Rinns AIK

Referat: Västanviks AIF 2 - Rinns AIK

Västanviks AIF2 - Rinns AIK 2-0 (1-0)

Säsongens andra och sista derby spelades ikväll på Granevik. Vi ställde upp med följande elva: Lilläng, Sonny, Hedström, Skoog, Andreas, Nils, Carl, Marcus, Henric, Stoffe och Robin E. På bänken började Ogge, Rickard, Thomas, Lars och Renhult.

Det var svåra förutsättningar ikväll på Granevik, för bägge lagen naturligtvis, starka vindar som gjorde det svårt för lagen, vi valde att börja med medvind i hopp om att det skulle avta i andra halvleken, känslan är att det snarare blev värre men det får andra avgöra, huvudsaken är att det var lika villkor åt bägge lagen.

Vi förlorade ikväll på effektiviteten bland annat, vi skapade en hel del chanser i första och borde ha kunnat gå till halvtidsvilan i en 3-1 ledning eller 2-0 ja två mål ledning hade inte varit helt orättvist, men fotboll är sällan rättvist och vi har bara att gratulera Västanviks AIF2.

I 2:a minuten så skjuter vi utanför efter att målvakten missbedömd vinden och bollen gick över honom, men vi sköt utanför/över. Annars är det hemmalaget som började bättre, men efter ca 10 minuter började vi vinna mittfältet och på det sättet ta över matchen. I den 15:e minuten slog Andreas en frispark som tog i ribban, Carl är snabbast och får iväg ett avslut som Tobias räddade.

Två minuter senare får vi matchens första hörna, vi testade med en variant som nästan höll på att resultera, bollen hamnade i andra vågen hos Andreas som slog ett inlägg, efter lite flipperspel hamnade den hos Carl som skjuter, tyvärr blockerades skottet.

21:a minuten så är Andreas nära ett drömmål, långskott som Tobias i hemmamålet hör en kanon räddning och tippar bollen över ribban. På efterföljande hörna så hamnade bollen vid Andreas igen som testar med ännu ett vasst skott som Tobias återigen tippar över ribban.

Efter en längre tids spel på Västanviks planhalva så lyckades dom komma i ett anfall, domaren blåste för frispark, likt en kortare hörna, dom slog in bollen mot vårat mål, Lilläng går ut och kniper bollen men samtidigt så blir han tacklad och tappade bollen som en hemmaspelare är snabb å slår in i mål. 1-0 i den 25:e minuten, rätt ologiskt och så orättvist som bara fotboll kan vara!

Närmaste tio minuterna är vi inte med i matchen, det var dom om luften gick ur oss och vi var varken 2:a eller 3:a på dom flesta bollarna! Hemmalaget utnyttjar detta genom att rulla boll, utan att för den delen skapa något. Sista tio i 1:a halvleken kommer vi igång igen, men har svårt att skapa dom där heta chanserna, oftast på grund av att vi vill lägga bollen till rätta och det gick alldeles för långsamt helt enkelt. Sen så blev vi allt mer ängsliga och ingen vågade avsluta, så vi skulle peta till bollen en extra gång. Trots det är Andreas, Sonny och Henric inte allt för långt borta att kvittera med tre skott. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

Vi gjorde en ändring direkt till 2:a halvleken, Nils gick ut och Rickard kom in. Vi kommer in bättre i 2:a halvleken, men nu har vi motvind och fick det svårt, hemmalaget spelade exakt som man ska både mot oss men även helt rätt med tanke på motvinden vi hade. Vi ville rulla igång spelet då det var lönlöst att be Lilläng slå längre utsparkar.

Trots att vi under 2:a halvleken aldrig når vår bästa nivå vi hade större delar av 1:a halvlek så skapar vi tillräckligt för att åtminstone inte förlora ikväll!

Vi hade svårt att hålla bollen i anfall så vi valde att byta in Lars på Stoffes position, för att se om Lars orkade hålla boll tillräckligt länge för att vi skulle flytta upp laget, detta i den 56:e minuten. Det höll på att ge resultat omgående, minuten efter lyckas Lars hålla i bollen och passa till Carl som gick på en egen rädd och avslutade, men nu hade vi värmt upp Tobias i målet ordentligt och han knep även denna skott.

I den 63:e minuten varnades Marcus, sen går vi en hörna som Henric slår bra och Carl är på men målvakten var på plats. Andreas såg det gula kortet i den 66:e minuten. Först i den 70:e minuten kom hemmalaget till ett farligt avslut, det var Mohsen som tog ett avslut som gick tätt över ribban. Minuten senare gör Lilläng en fin räddning. Sen får Sonny utgå och in kom Thomas. Inför sista kvarten flyttar vi upp Hedström bredvid Robin och Lars och går ner på en tre backslinje.

Vi lyckas skapa tryck, får till tre hyfsade chanser men det var inte vår kväll, Lars tvingar Tobias till ännu en bra räddning i den 82:a minuten. Sen står Lars för två bra inlägg i den 86:e minuten där vi får en dubbelchans men varken Robin och Carl lyckas få bolluslingen bakom Tobias. Istället kontrar dom in 2-0 målet i den 87:e minuten genom Martin J som placerade bollen otagbart för Lilläng. I och med denna förlust ramlar vi ner från 1:a platsen till den 4:e platsen.

Nu får vi rannsaka oss själva, genomföra två träningar innan ännu en tuff bortamatch mot nya serieledarna IK Viking nästa fredag.