18:45

Rinns AIK

Referat: IK Viking - Rinns AIK 3-4

IK Viking - Rinns AIK 3-4 (2-3)

Tuff bortamatch ikväll, serieledarna på andra sidan planhalvan. Vi kom till match med följande startelva: Lilläng vaktade målet. Sonny, Skoog, Pihlström och Andreas bildade våran backlinje. På mittfältet hade vi Henric, Carl, Marcus och Stoffe. På topp Hedström och Robin. På bänken började Kevin, Rickard, Thomas, Nils och Mattsson.

Vi får en drömstart av matchen när vi redan i den 2:a minuten tar ledningen genom Robin, det är Stoffe som pressar en motståndare på sin kant och bollen hamnar mellan målvakten och Robin, målvakten är först på bollen och rensar rakt på Robin som var snabbast och lyckades få in bollen i det tomma målet, 0-1 var ett faktum!

I den 8:e minuten fick vi inkast, Sonny kastade till Carl som passade tillbaka och Sonny slog ett långt inlägg som hittade en rätt ensamstående Hedström, som inte hade några problem att göra mål, 0-2 efter 8 spelade var en resultat som vi inte kunde drömma om! Tyvärr så reducerade hemmalaget efter en snabb omställning på deras högerflank, inlägg inåt och till slut fick en hemmaspelare tag på bollen och satte bollen i mål, 1-2 efter 12 minuter!

Hemmalager satte oss under press ett tag och trots att den där riktiga farliga chanserna inte skapades så kändes det farligt. Istället så var det vi som var nära trean när Hedström kom fri men blev störd i avsluts momentet och skottet gick utanför. 1-3 skulle dock komma i den 26:e minuten, Robin kom förbi sin gubbe och blev fälld inne i straffområdet, domaren kunde bara blåsa för straff! Hedström steg fram och satte säkert in 1-3!

Tyvärr så reducerade dom kort efteråt, en hård dömd frispark som slogs mellan våra backar och hittade en lagkamrat som lyckades få en tå på bollen och 2-3 var ett faktum. I o m detta mål så hårdnade matchen till något. Några tuffa satsningarna från bägge sidorna. Andreas fick utgå efter en tuff ryggtackling runt den 38:e minuten, Mattsson ersatte. 2-3 stod sig till halvtid!

Under halvtid poängterade vi vikten av att inte slarva bort bollen dom gångerna vi fick den gratis. Andra halvleken började lite avvaktande. I den 50:e minuten kom Robin fri men tyvärr blir avslutet rakt på målvakten. Bara minuten senare håller det på att bli en repris men denna gång hann målvakten fram till bollen först. I den 57:e minuten blev Carl frispelad av Henric, tror jag, han väljer att finta målvakten men snubblade till på den torra gräsmattan och chansen är över, men han tar tillbaka bollen och slår ett inlägg som Hedström hinner slänga sig ner på och få bollen in mot mål men tyvärr ingen grönklädd där.

Viking skulle kvittera i den 58:e minuten, dom anfaller på vår högerflank, dom jobbade sig in och sköt på Skoog och ställde Lilläng helt och 3-3 var ett faktum!

Vi gjorde ett byte Sonny gick ut och Kevin gick in runt 60:e minuten. Matchbilden blev jämn, men helt klart gick bägge lagen för tre poäng! I den 66:e minuten fick vi en hörna, Robin slog en längre sådan som hittade Carls huvud, nicken gick i en fin båge i det bortre krysset, 3-4 var riktigt viktigt!

Om matchen redan urartat något med några riktigt tuffa tacklingar, tänker bla på den som Robin blev utsatt för, så blev det ännu mer tufft där ute, mycket snack och en hel del efterslängningar. Domaren tappade matchen och började blåsa något märkligt, för visa saker fick vi frisparkar emot oss men när det var till våran fördel blåste han inte. Nåja inget att göra, dömt är dömt och killarna i grönt ska ha en stor eloge för att man inte vek sig i muren, hemmalaget fick en 3-5 frisparkar i bra läge men man kom inte förbi muren!

Viking fick en kanon läge att kvittera i den 81:a minuten, men Lilläng räddade ett friläge med en härlig räddning! Vi höll undan och tog tre viktiga poäng borta mot ett oerhört starkt och bra IK Viking! Hela laget gör ett stark insats ikväll och visade att förra veckans insats inte är detta lags ansikte!

Lilläng gör en avgörande räddning och låter oss ta hem 3 poäng! Sonny kämpade som ett djur på sin högerbacks position. Pihlström och Skoog gör det bra mot en mycket bra anfallstrio i Viking, Andreas läste spelet på ett imponerande sätt och vann otaliga dueller tack vare det. Henric på högeryttern är den lugna lagkaptenen som blandar med fin offensiv och bra hemjobb. Carl och Marcus sliter oerhört för laget, tack vare deras slit får vi övertaget på dom flesta lagen på mittfältet. Stoffe på en ny position ikväll gör återigen en bra jobb, hans defensiva slit utmärker sig men hans offensiv är inte mycket sämre! Robin gör sin allra bästa match i Rinntröjan, gör ett mål, skapar situationen som blev straff, slog hörnan som resulterade i 3-4 målet. Måste vara en mardröm för backen att markera denna Robin! Hedström gjorde två mål och slet oerhört i defensiven. Kevin kom in och gjorde ett bra inhopp, råstark i kroppen. Mattsson kom också in bra och spelade enkelt till en början och alltid redo att hjälpa sina lagkamrater. Rickard fick hoppa in sista sekunderna och byta av Robin. Ett sista ord till trion Rickard, Nils och Thomas som inte fick någon speltid ikväll, ni är guldvärda för hela laget!