Spjutstorps IF

Referat: Skivarps GIF - Spjutstorps IF

Skivarps GIF – Spjutstorps IF 1-2
Av Johan Ohlsson

Skivarp har gjort sitt i årets upplaga av klassiska YA-cupen. Men SGIF föll verkligen med flaggan i topp mot Spjutstorp i den andra omgången. Nu vann med Spjutstorp med 2-1 (2-0) men SGIF var otroligt nära en kvittering genom Erdem Lalos i den 88:e minuten.

- All heder åt killarna. Vilken härlig inställning de visade upp, säger en mycket stolt SGIF-tränare i Mikael Carle.

Den största dramatiken utspelades innan matchen då Skivarp fick fyra återbud matchdagen.

- Tror att vi har sammanlagt sju skador i laget, påpekar Mikael Carle.

Så det var en minst sagt orutinerad och ungdomlig trupp som Skivarp ställde upp med.

Men de som fanns med gjorde verkligen inte bort sig. Snarare tvärtom. Defensivt var det oerhört bra. Och nog fanns det chanser till fler mål.

Skivarp valde att spela defensivt med spelsystemet 4-1-4-1. Detta med tanke på omständigheterna som rådde.

- Vi skulle parkera bussen den här gången och vi skulle vara väldigt kompakta med laget. Och det lyckades vi bra med, menar Mikael Carle.

Nu blev det Spjutstorp som för det mesta var det spelförande laget. Framför allt då under den första halvleken. Men SGIF gjorde det väldigt trångt för sina motståndare.

Framför allt låg man hela tiden rätt i positionerna. Och det var nyckeln till att Spjutstorp inte kunde skapa så förfärligt mycket trots att gästerna hade bollen oerhört mycket.

Ändå kunde Spjutstorp gå till halvtidsledning med 2-0. 0-1 kom redan efter nio minuter. Ett riktigt skitmål minst sagt. Spjutstorp slog en frispark som Oskar Johansson bara skulle rensa. Men Oskar fick sneträff och bollen letade sig i mål bakom en chanslös Christian Rönnberg i SGIF-målet.

0-2 var både snyggt, men samtidigt lite onödigt. Albin Stark missade lite oturligt en brytning och bollen letade sig fram till Marcus Eriksson. Han fick fullträff och Christian Rönnberg var chanslös.

- Tyvärr bjuder vi på båda målen, suckar Mikael Carle.

Efter pausen blev Skivarp bättre rent anfallsmässigt. Robin Sippola började göra saker som vi är vana att se honom göra. Man kom bättre fram på kanterna och man började också att hitta den ensamme forwarden Kasper Wallström allt bättre.

Reduceringen kom i den 56:e minuten. Robin Sippola fick bollen vid mittplan. Han drog ett par motståndare, sprang ifrån dessa, kom fri med målvakten och rullade bollen säkert i mål vid den bortre stolpen.

Sju minuter senare slog Kevin Lindström ett inlägg som en Spjutstorpsspelare stoppade med händerna precis vid straffområdsgränsen. Om inte så hade Kasper Wallström blivit helt fri.

Domaren Mirza Huremovic valde att fria helt eftersom han tyckte att handsen var ofrivillig. Men det var han nog ensam om att tycka.

Strax efteråt tvingades Christian Rönnberg att göra en kanonräddning då Mergim Mehmeti var igenom.

I den 70:e minuten var Skivarp på nytt nära en kvittering. Kevin Lindström slog en fin hörna som Philip Hansson mötte perfekt. Men nicken gick strax utanför.

- Precis som när vi mötte dem i serien så tyckte jag att Spjutstorp började att tröttna i den andra halvleken, påpekar Mikael Carle.

Så kändes det. Skivarp fick mer att säga till om och man hade några fina kombinationer som så när hade resulterat.

I den 73:e minuten valde Skivarp att övergå till 4-4-2. Allt för att åstakomma en kvittering. Och med några minuter kvar flyttade SGIF även upp mittbacken Henrik Pålsson högre upp i planen.

Och i den 88:e minuten var vi beredd på att notera 2-2. Robin Sippola kom enda ner vi kortlinjen. Han drog en spelare, fintade bort nästa och slog en perfekt boll intill Erdem Lalos. Erdem fick kalasträff men målvakten gjorde en suverän benparad.

Visst, passningsspelet och uppspelen var knappast det bästa. Men det struntar vi den här gången. Den inställning och beslutsamhet som Skivarp visade upp var härlig att skåda.

- Vår inställning var härlig i dag. Det tar vi med oss inför fortsättningen, kommenterar Mikael Carle.

Robin Sippola var bäst i Skivarp. Nu börjar han att närma sig toppen av sin förmåga. Snabb, finurlig, löpstark och målskytt. Robin hade det mesta.

Lillebror Andreas Sippola slet ännu en gång föredömligt och slog också ett par fina djupledsbollar. Andreas stod alltid rätt. Han blev skadad i början av den andra halvleken, men fortsatte ändå att spela hela matchen.

Målvakten Christian Rönnberg fortsätter att övertyga. Bra var också mittbacken Henrik Pålsson som gjorde flera strålande brytningar.

Så gick snacket

- Det kändes lite störigt. Det första var ju ett självmål. Och vid det andra fick han ju en j-kla träff.

SGIF-målvakten Christian Rönnberg var chanslös på bägge målen.

- I andra halvlek spelade vi bättre.

Christian Rönnberg igen.

Albin Stark som fick chansen som mittback i första halvlek och som vänsterback i andra och Albin gjorde det riktigt bra.

- Det var nog min första riktiga gräsmatch på fem-sex år.

Albin Stark som i år gjort comeback i sin moderklubb.

- Det kändes bra. Men återigen åkte vi dit på några riktiga skitmål.

Sa Henrik Pålsson som annars gjorde en bra insats som mittback.

- Det blev ju några brytningar i dag. Och jag hoppas på fler chanser.

Henrik Pålsson igen.

- Det kändes som en vridning och jag var beredd på att byta. Men så kändes det bättre. Men sen var jag beredd på att byta igen, men när vi gjorde 1-2 så vill jag fortsätta.

Kämpen Andreas Sippola blev skadad i den 49:e minuten, men kunde ändå spela 90 minuter.

- Men jag kunde inte springa så mycket i andra.

Förklarade Andreas Sippola.

- Tyckte att det fungerade bra med 4-1-4-1.

Andreas Sippola igen.

- Jag begriper inte hur man kan missa en sådan situation. Handsen är ju solklar.

Robin Sippola om när en Spjutstorpsspelare tog med händerna och därmed gick Skivarp miste om en klar målchans för Kasper Wallström.

- Det var tufft i dag. Men nu var situationen som det var.

Kasper Wallström tvingades att spela ensam forwards. Kasper kom loss vid ett par tillfällen där han visade sin klass.

- De kom högt upp med sitt lag. Jag drog ett par spelare och sprng mig fri.

Robin Sippola om sitt mål.

- Först drog jag en spelare, sen skottfintade jag en annan så han måste ju ha kommit upp till er på vallen (stort skratt). Sen såg jag Erdem (Lalos). Henke (Henrik Pålsson) gjorde det bra som hoppade över bollen. Men målvakten gjorde en bra räddning.

Robin Sippola om förarbetet till Erdem Lalos kanonskott i den 88:e minuten.

Publik: Cirka 50.

Detta var bra: Skivarp visade upp en suverän inställning och man var ytterst nära att ta det till straffar. Framför allt stod man alltid rätt placerade. Defensiven fungerade bra med spelsystemet 4-1-4-1. Efter pausen blev offensiven bättre. Robin Sippola var bäst i Skivarp.

Detta måste förbättras: Passningsspelet och uppspelen har mer att önska sig. Och hade man varit lite kyligare med sistapassningen hade Kasper Wallström fått betydligt fler möjligheter.