligt och kreativt Söder Futsal.

I den sjätte minuten kommer också ett noll. Niels spelar fram Srecko som från sin centrala position har möjlighet att spela fram Daniel som tagit ett uppoffrande långlöp från egen planhalva. Men då Aspuddens försvarare velar i om han ska markera Daniel eller ta bort Srecko passar Srecko på att vända bort honom och göra målet själv. Två minuter senare får Daniel ändå göra mål då han stjäl bollen i ett Aspuddenuppspel och inte gör något misstag i sitt kyliga avslut. I den nionde minuten kontrar Aspudden och har fritt fram till Migge i Söders mål. Velja kommer emellan då han i hög fart avvärjer anfallet med en glidtackling som förs träffar bollen och därefter anfallaren. Domarteamet plockar upp det gula kortet vilket troligen var korrekt (lite oklart hur regeln som beskriver glidtacklingar ska tolkas). I den oreda som uppstår tappar Söder koncentrationen och straffas snart av Aspuddens Sammba-lirare som gör 1-2. Avsaknaden av avbytare börjar göra sig påmind och Söder ser stundtals lite trötta ut. När Srecko sen gör 3-1 framspelad av Najib så väljer Söder att dra ner på tempot för att stänga halvleken. Något som man lyckas med trots att Aspudden nu skapar allt fler chanser.

Jocke Thunström är ett av senhöstens nyförvärv. Jocke låg bara några timmar tidigare hemma och hostade och tog hand om en segdragen förkylning. När han hörde att Söder behövde hans hjälp gjorde han snabbt slut på traven med snorpapper, packade väskan och stack iväg till matchen. Till andra halvlek byts han in. På planen kör han lika hårt som alltid och Söders trötta övriga manskap ges möjlighet att återhämta sig. Andra halvlek får en helt annan karaktär än den första. Nu är det två jämna lag som bjuder på en riktigt fin kamp. I minut 30 gör Aspudden 2-3 och lägger i ytterligare en högre växel för att kvittera. Söders spelande tränare Benyam låter sig inte skrämmas av det. Han manar sina mannar att möta Aspudden högt och gör själv 2-4 efter en fin kombination med Kapten Velja. Minuten senare får Aspudden utdelning och vid ställningen 3-4 bjuder man publiken på riktig gladfutsal och full fart framåt. Domarna bjuds dock inte på samma glädje. Tvärtom. Aspuddens spelare gnäller ordentligt vid varje situation. Något som resulterar i tre gula, ett rött kort och att Najib kan fastställa slutresultatet till 3-5.

Som helhet en bra futsalmatch mellan två bra lag där Söders rutin gör att matchen väger över till lagets fördel. Vi tackar IFK Aspudden-Tellus för en trevlig match och önskar dem lycka till framöver.

0-1 Srecko (Niels)
0-2 Daniel
1-2 Sammba Ousman Mbaroodi Sowe
1-3 Srecko (Najib)

2-3 Pashang Abdulla
2-4 Benji(Velja)
3-4 Christopher Kisch Brunzell
3-5 Najib((Daniel)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Srecko Baic 1 2 0 0 0 0
Daniel Milovanovic 1 1 1 0 0 0
Najib Nbou 1 1 1 0 0 0
Niels Brolev 1 0 1 0 0 0
Velimir Markovic 1 0 1 0 0 0
Jocke Thunström 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Denis Madunic 1 0 0 0 0 0 0 0
Miguel Prats Castillo 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 21 jan 2018, 19:30 Söder Futsalklubb - IFK Aspudden-Tellus 6 - 7