17:45

Ekshärads BK

Referat: Rinns AIK - Ekshärads BK 2-0

Rinns AIK - Ekshärads BK 2-0 (1-0)

Ikväll tog vi en skön 2-0 seger! Spelet var inte i närheten av det vi kan, men tre sköna poäng är i hamn!

Vi ställde upp ikväll med Lilläng, Alexander, Skoog, Pihlström och Sonny i backlinjen. På mitten hade vi Ivarsson, Marcus, Henric och Robin. På topp Hedström och Stoffe. På bänken satt Kevin, Rickard, Sebastian, Thomas och Arvid.

Vi började inte matchen på ett bra sätt, lite lojt och tillätt Ekshärads BK spela på vår planhalva. Visst dom skapade inte speciellt mycket men bara faktumet att vi tillätt dom spela på våran planhalva var inte tillfredställande. Vi blixtrade till vid två tillfällen första kvarten, först var det Hedström som höll på att frispela Stoffe men målvakten hann först. Sedan var det Robin som tog en egen räd och avslutade strax utanför.

Först runt kvarten spelade hade vi vår första riktiga intention på ett anfall värt namnet. Hedström, Marcus och Robin var dom inblandade. Anfallet efter så gick Robin längs kortlinjen och drog på ett avslut som målvakten räddade till hörna. Robin slog en bra hörna mot bortre stolpen där Ivarsson nickade inåt och Skoog tog en kliv mot bollen och nickade in 1-0 i den 16:e minuten.

Matchbilden ändrades och vi fick igång vårt passningsspel, vi rullade boll ett tag i alla fall, men vi hade svårt att skapa farligheter. Runt den 25:e minuten gick vi ner oss igen, vi låg för långt ifrån vår gubbe och framförallt så fick våra motståndare ta emot, vända och passa innan vi dök upp i situationerna! Men precis som i början av matchen så skapade dom inte så mycket. Lilläng var hur säker som helst och gick ut och plockade ner alla bollar som kom emot honom.

Runt den 38: e minuten så hittade Marcus ut till Robin som avslutade, målvakten räddade till hörna. I slutet av halvleken åkte vi på två varningar, först Ivarsson och sedan Marcus. På Ivarssons blev det en frispark i bra läge, men Lilläng gjorde en fin räddning. 1-0 stod sig till paus.

Under pausen bad vi killarna att försöka åtminstone störa deras försök att slå långbollarna, när vi gjorde det under första halvleken så fick vi några hyfsade kontringslägen. Samt bad vi killarna att inte spela upp på deras lagkapten, som vann allt i luftrummet.

Direkt efter avspark fick vi inkast längs bår avbytarbänk, Ivarsson kastade långt i ett försök att hitta Robin, men back hann i mellan och efter lite flipperspel hamnade bollen hos Ivarsson igen som drog på ett skott som tog i ribban. I den 50:e minuten så sköt Hedström målvakten räddade men lämnade retur som Stoffe är först på men målvakten räddade igen. Ekshärads BK försökte med två skott i den 51:a och 53:e minuten men ingen orsakade problem för Lilläng. Robin testade målvakten deras i den 54:e minuten med ett skott.

I den 60:e minuten var dom nära att kvittera, en frispark slogs mot Lilläng, våran målvakt lyckades ej hålla bollen i röran men som tur var så lyckades ingen bortaspelare få bollen i mål. Robin varnades när han kom in lite sent i en situation. Runt den 65:e minuten fick Stoffe en smäll mot knäet och fyra minuter senare tvingades han gå av, det ska sägas att Stoffe gjorde en kanon match ikväll, Arvid kom in istället. I den 70:e minuten ännu ett skott utanför av bortalaget.

Ekshärad började flytta upp allt flera spelare, främst var det lagkaptenen vi hade problem med, Jimmie var en jätte, men även mittfältaren Martin gjorde det bra mot Marcus och Henric. Detta gav oss större ytor och sista 20 minuterna får vi se en målkavalkad av missade chanser. I den 71:a minuten var det Arvid som kom igenom, men deras målvakt, var han också otrolig duktig, räddade. Vi började tröttna och Sonny bad om byte med kvarten kvar, in kom Sebastian. I samma minut testade Robin med ett långskott som träffade stolpen.

I den 77:e minuten gör vi 2-0 efter ett fint samarbete mellan Hedström och Robin, Hedström hittade Robin ut på högerflanken, Robin går ner mot kortlinjen och slog sedan ett lågt inlägg mot bortre stolpen där Hedström kom och sköt in 2-0 åt oss. Med tio kvar kom Rickard in mot en trött Ivarsson. I den 81:a minuten träffade vi virket för tredje gången, det var Hedström som testade ett långskott bollen träffar stolpen träffar målvakten och studsar ut. Arvid hade också ett hyfsad läge i den 85:e minuten men bollen smet utanför. Thomas fick hoppa in sista 4-5 minuterna istället för Robin. Matchen slutade 2-0 för oss.

En sisådär första halvlek följdes av en stark andra halvlek. Alla får godkänd ikväll, dock vill jag lyfta fram Hedström som gör en kanon 2:a halvlek! Stoffe som var tillbaka på topp bredvid just Hedström slet något enormt och gjorde en otrolig fin match! Lilläng ska också ha en eloge för sin match, räddningen på fridparken i slutet av första halvleken var grym viktig! Men som sagt hela laget gjorde en bra match, backlinjen jobbade bra tillsammans. På mitten hade vi ännu ett nytt innermitt par med Marcus som slet något fruktansvärt och Henric som också gör en bra match trots en seg förkylning. Ivarsson ute på höger var vass och Robin på en ny position gjorde det också bra.

Men bäst av allt var dagens reservställ! Kommer bli reservstället resten av säsongen nu!