Skivarps GoIF

Referat: Hammenhögs IF - Skivarps GoIF

Hammenhögs IF – Skivarps GIF 4-1

Av Johan Ohlsson

Det började med en tyst minut för vår ordförande Tommy Olsson som avled i onsdags. En fin gest.

Det slutade med tre utvisningar (varav en för hemmalaget) och förlust med 1-4 (0-2) i bortamötet mot Hammenhögs IF för Skivarps GIF. Bedrövligt var ordet.

- Jag skäms, säger Skivarps tränare Mikael Carle med en suck.

Ja, det här var en match som man som Skivarpsupporter, ledare och spelare vill glömma så fort som möjligt.

Visst, siffrorna var kanske lite för stora. Hammenhög gjorde mål på i stort sett allt.

Men förlusten kunde man knappast prata bort. Hammenhög var tyngre, starkare, det gick betydligt snabbare när man anföll och hemmalaget hade definitivt ett bättre försvarsspel.

- Vi var ju ändå med under matchen under den första halvleken. Då spelade vi hyggligt. Men tyvärr släppte vi in två onödiga mål, kommenterar Mikael Carle.

Hammenhög gjorde 1-0 efter 16 minuter genom Anton Persson efter usel markering från gästernas sida.

2-0 kom efter 35 minuter. Hammenhög fick en hörna som så väl SGIF-målvakten Christian Rönnberg som försvaret missuppfattade. Det blev retur och sedan mål. Ett riktigt skitmål för att prata klartext.

Skivarp hade några hyfsade perioder i den första halvleken och ett par hyggliga lägen skapades också. Robin Sippola hade ett bra skott som målvakten räddade till hörna. Kasper Wallström hade också ett bra läge som målvakten på nytt räddade till hörna.

Bakåt var det däremot darrigt. De chanser som Hammenhög skapade fick man ofta till skänks av Skivarp som gång på gång gick bort sig. Här måste man hitta en stabilitet. Sju insläppta på två matcher är bara för dåligt.

Det var långa stunder ganska grinigt ute på planen. Domaren Christian Andersson borde nog ha varnat åtminstone två hemmaspelare redan under den första halvleken.

- Ja, domaren skulle ha stävjat spelet redan från början. Då hade det här aldrig hänt, menar Mikael Carle och syftar då på allt elände som hände efter pausen.

I halvtid valde Skivarp att skifta målvakt. Christian Rönnberg gick ut och ersattes av Filip Klang Persson.

Det blev ännu mer irriterat efter pausen. Robin Sippola hade ett par tuffa dueller med Jonas Andersson. Robin åkte på en varning medan Andersson klarade sig utan.

I den 65:e minuten kom 3-0. Mattias Sassersson fick kalasträff strax utanför straffområdet och Filip Klang Persson var chanslös.

Man kan väl säga att matchen avgjordes tre minuter senare då inhopparen Kristjan Lund fick sin andra varning inom loppet av fyra minuter.

Den första fick han för snack och den andra för att han sparkade bort bollen då Hammenhög fått frispark.

- Jag protesterade eftersom han (Hammenhögspelaren) tog bollen solklart med sig med händerna. Jag frågade domaren vad han annars ska ha linjedomare till.

- Sen vid det andra var det inte meningen att sparka bollen så långt. Men då var han nog rätt så sur på mig. Sen kan jag bara säga att allt var korkat gjort av mig, förklarar Kristjan Lund.

I den 78:e minuten kom 4-0.

- Vi började allt mer att focusera oss på domaren och motståndarna i stället för vårt eget spel, kommenterar Mikael Carle.

Sen i den 87:e minuten blev det bråk mellan Jamie Nilsson och Hammenhögs Viktor Persson. Samtidigt gav sig Emil Carle in i bråkat och knuffade på Viktor Persson. Det hela slutade med direkt kort får så väl Emil Carle och Viktor Persson.

Ett helt riktigt beslut. Och det såg verkligen inte trevligt ut. Så där får man bara inte bete sig.

- Det Emil gjorde var inte okey, suckar Mikael Carle.

I den 90:e minuten fick i alla fall Skivarp ett tröstmål. Erdem Lalos sköt ett fint skott strax utanför straffområdet som letade sig i mål.

Erdem Lalos var också bäst i Skivarp. Plus förtjänade även Bogi Einarsson, Robin Sippola, Kasper Wallström och Rickard Eklund.

Nu är den här matchen glömd. Nu ser vi fram emot lördagens så otroligt viktiga hemmamatch mot Blentarps BK. Då kommer vi också att hedra Tommy Olsson.

Hammenhög - Skivarp 4-1 (2-0). Målen: 1-0 (16) Anton Persson, 2-0 (35) Claes Arvidsson, 3-0 (65) Mattias Sassersson, 4-0 (78) Emil Eriksson, 4-1 (90) Erdem Lalos.

Så här spelade Skivarp: Christian Rönnberg (ut 46) - Kevin Lindström, Rickard Eklund, Kevin Mathisson, Anton Nilsson (ut 79) - Bogi Einarsson - Andreas Sippola (ut 70), Erdem Lalos, Robin Sippola (ut 69), Emil Carle (ut 46, in 82) - Kasper Wallström (ut 82, in 88). Avbytare: Filip Klang Persson (in 46), Kristjan Lund (in 46), Jorge Portillo Velazquez (in 69, ut 88), Albin Stark (in 70), Jamie Nilsson (ut 79).

Domare: Christian Andersson, Ystad.

Publik: Cirka 90.

Hörnor: Hammenhög: 9, Skivarp: 4.

Varningar: Hammenhög: Gustav Lennartsson, Skivarp: Kevin Lindström, Emil Carle, Robin Sippola

Utvisningar: Hammenhög: Viktor Persson, Skivarp: Kristjan Lund (två varningar), Emil Carle.

Avslut på mål: Hammenhög: 5, Skivarp: 4.

Avslut utanför: Hammenhög: 8, Skivarp: 4.

Frisparkar: Hammenhög: 7, Skivarp: 10.

Offside: Hammenhög: 3, Skivarp: 0.

Detta var bra: Den tysta minuten till vår ordförande Tommy Olsson som avled i onsdags var fin. Skivarp hängde bra med Hammenhög i drygt en timme. Man var definitivt inte underlägsna sina motståndare. I övrigt fanns det sannerligen inte mycket att hurra åt.

Detta måste förbättras: Mycket. Försvarsmässigt såg det väldigt darrigt ut. De två inledande målen såg väldigt billiga ut. Usel markering på det första och vid 0-2 såg det väldigt struligt ut. Dessutom drabbades man av två utvisningar. Båda otroligt onödiga. Man tappade focus och koncentrerade sig mest på motståndarna och domaren under den sista halvtimmen. Här krävs det skärpning.

Två Möllor: Erdem Lalos
En Mölla: Bogi Einarsson, Robin Sippola, Kasper Wallström, Rickard Eklund