9 december 2018
15:00

IK Vikings BK

Referat: SK Höjden - IK Vikings BK

Till skillnad från fredagens vattenpolomatch i Pojkallsvenskan Sydväst bjöd söndagen på ganska klart väder och en blank is. Redan innan matchuret visade två minuter pressade vår egen bulldozer Felix Wollmesjö in 1-0 efter en hörna. Strax efteråt blev Arvid Gilmert utvisad i tio minuter och under den tiden kom vår offensiv av sig lite.

Någon minut efter att vi blivit fulltaliga började målproduktionen på allvar och under några minuter gick vi upp till 4-0. 2-0-målet gick till så att Axel Zettergren slog ett frislag nere i högra hörnet Vikings planhalva. Efter Eskil Ringbos pet väntade Axel så länge att jag inte trodde han skulle få iväg något skott, men när han väl klippte till gick bollen rakt upp i nättaket någon decimeter från krysset. Jacob Tiderman och Filip Larsson stod för de två följande målen. Båda kom att sluta på fem gjorda mål.

Efter detta trillade målen in lite då och då och matchen bjöd inte på någon spänning. Målen var så många och i alla dess former att jag glömt bort de flesta. Axel Zettergren och Olle Enelund gjorde två var. Felix Wolmesjö, Gustav Åhrman och Albin Sämfors gjorde varsitt mål. Mest generösa var Axel och Felix som passade fram till fem respektive fyra mål. Mitt i andra halvleken gjorde även Viking ett mål och slutresultatet skrevs till 17-1.

Under en period var Isak Berndtsson högljutt upprörd över att försvaret inte fungerade, men det är svårt att anklaga killarna för att de inte tog det helt på allvar i en sådan här match. Viking hade några spelare som utmanade oss, men de hade inte tillräckligt bra samspel och med den skridskoåkning som vi visade var det svårt för dem att hota oss på riktigt. Det var första gången jag såg Filip Larsson spela och man kan konstatera att han med sin fart och spelförståelse kan bli viktig mot hårdare motstånd.