10 december 2016
16:30

Täfteå IK

Referat: Söder Futsal - Täfteå IK

Täfteå IK (”TIK”) gästade Söder Futsal för match i Vintervikshallen. Match om viktiga poäng. SF för att behålla kontakten i övre skiktet och få revansch från den snöpliga förlusten i föregående matchen mot Norrköping. TIK på plats i Stockholm för att vinna höjd från botten.

Lugnt tempo inleder matchen och inget riktigt tryck från endera lagen förrän halvvägs in i matchen då Täfteå får in ett mål. Då vaknar Söder Futsal och börjar spela fin futsal. 1-1 gör Srecko Baic genom ett skott från sidan som tar på hemspringande TIK spelare och går in. Målet räknas dock som självmål. Söder Futsal lyfter fram sina positioner men spelet är inte helt briljant... men det räcker. Söder Futsal går i upp ledning efter avslut från Mohamed Musa och inom samma matchminut utökar Elvir Spahovic Söder Futsals ledning till 3-1.

I andra halvlek visar Söder Futsal tydliga tecken på att man hellre försvarar än bygger vidare på sin ledning. Söder Futsal faller djupare på planen och andra halvlekens 9e minut reducerar TIK till 3-2. Nu följer en smått otrolig period på 9 minuter där TIK gör ytterligare 3 mål och går upp till en välförtjänt 3-5 ledning. Detta till trots att Söder Futsals målvakt Milos Ostojic gör en bra insats... Med två minuter kvar av matchen tar Söder Futsal ut sin målvakt och pressar på hårt med jokerfördelen. I matchens sista minut får Söder Futsal utdelning när Cristhian Mercado blir fint assisterad av Kasper Kajermo och Srecko Baic. Närmare än så kommer inte Söder Futsal och det var tunga steg hos Söder Futsal som användes för förflyttning mot omklädningsrummet.

Förlusten för Söder Futsal var rättvis. I andra halvlek kommer Söder Futsal, liksom mot Norrköping, inte alls upp i nivå och laget behöver arbeta hårt för att ge TIK en revansch i Umeå den 18e decemer!