19:30

IFK Edebäck-Uddeholm

Referat: Rinns AIK - IFK Edebäck-Uddeholm

Rinns AIK - IFK Edebäck Uddeholm 3-3 (1-3)

Vi vinner två pinnar ikväll, starkt att hämta ett 0-3 underläge och ta en poäng med oss från denna seriefinal!

Vi inledde matchen med Adam i målet, Sonny, Pihlström, Skoog och Andreas E bildade försvaret. På mitten från höger Henric, Carl, Marcus och Robin J. På topp Stoffe och Andreas H.

Vi får återigen en mardrömsstart ikväll, trots att vi visste att motståndarna startar bra sina matcher, samt vilka spelare vi skulle hålla ett öga på så lyckades vi inte hindra dom från att göra som dom vill. Det ska sägas att Edebäck är ett bra lag och urstarka! O-1 kom redan i den 2:a minuten efter en hörna så studsar bollen fram och tillbaka där Gadevall får till slut bollen i mål. Det hinner gå knappt 2 minuter till och en rensnings försök från oss tar på em motståndares benskydden och frispelar målkungen Borovac som lugnt och behärskad satte bollen i det bortre stolpen, utan chans för Adam i mål och 0-2 i 4:e minuten var ett faktum! Det skulle bli ännu ett mål i baken, vi är inte med alls och tvingades ta en frispark precis utanför straffområdet, ännu en detalj vi var medvetna om, Borovac steg fram och tvingade Adam till en fin räddning, dock hann Gadevall först på returen och kunde lyfta in 0-3 inden 7:e minuten.

Det var ett skärrad Rinn både inne på plan men även utanför, inklusive vi ledare lyckades inte nå fram till laget. Vi försökte komma igång, första tillfället kom i den 11:e minuten en slagen frispark till Andreas E som slog ett inlägg mot det bortre stolpen där Carl tog ner bollen och försökte skjuta, men bollen täcktes till hörna. I den 18:e minuten två chanser, Henric sköt och bollen styrdes ut till hörna, på hörnan har vi ytterligare ett läge men bollen går tätt utanför.

Från den 20:e till den 40:e minuten så är det kamp där ute lm varenda mm på Rinnevis gräsmatta. Välspelad? Nä det kan man inte påstå, men det är också en konst att kunna spela fysiskt mot ett urstarkt Edebäck! Vi kom in allt bättre i matchen men skickligheten/flytet som bortalaget hade under matchens första 9 minuter hade vi inte. I halvlekens sista minut skjuter vi i ribban, hann ej se vem, men när Carl hoppar på returen får han en motståndare över sig, domaren bedömde att det var straff och Andreas H steg fram och lurade målisen åt ett håll och slog bollen åt det andra. 1-3 i halvlekens slutskede var viktigt!

Under halvtid försökte vi rätta till små saker men främst väcka killarna och få dom att tro på att vi var kapabla att vända på resultatet. Vi gjorde en ändring, Stoffe fick gå ut till förmån för Robin E.

Robin E höll på att assistera till ett mål direkt när han vinner en närkamp och kommer snett ifrån vänster och slog ett lågt inlägg som täcktes bort. Bara minuten senare så kommer Robin E från en liknande position och denna gång avslutade han själv, men målvakten räddade. I den 49:e minuten håller bortalaget komma på en kontring och Pihlström fällde motståndaren, han fick syna ostskivan.

I den 51:a minuten kunde matchen ha stängts, bortalaget fick, vad som kändes, en något billig straff. Borovac steg fram och slog straffen, på andra sidan hade vi Adam som räddade straffen och höll oss levande kvar i matchen. Vi darrade till under några minuter, men vi fick ny energi av straffräddningen. Men vi hade svårt att komma fram till klara målchanser, sakta men säkert kändes det som att vi började ta över allt mer av spelet. I den 65:e minuten sköt Marcus utanför. Minuten senare var det Edebäck som via en lång inkast nickade över. Vid sidan av plan började vi sy ihop en lösning som vi skulle satsa på sista 10-15 minuterna, men innan den djärva ändringen byte vi in Alexander på Sonnys plats.

Henric och Robin J byte kant med varandra. Det fanns stora ytor på vår högerkant som Robin J fick flera bollar att jobba på. T ex i den 68:e minuten en bra samarbete mellan Robin J och Robin E som slutade med att Robin E avslutade utan framgång. Minuten senare ny anfall med samma två men denna gång var det målvakten som stod i vägen.

I den 70:e minuten kom den efterlängtade reduceringen, tror det är en hörna som Robin J slog efter lite flipperspel så hamnade den hos Robin E som på kraft fick in bollen till 2-3! I den 75:e minuten kom kvitteringen, nu var det Robin E som hittade Robin J, Robin tog någon steg och avslutade med ett hyfsad hårt skott som tog på en back och in i mål! Oerhört starkt av killarna att komma tillbaka efter den mardrömsstarten vi fick!

Nu hade vi en kvart på oss att nå segermålet, vi tyckte vi hade en bra flyt i spelet och det var ingen som visade trötthetstecken så vi valde att inte ändra på något bara för den sakens skull, det innebar att varken Lars, Rickard eller Nils fick speltid ikväll. I den 77:e minuten kom Andreas H loss på högerkanten, tyvärr hittade inte hans inlägg till någon. Robin J var näste man att slå ett bra inlägg, tyvärr dök det upp en motståndares huvud och tog Carls chans ifrån honom.

Med 4 minuter kvar slog Hedström en kanon boll till Robin E, som fick med sig bollen och satte högsta växeln vilket gjorde att han kom loss, men tyvärr så var målvakten med och räddade. Edebäck skulle få en frispark i kanon läge i den 87:e minuten, bollen dök på ett olustigt sätt men över ribban. I den 89:e minuten är deras målvakt långt ute och försöker rensa bort en boll, den hamnade hos Hedström, som tvingades ta till 2-3 tillslag på bollen för att få den på mål, när han får iväg den så lyckades han tyvärr inte få upp bollen i luften, istället kunde en försvarare rensa bort bollen. Mycket mer hände inte och 3-3 kändes som två vunna poäng, med tanke på 0-3 efter 9 spelade minuter!

Nu tar vi ett sommaruppehåll, vi försöker vila några spelare till skadefria. Finns lite småskavanker hos flera spelare. Vi kommer att ha en träningsmatch den 25:e juli då vi har blivit inbjudna av IF Nornan. Nästa seriematch spelas på Granevik den 10:e augusti mot Västanviks AIF 2.