19:00

IK Viking

Referat: Rinns AIK - IK Viking

Rinns AIK - IK Viking 3-3 (1-1)

Det blev en pinne mot serieledarna på en svårspelad Rinnevi. Två gånger om fick vi se bortalaget kvittera med halvlekens näst sista spark, 1-1 i halvtid och 3-3 vid 90:e minuten, surt sa räven!

Ikväll gästade serieledarna Rinnevi, vi kom från en skön och viktig seger i derbyt mot Västanviks AIF2, samt två bra träningar med mycket folk, 21 på tisdag och 23 på torsdag. Riktigt roligt för oss tränartrio att kunna ha så pass många, det gör det hela inte bara roligare men även lättare.

Med så många i truppen och bara 16 spelare får tas ut i matchtruppen gör det svårt, men ändå angenämt för oss att ta ut en trupp, samt en startelva. Det är riktigt hård konkurrens om platserna, många som står och knackar på dörren både till matchtruppen men även i startelvan. Ikväll startade vi med: Sebastian i mål, Kevin, Henric, Henrik och Martin bildade fyrbackslinjen. På mitten från höger Robin, Carl, Marcus och Andreas E. På topp hade vi Andreas H och Christoffer. På bänken satt Sonny, Nils, Arvid, Filip och Alexander.

Vi började matchen rätt okej, redan i den 3: e minuten hittade Henric ut till Martin vars inlägg studsar till slut ut till Robin som skjuter, skottet täcks av en försvarare. I den 8:e minuten hittade Carl ut till Robin som vinner kampen mot sin motståndare och jobbar sig in innan han gick på avslut, skottet täcktes till hörna. I den 12:e minuten försvarar vi oss som vi vill på ett inkast för motståndarna, Martin vinner bollen, får fram bollen till Hedström, som i sin tur tar några steg upp och passade till Stoffe, Stoffe väggspelade med Hedström som återigen tar några steg innan han skjuter in 1-0 till Rinns AIK.

Viking reagerar på ett bra sätt på baklängesmålet, dom började flytta fram sina linjer och det tack vara att vi drar på oss några onödiga frisparkar. 99,99% av dessa hade deras lagkapten som mål. Deras lagkapten nickade tätt över en av dessa frisparkar. Denna bra Viking period höll i sig ca 10 minuter, men vi lyckades hålla rent framför vårat mål.

Vi försökte med snabba omställningar, som tex i den 22:a minuten då Carl och Hedström hade ett bra samarbete som Carl avslutar med ett skott utanför. Strax därefter får Hedström tacka för sig pga en skada, in kom Arvid. Mattsson fick göra en räddning då en Viking spelare kom fri i den 28:e minuten. I den 32:a minuten fick vi en frispark som Robin tog, målvakten räddade den. Minuten senare kom Robin fri och inne i straffområdet blev han, vad det såg ut som, nerdragen, visst backen är också på bollen men det kändes som han tog Robins ben först, domaren tyckte inte det och blåste hörna för oss.

Det var ingen skönlir från någon av lagen, kamp om bollinnehav fick vi se mest. Det blev en och annan tuffare tackling och i den 37:e minuten kom första varningen till Siid i Viking. I den 41:a anfall hade vi en fin anfall där Andreas E, Carl och Stoffe är inblandade, den slutades med att deras försvar blockerade Stoffes avsluts försök. Det sista som händer i 1:a halvlek är att Viking fick hörna, lagkaptenen relativt ostörd fick nicka in kvitteringen, Mattsson är på den men orkar ej få bort den. Surt att släppa till kvitteringen på näst sista spark/nick.

Vi pratade i halvtid om vikten att inte bjuda på onödiga frisparkar, för det hade varit enda sättet dom lyckats trycka ner oss ordentligt. Samt att vara kyliga vid inkasten för våran del så att vi kunde andas och komma rätt.

Vi började helt okej 2:a halvleken, redan i den 48:e minuten vinner Carl en av många närkamper och hittade till Martin som avancerade in i straffområdet och fick på ett hårt låg skott som målvakten räddade. Sen började vi tappa matchen, vi gick inte in i duellerna och Viking spelarna kunde relativt ostörda få ta emot bollen och titta upp och se vem som var i bäst läge för att ta emot passningen och utföra den passningen innan vi kom fram.

I den 58:e minuten skulle vi ställa till det för oss själva, allt började med ett felbeslut och vi hamnade efter hela tiden tills bolluslingen var i mål, 1-2 var ett faktum! Vi hade redan innan målet bestämt oss för att göra en ändring i laget i ett försök att få mer snabbhet på kanterna, målet gjorde att vi bestämde oss för att göra bytet direkt, Andreas E gick ut och in kom Filip. Strax därefter så tvingades även Kevin att utgå efter en smäll på foten, Sonny kom in istället.

Vi är helt ute ur matchen under en 10-15 minuters period där inget alls stämmer, och vi fortsatte att ta felbeslut och sätta oss själva i dreten på ren värmländska! Efter att Marcus i den 68:e minuten fått syna ostskivan samt att vi plockar in Alexander på en slutkörd Stoffe börjar vi helt plötsligt vinna närkamperna och återfå glöden!

Vi får en snabb utdelning av denna förbättring, Marcus vinner en sån där närkamp som vi några minuter innan inte ens gick in i, bollen hittar fram till Carl dom avancerade några meter innan han sköt in kvitteringen, 2-2 i den 70:e minuten. Nu hade vi fått upp glöden ordentligt och in i alla närkamper som om den var den sista! I den 73:e minuten fick vi in 3-2 målet, den kom efter ett hårt arbete från Arvid som tappade bollen men krigade tillbaka bollen och avslutade med ett hårt skott som målvakten räddade men lämnade retur, Robin var snabb som en kobra och skickade in 3-2 till Rinn!

Riktigt starkt av killarna att hitta kraft och ta sig upp från ett underläge och där ingenting funkar till att vända både resultatet men även till att hitta hungern att ändra matchbilden. Vi är nära 4-2 när Robin nickskarvar till Arvid som kom fri och sköt utanför i den 77:e minuten.

Matchen kändes inte alls klar på något sätt, men sanningen är den ändå att trots att dom lyfte upp fler och fler spelare så skapade dom inte så värst mycket, det var enbart dom långa bollarna på lagkaptenen som fortsatte att gäcka oss. Vi tar ut Robin i den 88:e minuten för att ge Nils lite speltid.

Historien från slutet av 1:a halvleken skulle upprepas, klockan är uppe på 90, deras Ramadan, som vi ”plockat” bort i stort sätt under matchen, får tid att slå ett långt inlägg som hittade en lagkamrat i det bortre och nickade in kvitteringen på matchens näst sista spark/nick! Surt sa räven!

Besvikelsen börjar lägga sig nu ca 2h efter domaren blåst av matchen, vi gör det bra förutom mellan minuterna 49-65. 3-3 mot ett bra Viking för vi nöja oss med, återigen en eloge till killarna som hittade kraft och moral att jobba sig in i matchen när det var som mörkast! Nu får vi ta nya krafter och nästa fredag väntar ännu en tuff uppgift, Lesjöfors borta! Ett tack till alla spelare som under veckan tränat hårt men som inte kom med i matchtruppen, härlig lagkänsla att se er ikväll på Rinnevi och stötta lagkamraterna!