16:30

Lysviks IF

Referat: Rinns AIK - Lysviks IF 1-4

Rinns AIK – LYSVIKS IF 1-4 (1-0)

Efter tre träningar på konstgräset var det dags att testa våra vingar på fullstor plan i en träningsmatch. Lysviks IF stod för motståndet, en motståndare som vi har haft svårt med, minns bla i början av min tid i Rinn förluster med 7-0 och 1-11. Tidigare under vintern mötes vi i Sunnes fotbollshall och där förlorade vi 4-2. Idag hade vi målsättningen att ge alla spelare speltid, helst minst 45 minuter var. Resultatet var inte det viktigaste, men det är aldrig roligt att förlora!
Vi ville få igång så många som möjligt så därför tog vi ut 17 spelare. Vi startade med Lilläng i mål, backlinjen bestod av Kevin, Henric, Sonny och Sebastian. På mittfältet hade vi Alexander till höger, Carl hade nyförvärvet ”Stoffe” bredvid sig och till vänster spelade Andreas E. På topp började Robin och Thomas.
Matchens inledning var jämn, det var två lag som försökte spela fotboll och försökte vårda bollen. Man lyckades inte hela tiden men det var ambitionen man hade. Vi hade matchens två första avslut på mål, Alexanders skott gick utanför, Thomas lobb försökt räddades av den duktige målvakten i Lysvik. Bortalaget fick vänta till den 6:e minuten innan man fick iväg ett avslut, Lilläng hade inga problem med att rädda. Bortalaget slog en boll bakom ryggen på våra mittbackar och höll på att skapa en bra möjlighet.
Vi hade några hyfsade anfallsförsök men den sista passningen ville inte hitta rätt, ett bevis på det var situationen i den 10:e minuten när Thomas och Robin missförstod varandra och den ena stod och väntade på boll på fötterna och den andra gick på djupet och bollen kom mitt emellan. Andreas E och Carl hade också ett bra anfallsförsök men återigen så kom inte den sista passningen rätt. Vi skulle ta ledningen i den 20:e minuten, allt börjar med att vi får en hörna, målvakten gick ut och boxade bort bollen. Sebastian bryter deras kontringsförsök och hittar Thomas som serverade Stoffe en bra boll, nyförvärvet gick på avslut och den var otagbar för målvakten.
Nu tog vi över matchen något och i den 25:e minuten slogs det ett bra inlägg från vänster som Robin avslutade ed ett skott över. Tre minuter senare på ännu en bra slagen hörna hade målvakten problem med att rädda men till slut tog han bollen i famnen. Minuten efter såg vi en riktig finn anfall från Rinn där Andreas E och Stoffe jobbar fram så att Alexander får avsluta, tyvärr inte i mål, det anfallet var värd ett bättre öde. Robin hade en boll inne som dömdes bort för offside efter knappa halvtimmen. Lysvik ryckte upp sig och i den 36:e minuten hade man ett skott som gick tätt över. Kevin bjöd på en härlig glidtackling runt den 40:e minuten, vi hade hörna och dom kontrade, men Kevin dödade kontringen med sin härliga glidtackling. Robin slog ett inlägg mot mål, Andreas E dök på den vid första stolpen men hann inte få foten på bollen. Halvlekens sista anfall var ännu en från Rinn där ett bra samarbete mellan Stoffe, Thomas och Robin som slog inlägg till Andreas E men nicken gick inte in. 1-0 i halvtid kändes rättvis, kanske borde vi kunnat ha fått med oss ett mål till.

Vi ändrade om lite i laget inför andra halvleken, in kom Erik S, Arvid, Rickard, Adam och Andreas H, ut gick Sebastian, Stoffe, Alexander, Robin och Thomas. Andra halvleken börjar i samma takt, vi för matchen första minuterna, sedan kom Lysvik allt mer in i matchen. Bla så hade Carl ett fint långskott som målvakten fick anstränga sig för att nypa den. När Lysvik runt den 60:3 minuten får en dubbelhörna börjar matchen att ändra sig något. Vi börjar bli lite tama i närkamperna och det brukar straffa sig i slutändan. Vi hinner skapa ännu en fin anfall som avslutar med att Andreas H skjuter tätt över ribban. Runt den 70:e minuten byter vi ut Andreas E som börjat få krampkänning in kommer Stoffe. Strax efter hotar bortalaget men Lilläng räddade till hörna. Runt den 72:a minuten så blev det både slarv och missförstånd inne i vårt straffområde och bortalaget lyckades få in 1-1. Vi hann knappt med avspark och bollen låg inne bakom Lilläng igen och 1-2 var ett faktum. Nu började vi känna allt mer av tröttheten och med det kom misstagen tätare, men det största problemet var att vi slutade helt använda oss av kroppen i närkamperna. Bortalaget tog över allt mer, vi försökte lyfta upp laget men det skulle vara bortalaget som gjorde både 1-3 och 1-4, samt innan sitt tredje mål hade en boll i ribban. En tung förlust i en match som vi hade ”kontroll” över fram till ett slarv och missförstånd i den 72:a minuten. Att vi sedan släpper in 3 baljor till under sista kvarten är inte bra. Som jag skrev så var målsättningen med dagens match att ge alla speltid, vilket alla fick, alla fick minst 45 minuter förutom Habib som fick sista 20 minuterna.
Nu firar vi påsk och återupptar träningen på torsdag och ny match på söndag mot Fensbols IF.