4 december 2016
17:30

Rättvist Resultat i Böljande Match

Söder Futsal reste till Örebro för match mot Örebro Futsal Club (ÖFC) i Gamla Idrottshuset för att avsluta SLF Norras femte serieomgång. Vinst för ÖFC hade resultat i en serieledning medans vinst för SF hade gett laget bättre häng på toppen. Med 152 i publiken var det två alerta lag som äntrade planen.

ÖFC tar en tidig ledning efter 3 minuter. Uppförsbacke för SF direkt men man äter in sig i matchen trots ÖFC press. I 7e minuten tråklar sig Najib Nbou framåt längs ÖFCs kortlinje och får in en kort pass till en ganska omarkerad Srecko Baic som genom ett kliniskt avslut reducerar till 1-1. I 11e minuten är det återigen dags för Screcko Baic att visa sina färdigheter genom en fin brytning och sedan ett kontrollerat avslut som ÖFCs målvakt inte uppfattar i tid. Pressen mot SFs mål hårdnar, ÖFC visar temperament gentemot domarna och får en spelare utvisad men lagen går till halvtidsvila med ställningen 1-2.

I början av andra halvlek visar SFs Screcko Baic fin teknik när han genom en två fotare friställer sig själv men ÖFCs målvakt gör en fin räddning och håller kvar ÖFC i matchen. Pressen mot SF hårdnar än mer och många kvalificerade räddningar av SFs Miguel Prats gör att SF behåller sin ledning ända till andra halvlekens 7e minut då ÖFCs Mattias Bulun lyckas få in bollen i mål efter att SF misslyckats med ett anfall som resulterar i ett 2 mot 1 läge för ÖFC. I matchens avslutande minuter går ÖFC för segern genom att spela med joker. Det gör ÖFC väldigt effektivt och SF lyckas ganska dåligt med att få tag i bollen för försök till avslut. Med 10 sekunder kvar av matchen blåser domaren för frispark cirka 1 meter utanför SFs straffområde. SF protesterar högljutt mot frisparken då situationen uppfattades som en solklar 50-50 situation. ÖFC frispark går dock rakt in i SFs mur och matchen slutar oavgjort.

En böljande match med majoriteten av avslut från ÖFCs sida. SF är dock effektiverare i sina avslut och försvarade sig väl. Oavgjort var ett rättvist resultat!

Söder Futsal Matchens Lirare: Miguel Prats