Referat: Rinns AIK - IFK Sunne U

Rinns AIK - IFK Sunne u 8-0 (2-0)

En storseger mot Sunne u! Nu satte vi återigen press på Edebäck och fram till söndag leder vi serien!

Då hade vi kommit till vårsäsongens sista match, IFK Sunne u stod på andra sidan planhalvan. Ett ungt och spelande IFK Sunne u som i sina bästa stunder kan spela ut alla lag i denna serie, men även dom har sina svagheter som vi ikväll tog tillvara!

Vi startade med Lilläng i mål, Sonny, Pihlström, Skoog och Andreas E i backlinjen. På mitten från höger Nils, Carl, Marcus och Adam. På topp Henric och Andreas H. På bänken började Alexander, Arvid, Robin J, Lars och Rickard.

Så var det iaf tänkt att vi skulle starta, men under uppvärmningen var olyckan framme och Lilläng bröt pekfingret och tvingades åka till akuten, Adam fick hoppa in i mål och Arvid fick hoppa in som vänsterytter.

Vi blir inte störda av denna händelse och började matchen bra, genom att låta bollen göra jobbet, vi rullade tålmodigt från backlinjen uppåt i plan. Vi skulle ta ledningen i den 9:e minuten efter en fin anfall där Henric hittade Carl som rundade målvakten och rullade in säkert 1-0! Vi fick en hörna i den 12:e minuten, Henric passade till Marcus som stod strax utanför halvmånen och avslutade med ett skott som målvakten räddade. Minuten senare så skulle målvakten ta bollen men slarvade, Henric vann tillbaka bollen men fick inte till avslutet/inlägget och målvakten hade flyt och fick tillbaka bollen i famn.

Den 14:e minuten fick vi en dubbelchans, först var det Hedström som försökte lobba över målvakten, men han plockade ner den. Han sparkar ut den, vi vinner tillbaka bollen, Marcus kommer in fri i straffområdet blir kapad och medans vi väntar på att domaren ska blåsa för straff så hinner deras back rensa bollen som är på väg in, Arvid ger sig in i kampen och till slut får han huvudet på bollen och 2-0 var ett faktum i den 14:e minuten! Kanon start av oss!

Nu hade vi en jättebra period i matchen då vi verkligen låter bollen göra jobbet och rullar ut våra motståndare. I den 19:e minuten stressar vi fram våra motståndare till ännu ett misstag i försvaret och är nära ännu ett mål, men avslutet gick utanför. Först i den 22:a minuten lyckas Sunne skapa en halvchans, ett lågt inlägg som styrdes utanför. Sunne jämnade ut spelet något, men det mer på grund av att vi under en period började springa mer med boll istället för att låta bollen sköta jobbet.

Efter ca 30 minuter valde vi att ta ut Hedström som tidigare fått en smäll, Robin J kom in och tog över anfallspositionen. Sex minuter senare bjuder vi på en fin anfall där Andreas E, Pihlström, Arvid och Robin var delaktiga, tyvärr så dog anfallet när sista passningen inte satt som den skulle. 2-0 stod sig halvleken ut.

Fanns inte så mycket att säga i halvtid, enda var att fortsätta våga rulla som vi gjort större delen av 1:a halvleken. Vi gjorde även ett byte, inte för att vi inte var nöjda med Nils, men mer för att vi ville se mer av Rickard. Rickard gick upp bredvid Henric, medan Robin gick ner på Nils plats.

Just Rickard skulle få den första läget i 2:a halvlek, en fin boll som fri spelade honom, tyvärr gick avslutet bredvid. I den 52:a minuten tog Sonny ett långt inkast som till slut hamnade hos Andreas E utanför straffområdet, Andreas drog på ett bra skott som målvakten styrde ut till hörna! Två minuter senare gör Henric 3-0, det var Arvid som slog en kanon passning mellan två motståndare, Henric tog med sig bollen några meter innan han sköt in 3-0!

Strax efter 3-0 bjuder bröderna Jansson på en fin anfall, där man hittade fram till Henric, vars skott gick utanför. 4-0 kom med timmen spelad, återigen en fin anfall där Robin J och Carl väggspelade, Carl slog sedan ett inlägg som hittade Henric som avslutade direkt, målvakten är på bollen men orkar inte styra bort den. Fem minuter senare så drog Arvid på ett långskott som prickade stolpen, den var värd ett bättre öde.

Lars fick hoppa in istället för Henric i den 72:a minuten, tre minuter senare gör han 5-0, det är återigen efter en fin samarbete mellan Robin och Carl där den sistnämnde passade till Lars som fick stortån på bollen och den hamnade i mål! I den 79:e minuten fick Arvid kramp och Nils fick hoppa tillbaka in i matchen! Minuten efter är Marcus nära göra sexan men han fick inte till det. Två minuter senare kommer det ett inlägg som Rickard är upp och nickar ner, Lars hade bara att stötta in 6-0!

Rickard skulle göra sitt första mål i Rinntröjan i den 87:e minuten, framspelad av Marcus, så dribblade han bort en motståndare innan han sköt in bollen i mål! Två minuter senare är han nära att bli tvåmålsskytt efter att Alexander och Robin spelat fram honom. I den 90:e minuten gjorde Nils 8-0 med en rökare, framspelad av Carl!

En skön seger, där vi lyckades förbättra vår målskillnad, som i en sån här jämn serie kan bli avgörande för vilken slut placering vi får!

Svårt att lyfta fram en spelare när alla gör en bra match! Adam som fick hoppa in i mål 10 minuter innan avspark. Hela backlinjen gör ett gediget arbete! På mitten så växer Nils för varje match nu, Arvid gör ännu en bra insats med mängder av löpningar. Carl och Marcus är oerhört starka på mitten och har hittat en mycket bra samarbete! På topp saknade vi Stoffe som var avstängd, Henric ersatte honom med bravur, 2 mål! Hedström fick utgå tidigt men innan dess så jobbade han bra! Inhopparna gör det också bra, Robin först som anfallare och sedan som högerytter gör det riktigt bra! Alexander ersatte Sonny på ett bra sätt, Lars och Rickard gör det också bra!

Nu tar vi och firar midsommar som tillfälliga serieledare ännu en gång, Edebäck spelar först på söndag. Nästa onsdag har vi en seriefinal på Rinnevi när just Edebäck gästar oss!