29 september 2018
16:00

Rinns AIK

Referat: IFK Sunne U - Rinns AIK 4-3

Denna match var en spegelbild på våra höstsäsong, 30 minuter där vi inte verkar vilja spela boll och motståndarna gick upp i 3-0 ledning. Vi kämpar oss tillbaka in i matchen för att återigen gå ner oss och sen avsluta bättre sista 10-15 minuterna.

Vi startade med Mattsson i mål, backlinjen bestod av Kevin, Skoog, Pihlström och Sonny. På mitten hade vi Ivarsson, Carl, Marcus och Robin. På topp Rickard och Hedström. Sunne är ett spelande lag som har trott på sitt spelsätt från första dagen till den sista, ett ungt lag med stor potential att kunna fylla på sitt A-lag i sinom tid!

Dom var mer hungriga än vad vi var i inledningen av matchen, till en början kunde vi avvärja oss från deras försök till anfall. Vi hade två bra anfalls initiativ i den 10:e och 11:e minuten men utan att det kändes farligt!

Matchen skulle mer eller mindre avgöras mellan den 14:e minuten och den 21:a minuten när hemmalaget går från 0-0 till 3-0, Colin med en äkta hattrick! Det för att vi är passiva och spelade med alldeles för små marginaler.

Vi började visa lite tendenser till att vakna runt den 25:e minuten där Carl frispelas men domaren valde att blåsa för offside, omöjligt att säga om det var rätt eller fel. Vi skulle reducera genom Ivarsson som tog tillvara på en passning från Carl som jobbat tillbaka bollen, Ivarsson avslutade säkert i det bortre stolpen, detta i den 32:a minuten.

Vi försökte ändra lite mer på laget, vi hade kunnat ta ut vem som helst men valet föll på Andreas H som hade känningar i ljumsken, Henric E som började på bänken efter en veckas förkylning hoppade in. Vi skulle reducera återigen, det är efter att vi satt press på deras backlinjen genom Rickard, Henric och Marcus, den sistnämnde passade Carl som sprang mer eller mindre in med bollen i mål och gjorde 3-2! Nu var vi på G, så halvtiden kom inte till vårat fördel!

Vi försökte pusha på killarna under paus, försöka få dom att fortsätta i andra det dom gjort bra i sista 10-15 minuterna i första halvleken. Samt så hade vi vinden i rygg nu!

Tyvärr så var verkligen pausen inte alls något bra för oss. Vi kom in kanske inte lika loja som i matchinledningen till 2:a halvlek, men vi var inte där iaf! I den 47:e fick Marcus se ostskivan, i den 52:a minuten avslutade han med ett hyfsad skott men ingen utdelning. I den 59:e minuten tilldömdes hemmalaget en straff, något hård dömd kan jag tycka, Mattsson ska rensa en boll och bollen går på Pihlströms arm, en Pihlström som kanske är 10-20 cm från Mattsson och hinner inte dra bort armen som inte ens är ”uppe” i onormal läge, karma rättade till allt när hemmalagets spelare sköt över!

Minuten efter byter vi in Andreas E mot Kevin, Sonny går ut till högerback. Robin slog en underbar boll till brorsan Henric som tar med sig bollen in i straffområdet, tyvärr blockerar målvakten avslutet. I den 66:e minuten anfaller vi på högerkanten med Nils, tyvärr kommer vi inte till ett avslut. Två minuter senare har vi matchens bästa anfall, riktig klapp klapp spel där vi med ett tillslag tar oss från egen planhalva upp till halvmånen, tyvärr får vi aldrig iväg ett riktigt avslut!

Marcus har ett bra avslut i den 68:e minuten men bollen gick tätt över. Nu kom vi i våg efter våg och Sunne var på väg att hamna i brygga. Men vi lämnade ytor bakåt, något som Colin, som hoppade in igen efter att ha bytt i slutet av första, utnyttjade i den 79:e minuten och gjorde 4-2 målet!

Nu ska jag ge killarna i grönt en eloge, för det målet hade nog sänkt vilket lag som helst, men våra killar gav inte upp! Thomas fick hoppa in sista tio och direkt fick han iväg ett avslut som målvakten gjorde en fotparad på. Målet skulle komma i den 82:a minuten, Carl jobbade in sig i motståndarna straffområde, hör Thomas skrika på boll och passade honom, när vi alla trodde att Thomas skulle skjuta så väljer han att passa inåt igen där Nils hunnit fram och lugnt satte bollen i nät och 4-3 var ett faktum!

I sista minuten kom Robin in i straffområde och snäv vinkel sköt i nätmaskorna. Hemmalaget hade maskat rejält och domaren lade till ca 4-5 minuter. Dessa minuter spelades runt hemmalagets straffområde. Vi hade 4-4 inne, Andreas E slog ett fint frispark, bollen gick i en fin båge och jag tror det var Carl som nickade/ryggade in bollen i mål, domaren ansåg att det var offside, mycket hård dömd sådan! Domaren blåste kort därefter.

Matchen förlorades när vi återigen ger motståndarna ett 3 måls försprång, tror det var tredje gången denna höst det händer!

Vi får skicka gratulationer till IK Viking som gick vinnare som seriesegrare ur denna spännande slutomgång! Även en grattis till Sörby som blev tvåa. Ett tröstande ord till IS Emtarna som åkte ner och ett lycka till i kvalet önskar vi Ekshärads BK (neråt) och vem det än blir av Sörby eller Edebäck (uppåt).