19:00

Rinns AIK

Referat: Lesjöfors IF - Rinns AIK

Lesjöfors IF - Rinns AIK 1-1 (0-0)

Ikväll hade vi en av dom svåraste bortamatcher och längsta, Lesjöfors! Vi startade med följande elva: Lilläng i mål, Pihlström, Skoog, H Ericsson och A Ericsson bildade försvaret ikväll. På mitten från höger R Ericsson, C Lundell, M Jansson och A Rattfeldt. På topp A Hedström och A Nilsson. På bänken hade vi O Ericsson (mv), S Mattsson, C Jonsson, T Nilsson, R Jansson.

Piggt inledning av matchen av dom gröna, första halvchans kom efter ett inkast som hittade Marcus huvud, nicken hamnade hos Arvid som avslutade utanför. I den 5:e minuten hittade Martin P till Alex men bollen studsade till precis när han skulle ta med sig bollen. I den 9:e minuten bröt Andreas E en boll som kunde ha blivit farligt. Två minuter senare hinner han inte med och får syna domarens ostskiva. 12:e minuten räddade Lilläng en frispark. I den 14:e minuten så lurar Martin sin gubbe och driver bollen ett 20-30 minuter tyvärr kom inte ett tillfälle att slå inlägg.

En jämn tillställning på Stålvallen, med två lag som försökte spela boll men samtidigt så stängde man matchen något för varandra rent taktiskt. I den 17:e minuten jobbade Andreas H bollen och höll på att fri spelade Robin E, men målvakten läste spelet och var först på bollen. I den 22:a gör Lilläng en fotparad på en snabb och oväntad skott.

I den 26:e minuten borde nog hemmalaget fått en straffspark när en anfallare blev nerdragen. Två minuter senare får Martin ett gult kort. Nu hade vi en bra period i matchen. I den 32:a minuten hade vi en bra anfall genom att Andreas H vinner en närkamp och väggspelar två gånger med varandra innan vi kommer fri med målvakten, som är snabb ut och skämde av målet på ett bra sätt. I den 35:e minuten hade hemmalaget en dubbelchans, skott utanför straffområdet skottet tar på Andreas E och blir lurigt för Lilläng dom tvingas gå upp med en motståndare och boxa bollen.

I den 39:e minuten får vi frispark i bra läge, Henric försökte placera bollen i det högra krysset men målvakten hann dit och rädda. I den 42:a minuten så bjuder vi på en riktig fin anfall där Marcus hittade Alexander som i sin tur hittade Robin vars skott gick strax utanför. I halvlekens sista sekund får dom en frispark som Lilläng gör en riktig fin tv räddning!

Vi tvingades till en ändring inför andra halvleken, Martins tå höll inte för mer spel och vi flyttade ner Alexander som högerback, Robin E ner som ytter igen och Stoffe in bredvid Andreas H. Början av andra blev en ställningskrig, lagen klaffade ihop fast dom körde 4-5-1 och vi 4-4-2, man stängde ytorna för varandra.

I den 55:e minuten så slog dom ett inlägg som dom nickade mot mål, Lilläng greppade bollen utan problem. Två minuter senare hittade Stoffe och Andreas H varandra Hedström skott räddades av målvakten. I den 63:e minuten tog vi ledningen, inbytte Robin J slog en bra hörna mot 2:a stolpen Carl hoppar högst och nickar ner mot Robin E som nickade in 0-1!

Nu hade vi en riktig fin period i matchen med mycket boll, men vi ska vara ärliga så skapade vi dessvärre inte allt för många chanser. Bland annat ett skott av Robin E som gick utanför. Med kvarten kvar att spela så borde Andreas H fått en straff då han hackas bakifrån men stod på benen och domaren valde att fria. Juh närmare vi kom slutsignalen blev vi tillbakapressade och till slut orkade vi inte stå emot, i den 87:e minuten fick dom en hörna, vi tappade markeringen på Bjord som med en härlig häng kunde nicka in 1-1!

Två bra lag som inte gav stora ytor till varandra, killarna i Sköna Gröna Rinn gör en bra match ikväll! Lite surt att tappa två pinnar igen så nära slutsignalen men finns inget att klaga på! Bara att bita ihop fortsätta träna som vi gjort med mycket folk så tar vi revansch på Bäckalund nästa fredag!