1 december 2018
12:30

IFK Kungälv

Referat: SK Höjden - IFK Kungälv

Bollen är rund och allt kan hända. Bandy är inte alltid rättvist. Matchen mot Kungälv var en sådan match där jag länge såg risken att vi inte skulle vinna fastän vi var klart bättre.

Matchen började med lite vatten på planen och många spelare tyckte det var jobbigt att spela eftersom isen var så mjuk. Jobbigt var också att redan efter två minuter få ett hörnmål mot oss. Vi har ett spelmässigt övertag men det görs inga fler må förrän Jakob Tiderman i 35:e minuten lyckas kvittera genom att driva igenom hela Kungälvs försvar och sprätta in bollen i mål.

Retsen av halvleken blir händelserik. Kungälv återtar ledningen i 38:e minuten, men redan en minut senare efter ett lite rörigt anfall med många spelare i straffområdet skjuter Emil Lindberg ett skott från strax utanför straffområdet som passerar hela folksamlingen och letar sig in mellan benen på Kungälvs duktige målvakt.

Ytterligare två minuter senare i den 42:a minuter rinner dock Kungälv ytterligare en gång igenom vårt försvar och Kungälv kan gå till halvlek med ledning med tre mål mot våra två. Spelmässigt dominerade vi första halvlek, men vi lyckades inte stänga till bakåt.

I paus pratar vi om att den dåliga känslan i skridskoåkningen inte beror på benen utan isen och att Kungälv har det likadant. Känslan är att det är en match som vi kan och ska vinna, bara vi stänger till bakåt. Isen tas om hand och ändrar helt karaktär till den andra halvleken. Den är torr och lite hårdare, men knottrig och det är mer än en bra pass som studsar över klubban.

Andra halvlek börjar bra genom att Jakob assisterad av Emil kviterar till 3-3. Matchen innehåller inte mindre än tjugo hörnor och i den 72:a minuten skjuter Jakob in sitt tredje mål assisterad av Isak Berndtsson. Samme Isak åker på en utvisning i den 87:e minuten. Trots detta lyckas försvaret lett av Arvid Gilmert, som nog aldrig haft en så kraftig bringa som under denna match, och vår duktige målvakt Daniel Berntsson hålla tätt tiden ut.

I första övertidsminuten punkterar vi matchen genom att Jakob driver upp bollen och spelar ut till Axel Zettergren på vänsterkanten som slår in bollen precis framför mål där William Jensen kontrollerat rakar in bollen. Vi fortsätter som vanligt att med tålamod spela vårt spel och vinner med 5-3, vilket känns som ett rättvist resultat.

Anders assisterad av Isak (eller var det Axel?)