12 augusti 2016
19:00

Rinns AIK

Fensbols IF - Rinns AIK 2-5

Det är en styrka att vinna en match där man inte spelar bra, det var vad vi gjorde ikväll gjorde på Forsvalla! Vår första halvlek är under all kritik, det var bra länge sedan vi gjorde en sån här dålig insats! Sedan har vi flyt och får med oss 3 pinnar med en okej andra halvlek!

Efter en hel del spelare borta av diverse anledningar tidigare matcher så fick vi ikväll tillbaka Andreas H, Carl, Sonny även Marcus J som började på bänken. Ikväll saknade vi bara Robin J, Erik S och Alexander. Vi startade kvällens match med Josef i mål, Kevin, Sonny, Andreas H och Andreas E bildade försvarslinjen. På mitten hade vi från höger Niclas, Carl, Jonas och Henric. På topp Lars och Robin E!

Att vi inte var på spelhumör ikväll märktes redan i matchens 1:a minut, vi hänger inte med och för att rädda upp situationen drar vi på oss en frispark i bra läge för motståndarna, som tur var så var inte hemmalaget riktigt igång heller. Sedan är vi nära ta ledningen på en kontring, Robin kommer fri men en motståndare lyckas få en fot på bollen och rensar den på egen stolpe, detta i den 3:e minuten. Två minuter senare så får vi dubbelhörna där den första är inte helt ofarlig iom en flipperspel innan bollen rensas ut.

Dom kommande 20 minuterna är hemmalaget den som beter sig som ett topplag och mer eller mindre äger matchen, vi är oftast inte ens tvåa eller trea i duellerna. Visst dom skapar inte allt för mycket trots mer bollinnehav. Vi blir väldigt stressade och istället att göra det enkla gjorde vi det svårare för oss genom att välja alltid den svåraste alternativen!

När vi i den 25:e minuten tar ledningen så är det helt emot matchbilden! Tror det var Niclas som tog inkastet till Robin, som i sin tur löper mot hörnflaggan och slår en perfekt inlägg som Lars nickade snyggt in i det bortre krysset, 0-1 var ett faktum och som jag brukar säga fotboll är inte alltid rättvis! Målet blev som en liten väckarklocka för vår del, två minuter senare är Carl nära 0-2 med ett bra skott. Ytterligare fyra minuter senare så kontrar vi genom Jonas och Robin, men tyvärr så får vi inte till kontringen ordentligt.

Hemmalaget fortsätter att ha det bästa spelet, vi fortsatte att vara små stressade och lyckades göra det svårt för oss på egna inkaster tex. Med 5 minuter kvar går vi till ännu en bra kontring, tyvärr så valde Robin att skjuta direkt när han hade kunnat ta några steg och i bättre läge, bollen smet utanför stolpen. Med en minut kvar av halvleken så slarvar vi på offensiv planhalva och tappar boll när laget är på väg fram, tror det var Patrik som slår en boll mellan våra mittbackar och frispelar Khalil som inte gjorde något fel, tog emot löpte och avslutade kyligt, 1-1 var ett faktum!

I halvtid fick vi rensa luften i omklädningsrummet! Alla var överens om att vår 1:a halvlek inte hade varit i närheten av godkänd! Alla var tvungna att höja sig och framförallt vilja vinna matchen! Vi är ett bra lag, men vi har inte råd att underskatta våra motståndare!

Vi hann knappt inleda 2:a halvleken innan Fensbols IFs Freddy fick all tid på sig att skjuta inne i vår straffområde, han prickade stolpen! Nu blev vi ängsliga och det var som om allt vi pratade under halvtid var bortblåst! I den 56:e minuten prickade hemmalaget ribban, hann inte se vem som sköt.

Känslan är att Fensbol har oss i brygga, det är då vi på två minuter mer eller mindre stänger matchen utan att riktigt veta hur! 1-2 kommer i den 58:e minuten, vi har tur som får med oss bollen genom Lars som i sin tur hittade Henric, som i sin tur kyligt gör mål! Det hinner gå en minut innan vi gör 1-3, det är en långboll som Robin går upp på och jag tror han får den på ryggen och hamnar precis framför Lars som går på direkt skott i mål! Att ha en tvåmålsledning i detta läge var som att vinna på triss!

Dessa två snabba mål påverkade hemmalaget negativt, luften gick ur hemmalaget och deras spel kom av sig! Vi fick en helt annan ro i laget och tog över matchen. Vi skulle utöka vår ledning till 1-4 på straff, det var Niclas som blev nerdragen inne i straffområdet, Lars steg fram och satte bollen i mål, trots att Ali gissade rätt håll. I den 70:e minuten får vi en hörna och efter lite flipperspel lyckades Sonny få in bollen i mål till slut!

Nu kändes matchen vår och vi gjorde några ändringar, Jonas som kände av en smäll gick ut, Joel kom in, just Joel är nära 1-6 vid första bollkontakt, men bollen styrdes ut av en hemmaspelare. Vi tog ut Andreas E som varit sjuk, in kom Nils. Vi passade även på att ge Marcus några minuter efter sin skada mot Bäckalund. Thomas fick också komma in istället för Lars. Under sista kvarten så skapar vi några halvlägen men vi fortsatte att ha svårt med att välja den rätta och enkla passningen. Markus R byte av Robin sista fem!

Tyvärr släpper vi in 2-5 på ett onödigt sätt i den 90:e minuten, hann ej uppfatta vem som gjorde målet. Trots tremålsledning och spel i tilläggstid blir vi stressade och har tur att vi inte släpper in ett tredje mål! Sedan vart domaren hittade nästan 4 tilläggsminuter är en gåta, en av en del märkliga beslut han tog under matchen. Den märkligaste var nog när han ger fördel av bollen till hemmalaget som fortsätter att spela och skjuter utanför, då dömer han frispark i första läge? Nåja vi ska koncentrera oss på oss själva och ikväll har vi tur som vinner denna derby!

En tanke till våra motståndare, som återigen gör en bra match mot oss, och kan man ta med sig denna inställning som man har mot oss till sina andra matcher så kommer dom ta flera poäng här under hösten!