19:00

Rinns AIK

Referat: IS Emtarna - Rinns AIK 0-2

0-2 mot IS Emtarna och tillfällig serieledning!

Ikväll åkte 15 spelare och 4 ledare ner till Östra Ämtervik och svår match mot IS Emtarna. Vi startade med Lilläng i mål, fyrbackslinjen bestod av Sonny, Skoog, Pihlström och Andreas E. På mittfältet hade vi från höger Nils, Henric, Marcus och Rickard. På topp hade vi Stoffe och Hedström. Det blåste rejält ikväll och vi valde att starta med vinden i ryggen och hoppades att den skulle avta i 2:a halvleken.

Första fen minuterna var relativ jämna, vi hade lite mer boll men man kan säga att bägge lagen kände på varandra. Först i den 8:e minuten kom matchens första halvchans genom Hedström som når kortlinjen och jobbade sig in mot mål och avslutade utanför. Minuten senare så kastade Sonny ett bra inkast, efter lite flipperspel i straffområdet hamnade bollen hos Andreas E som tvingades avsluta med högerfoten, bollen gick utanför. I 10:e minuten efter ännu ett inkast avslutade Marcus också utanför.

Nu hade vi en riktig bra period där vi satte hård press på våra motståndare, dom fick knappt tid att andas mellan våra anfall. Martin Pihlström gick på en solo räd i den 11:e minuten avslutet gick tätt utanför. Två minuter senare fick vi en frispark i hyfsad läge men vi fick inte till den så den chansen dog. I den 14:e minuten så stod Henric för en kanon passning som frispelade Rickard, som ikväll fick starta för första gången, ynglingen tog med sig bollen och kom lite för nära målvakten innan han avslutade strax utanför!

Hemmalaget kom till sin första riktiga anfall först i den 19:e minuten, men man kom aldrig till avslut. Detta var starten för hemmalaget att jämna ut spelet något under en 5 minuters period, men man hade inga chanser. Här ska hela Rinn laget ha en stor eloge för att man jobbar som ett lag och ger våra motståndare väldigt få chanser både ikväll och förra veckan.

I den 29:e minuten slog Henric en bra frispark som Skoog är och stör målvakten så pass att han tappade bollen, men hann först på bollen igen. Vi fortsatte att ha bollen men vi började att gå ner i deras tempo och det förlorade vi på. I den 37:e minuten så tog Sonny ännu ett inkast som efter lite flipperspel så hamnade bollen hos Skoog som slog ett inlägg som hittade Marcus vars avslut gick över. Vi skulle ta en rättvis ledning i den 40:e minuten, anfallet började ute på vår vänsterkant på egen planhalva där Stoffe och Rickard väggspelade, Stoffe hittade sedan fram till Hedström som i sin tur redan inne i straffområde hittade en helt fri Nils, Nils var kylig och avslutade i det bortre stolpen utan chans för målvakten! Detta var Nils första seriemål i Rinn! 0-1 stod sig halvleken ut.

Under pausen bad vi killarna att försöka hitta tillbaka till bolltempot vi hade under första halvtimmen, samt att hålla bollen längs gräsmattan! Vi gjorde ett byte Adam kom in istället för Rickard.

På avsparken hade vi en riktig fin anfall där bollen gick som på en räls på 1-2 touch Sonny, Pihlström, Andreas E, Adam, Hedström, Henric och så var bollen ute på vår högerkant hos Nils som slog ett inlägg som vinden tog tag i och bollen gick över målet. Hemmalaget hade en bra period mellan den 46:e och 51:a minuten där vi tvingas jaga boll, men trots mer boll så tvingades Lilläng inte till någon svår ingripande.

Under 51:a och 60:e minuten jobbade vi oss tillbaka i matchen. Vi skulle göra 0-2 i den 61:a, firman Hedström / Stoffe hittade varandra igen, där Hedström inte ger en boll som förlorad och vinner tillbaka bollen, slog ett lågt inlägg som Stoffe styrde in till 0-2! Marcus är nära trean i den 66:e minuten när ett långt inlägg når honom i den bortre stolpen, tyvärr gör målvakten en fin benparad. Med 20 minuter kvar så byte vi in Alexander mot Nils. Bara minuten efter är Alexander och Hedström nära att hitta målet igen men deras back läste spelet bra och bröt i sista stunden.

I den 73:e minuten hade vi en lång anfall där bollen till slut hamnade hos Hedström i friläge, målvakten, som var duktig, räddade med ännu en benparad. Minuten senare samma två delaktiga denna gång gick bollen ut till en Rinn hörna! Tyvärr fick Stoffe en varning i den 76:e minuten, något hård dömt av den annars duktiga domaren ikväll. Lars ersatte sedan Stoffe i den 80:e minuten. I den 85:e minuten fick Thomas hoppa in, Sonny gick ut och Alexander gick ner som högerback medan Thomas blev högerytter. 0-2 stod sig tiden ut och en rättvis seger var ett faktum. Vi kom inte upp i samma nivå som mot Sörby men gjorde tillräckligt för att vinna matchen utan problem!

Killarna gör ett gediget insats, där det återigen är kul att se att inställningen är på plats direkt vid uppvärmningen! Samt att vi jobbar för varandra, där våra anfallare är dom två första att försvara och göra det svårt för motståndarna! På sista 180 minuterna har vi inte gett bort många chanser till våra motståndare!

Nu tar vi helgen i en tillfällig serieledning fram till tisdag då Edebäck spelar, nästa vecka hinner vi bara med en träning då på torsdag väntar en tuff motstånd i duktiga IFK Sunne U kommer på besök! Tre viktiga poäng, återigen, står på spel!