Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Söder Futsal Herrar

Följ

Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Söder Futsal
Fotboll
Herrar
Träningsmatch 2017

Match

Djurgårdens IF FF

6 - 3
Vallentuna sporthall - Tellusvägen 29, Vallentuna
8 oktober 2017
13:00

Söder Futsal

Referat

Referat: Djurgårdens IF FF - Söder Futsal

Säsongens första träningsmatch spelades mot Djurgården. Djurgården har en spännande säsong framför sig som nykomling i Svenska Futsalligan. Djurgården har en trupp som i föreningen Kåre har svetsats samman under flera år men som säkerligen kommer att spetsas med ett antal nyförvärv för att göra laget konkurrenskraftigt i "Allsvenskan". För ett år sedan möttes Djurgården och Söder Futsal i Djurgårdens IF Futsals första match någonsin. Det mötet slutade med seger för Söder Futsal med 2-1.

Att Söder Futsal haft september som en månad där man tittat på nya spelare och inte haft fullt fokus på det egna spelet syntes i första halvlek. Man står förvisso upp bra och spelmässigt är halvleken jämn men några enkla individuella misstag ger Söder en ordentlig uppförsbacke. Djurgården utnyttjar Söders misstag och gör en del fina individuella prestationer som resulterar i 4 mål innan halvtidspausen. Söders anfall stannar oftast framför en bastant mur av hemjobbande Djurgårdsspelare. 4-0 till Djurgården i halvtid.

Trots det krafiga underläget har Söder inte gett upp matchen. I andra halvlek lyfter man sitt spel, jobbar sig in i matchen och börjar göra mål. Velja spelar fram Aleks som målar. Velja gör sedan själv Söders andra mål och Djurgården ser allt mer pressat ut. Med fem minuter kvar får man åndå 5-2 vilket gör att Veljas andra mål för dagen inte räcker till mer än en frisering av slutresultatet till 6-3.

Djurgårdens seger är rättvis. Man är effektiva både i anfalls och försvarsarbetet. Om laget ska lyckas i SFL behöver man nog anpassa sitt spel till den fysiskt tuffare nivå som elitdomarna tillåter.

Söder Futsal fick en tempostark träningsmatch och en nyttigt avstamp mot säsongen. Man tar med sig den starka insatsen i andra halvlek, som Söder vann med 3-2, till tisdagens match mot Nacka Juniors.

Vi är igång. Om några veckor är vi på topp!
Forza!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Velimir Markovic 1 2 1 0 0 0
Aleks Tomevski 1 1 0 0 0 0
Damir Maglic 1 0 1 0 0 0
Cristhian Mercado 1 0 0 0 0 0
Jeffry Miguel 1 0 0 0 0 0
Najib Nbou 1 0 0 0 0 0
Niels Brolev 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Miguel Prats Castillo 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng