Av Johan Ohlsson

En efterlängtad trepoängare.

Nästan 100 personer trots konkurrens av hockey-VM.

En fin cermoni när vår ordförande Tommy Olsson skulle hyllas.

Det mesta var förstås uppåt när Skivarp vann den så otroligt viktiga matchen i div 5 sydöstra mot Blentarp. SGIF vann med 2-1 (0-0) efter två fullträffar av Kasper Wallström.

- Ja, den här segern var välbehövlig, kommenterar Skivarps tränare Mikael Carle.

Något skönspel var det sannerligen inte tal om. Rent spelmässigt har vi sett Skivarp betydligt bättre.

Men med tanke på tabelläget och hur viktig matchen var så struntar vi i det den här gången. Det viktigaste var tre poäng. Punkt slut.

Men var det något lag som var förtjänta av tre poäng så var det Skivarp. Om den första halvleken var jämn så tog Skivarp över efter pausen.

- Ja, det var rättvist att vi vann. I andra halvlek malde vi ner dem. De orkade ju inte utan Blentarp skönk ju längre och längre ner på sin planhalva, summerar Mikael Carle.

Den första halvleken höll ett väldigt lågt tempo där inget av lagen ville blotta sig. Skivarp höll dock sina positioner bra och de chanser som Blentarp skapade kom ännu en gång efter egna individuella misstag där hemmaspelarna inte kom överens vem som skulle gå på bollen.

Skivarp saknade knappast chanser under den första halvleken. Allt som oftast var det Kasper Wallström som var inblandad i det mesta.

I den 13:e minuten spelade han snyggt fram Kevin Lindström som var tre meter in i straffområdet då han blev knuffad. Men helt obegripligt dömde domaren bara frispark.

Kasper Wallström hade ytterligare två bra lägen under den första halvleken. Först sköt han ett skott som en Blentarpspelare räddade med händerna till hörna. Där gick SGIF miste om ännu en straff.

Dessutom hade Kasper en egen uppvisning där han drog ett par Blentarpspelare innan han sköt bollen precis utanför.

Blentarp var dock inte ofarliga. I den 40:e minuten fick man ett friläge sedan Skivarp slarvat rejält. Men skottet gick utanför.

- Den första halvleken präglades av mycket försiktighet. Det var inget av lagen som ville blotta sig. Vad vi ville göra var att skapa trygghet, säger Mikael Carle.

Efter pausen var Skivarp det bättre laget. Redan efter fyra minuter var SGIF oerhört nära ett ledningsmål. Erdem Lalos slog ett inlägg och där kom Andreas Sippola farande, men fick bollen på benskyddet och bollen gick utanför.

I den 60:e minuten kom chocken. Filip Klang Persson drog ner Felix Holm (men det var inte mycket som Filip var på Felix) och det blev straff. Straffen satte Alexander Pfeiffer i mål, ribba-in.

Efter det valde Skivarp att omedelbart att gå över från 4-1-4-1 till 4-4-2.

- Vi hade sagt att vi när som helst kunde gå över till 4-4-2, påpekar Mikael Carle.

Bland annat tog Kasper Wallström klivet upp från yttermittfältare till renodlad anfallare tillsammans med Erdem Lalos. Dessutom blev Andreas Sippola yttermittfältare medan Bogi Einarsson bildade innermittfält tillsammans med Robin Sippola.

Förändringen gav resultat och det omgående. Bara tre minuter senare kunde Skivarp kvittera. Och vilket mål sen.

Anton Nilsson slog ett perfekt inlägg som Kasper Wallström mötte lika perfekt. Kasper tog ner bollen på bröstet, vände bort en motståndare innan han placerade bollen i mål.

- Ett snyggt mål. Både Anton och Kasper gör det bra, berömmer Mikael Carle.

Även om Blentarp hade en hygglig nick tätt över ribban samt en straffsituation precis innan Skivarp gjorde 2-1 (men här gjorde domaren rätt som valde att fria) så var det Skivarp som styrde och ställde under den sista halvtimmen.

Man vann fler närkamper, man hittade sina medspelare allt bättre och man pressade på för att åstakomma ett segermål.

2-1 kom också efter 80 minuter. Den här gången fanns det en hel del tur med i bilden. Markus Emilsson slog en djupledsboll som med lite flyt kom fram till Kasper Wallström.

Kasper Wallström sköt ett skott där bollen gick mellan benen på målvakten Jesper Ljungberg.

- Då kändes det riktigt bra. Och på något vis var det rättvisa som skipades, konstaterar Mikael Carle.

I Skivarp var högerbacken Markus Emilsson mycket duktig. Han räddade många svåra situationer, han slog många fina crossbollar och han manade hela tiden på sitt manskap.

Kasper Wallström måste också framhållas. Två mål blev det. Det kunde ha blivit två till. Kasper var väldigt svårstoppad och gjorde saker som man sällan ser i div 5.

Andreas Sippola jobbade något enormt under matchen. Som han jobbade, som han slet. Hur mycket sprang karln egentligen? Andreas måste vara tråkig att möta. Tänk om han även hade blivit målskytt.

Filip Klang Persson var säkerheten själv i målet medan Anton Nilsson också ska ha ett plus för några bra brytningar och ett fint inlägg till 1-1-målet.

Innan avspark hölls det en cermoni för vår ordförande Tommy Olsson som avled i förra veckan. Ingvar Andersson höll ett fint och känsloladdat tal och det blev även en tyst minut.

- Det blev ett jättefint tal av Ingvar. Killarna tog det bra och man spelade verkligen för Tommys skull, avrundar Mikael Carle.

Kasper Wallström tvåmålsskytt när Skivarps GIF vann

Två mål och inblandad i det mesta när det gäller farligheter. Kasper Wallström hade all anledning att vara belåten då Skivarp vann den så otroligt viktiga matchen över Blentarp med 2-1.

- Det var den bästa insatsen på länge. Och det var skönt att vinna, summerar Kasper Wallström.

Kasper har nu gjort sex mål på sju matcher och ligger delad tvåa i skytteligan.

Hans 1-1-mål i den 60:e minuten höll hög klass:

- Ja, det var rätt så snyggt. Fick ett inlägg av Anton (Nilsson). Jag tog ner bollen på bröstet, vände bort en spelare och sköt in den vid den ena stolpen.

Och med tio minuter kvar kom även segermålet.

- Och det var ju inte lika snyggt. Fick bollen av Markus Emilsson. Sen gick jag inåt och skött ett skott där bollen gick mellan benen på målvakten, ler Kasper Wallström.

Han höll även på att göra ett konstmål. Kasper hade även två fina lägen och så var han även med i en straffsituation.

- Han blockerade bollen med handen. Det sa han även till mig. Så straffen var ju solklar, meddelar Kasper Wallström.

Han började matchen något överraskande som vänsteryttermittfältare. Inför den andra halvleken bytte han kant, men när Skivarp hamnade i underläge så blev han en renodlad anfallare.

- Det var kul att spela yttermittfältare. Men jag trivs bäst att spela forwards med ytterligare en anfallare, säger Kasper Wallström.

Skivarp - Blentarp 2-1 (0-0). Målen: 0-1 (60) Alexander Pfeiffer (straff), 1-1 (63) Kasper Wallström, 2-1 (80) Kasper Wallström.

Domare: Tome Tasev, Trelleborg.