Sörby IK

Referat: Rinns AIK - Sörby IK 4-0

Rinns AIK vs Sörby IK 4-0 (3-0) Upp i en tillfällig serieledning!

Förberedelserna till denna svåra match kunde ha varit lättare, men vi tar en dag i taget och försöker göra det bästa av situationerna som kommer emot oss. Vi kom till denna svåra match, Sörby IK leder en jämn serie, med några avbräck.

Vi startade matchen med Lilläng i målet, Sonny, Pihlström, Skoog och Andreas E bildade backlinje. På mitten hade vi från höger Nils, Carl, Henric och Arvid. På topp Stoffe och Hedström! På bänken började Sebastian, Rickard, Thomas och Lars.

Vi kan redan här och nu säga att det var två bra lag som mötes på Rinnevi ikväll, Sörby visade upp varför man gått som tåget, och vi visade att när vi går in med rätt inställning så är vi svårstoppade! Matchinledningen var jämn, bägge lagen kände lite på varandra, dock var det vi som ägde mer boll och fick lite tryck på serieledarna, vi fick även några hörnor med oss.

I den 10:e minuten hade vi en bra anfall ute på vänsterkanten, Andreas E vinner bollen och hittade Hedström som tog med sig bollen och avslutade utanför. Sörby hade en bra kontrings försök men man kom aldrig till avslut. Med kvarten spelad trampade Carl snett och foten svullnade upp, men det är en hård kille som tog den magiska kylsprayen och fortsatte att spela som om inget hänt! Matchen var väldigt taktiskt, bägge lagen ville inte ge den andra någon mm ute på Rinnevis gräsmatta!

Vi använde oss mycket av vår vänsterkant, i den 21:a minuten så kom Andreas E fram och hittade Henric, som drog iväg en skott som skruvade sig utanför stolpen. I den 29:e minuten slog Henric en bra hörna som hittade Hedströms huvud, målvakten reflexräddade. Sen kom det en åtta minuters period där vi mer eller mindre dödar matchen!

I den 32:a minuten så kontrar vi genom att Lilläng slår en lång utspark, Stoffe stressar sin back så att han inte får bort bollen, en boll som hamnade hos deras målvakt men Stoffe stressar honom till misstag och Hedström får bollen till skänkes, rundar några motståndare och slog ett inlägg som blev något lång, Arvid är först på den och passar snett ut till Henric som sökte skottläge det blir nån slags motlägg och bollen hamnade hos Carl som sköt in 1-0 till oss!

Medan jag antecknade 1-0 målet började anfallet som gav oss 2-0 mer eller mindre direkt på deras avspark, Hedström hittade fram till Stoffe som kyligt satte 2-0 inden 33:e minuten! I den 37:e minuten stressade Stoffe målvakten till ett nytt misstag men vi lyckades inte vinna bollen. I den 38:e minuten hade vi ännu en fin anfall där Nils avslutar utanför. Men Nils tog revansch och i den 40:e minuten fick han en bra boll ut på sin kant, han avancerade nån meter innan han passade inåt till en helt fri Arvid som kunde enkelt göra 3-0!

Killarna gör säsongens bästa 1:a halvlek, vi försökte verkligen spela fotboll och det fanns inte så mycket att säga till. Det enda var att vi skulle gå ut som om det stod 0-0 och inte vara nöjda med det vi gjort!

Inte helt oväntad så gjorde Sörby ett tappert försök att komma in i matchen direkt i 2:a halvleken. Men vi hade ett riktigt bra lag som hjälpte varandra. Vi försvarade oss redan med anfallarnas slit, här ska Stoffe ha mycket beröm för det slit han alltid gör, även Hedström förtjänar beröm som gav det han kunde efter en vecka med förkylning. På mitten slet alla fyra riktigt ordentligt, Nils och Arvid ständigt redo att sätta press på deras ytterbackar, Carl och Henric hittade dom även en bra samarbete på mitten. Försvaret var mer eller mindre felfria, vi gav inte Sörby speciellt många målchanser, dom få gångerna dom kom igenom så hade vi även trygghet i Lilläng som stod rätt varje gång han kallades till jobb!

Nils fick lämna plats åt Adam runt den 60:e minuten, Adam höll på att komma fri efter en klapp klapp spel där bla Carl, Stoffe och Arvid med en touch var frispelade Adam, tyvärr tyckte domaren att Adam var i offside, vilket från min position kändes fel. Det ska sägas att även 2:a halvleken var mycket taktiskt, här måste jag ge våra killar beröm för det börjar synas mer och mer att vi börjar klara av att spela taktiskt också.

I den 72:a byte vi in Lars mot Hedström, Lars behövde bara 5 minuter på sig innan han fick skottläge, skottet går tätt utanför. Adam som varit förkyld kände rätt omgående att han inte var matchklar och var inne ca 15 minuter, Rickard fick göra sin officiella premiär i Rinn tröjan. Även Sebastian kom in där runt den 75-77:e minuten på Andreas E plats. Vi fick en hörna i den 80:e minuten, bollen hamnade hos Sonny som gick på skott, ett skott som hockeyn spelaren Carl snyggt styrde in i mål och gjorde 4-0! Sista tio minuterna spelade vi av, Thomas fick hoppa in istället för Stoffe sista 7-10 minuterna med domarens tillägg.

En komfortabel seger, som killarna kämpade stort för! Riktigt härligt att se att trots vi saknade 3-4 spelare som är med och slåss om en plats i startelvan så går ”reserverna” in och gör det minst lika bra som dom som saknades brukar göra! Nu laddar vi med två nya träningar till veckan och förbereder oss för ännu en tuff match nästa fredag i Östra Ämtevik! Tack till dom 108 betalande åskådare!