4 augusti 2016
19:00

Rinns AIK

Ekshärads BK - Rinns AIK 0-2

En viktig seger blev det borta ikväll! Det var även vår andra raka match som vi håller nollan!

Ibland känns det som någon där uppe driver med oss, denna säsong har det varit fullständigt omöjligt att mönstra upp samma startelva i 2-3 matcher i rad. Skador, sjukdomar och jobb är tre anledningar till detta, ikväll var det ingen undantag! Vi saknade 3/4 delar av vad som brukar vara vår backlinje, vi saknade även Carl på mitten! Som tur är så har jag nöjet att ha en riktig bredd trupp där ersättarna gör det riktigt bra!

Vi startade med Josef i mål, Kevin, Erik S, Henric och Sebastian bildade kvällens försvar. På mitten startade vi med Robin J, Jonas, Tommie och Niclas. Högst upp Robin E och Lars. Inledningsvis kände lagen på varandra, sen fick hemma laget igång passningsspelet och försökte trycka tillbaka oss, men vi hade bra koll på läget! Sakta men säkert så började vi jobba oss in i matchen. Vi hade turen att belönas tämligen med ett ledningsmål, Robin J slog en hörna som rensades ut på samma kant, Robin är först på bollen, lurar sig förbi en och slog en förrädisk inlägg, tror det var Niclas som försöker få en tå på bollen och lurade på det sättet målvakten och bollen går in i mål utan att nån är på bollen, 0-1 i den 11:e minuten!

Vi fortsätter med en bra period i matchen, kanske utan att skapa dom där riktig stora chanserna men vi är där och skapar en viss oro i hemmalaget! Ett hemmalag som hade som taktik att försöka sätta våra anfallare offside, visa gånger lyckades man, andra gånger chansade man genom att skrika offside och hoppas få domaren på sin sida.

Lite pga att vi backade hem något men även för att hemmalaget tvingade oss till det så hade dom en bra period mellan 20-40 minuten! Dom hittade luckan mellan våra mittbackar och ytterbackar. Josef tvingades till några fina ingripande! Sista 5-8 minuterna lyckades vi komma igång och skapade oro inne i deras straffområde! Först var det Niclas som blev omkull knuffad inne i straffområde, domaren valde att ignorera det solklara, straff! Det hann knappt gå en minut när en hemmaspelare glidtacklade och drog med sig bollen med armen inne i straffområdet, ännu en gång tyckte domaren att det inte var något att blåsa för! I halvlekens sista minut bygger vi upp en fin anfall på högerflanken. Tommie får bollen inne i straffområde och gör en kroppsfint innan han släpper bollen vidare till Lars, lagkaptenen är kylig framför målvakten och sätter bollen tätt intill målvaktens högra stolpe, 0-2! Otroligt skönt och viktigt att få det målet med sig in till halvtidsvillan!

Under halvtid försökte vi rätta till några smådetaljer, som tex att ligga närmare vår gubbe, samt försöka få ett varierande anfallsspel! Vi fortsatte med samma gubbar!

Det ska sägas att andra halvleken inte bjöd på någon direkt vacker fotboll, regnet som kommit under dagen och även under första halvleken gjorde det svårt för bägge lagen. Många som halkade omkring i det blötta underlaget, vilket gjorde att det ibland blev det farliga situationer!

Halvleken beskrivs bäst med ställningskrig, hemmalaget hade mer boll och vi slog ifrån oss. Vi orkade stundtals att kontra och på det sättet få hemmalaget att tveka mitt upp i sin offensiv. Dom gånger dom kom enda fram hade vi Josef som tog allt som kom i sin väg! Som sagt rena ställningskrig under hela andra halvleken. Vi tvingades byta ut Sebastian pga krampkänning, vi flyttade ner Lars som vänsterback och in kom Nils, som under uppehållet gjort en bra insats med två mål i träningsmatchen!

Hemmalagets tryck började avta, lite märklig nog när man ändrade om i en sista desperata försök att komma närmare i målprotokollet, man ställde upp sig i still med 3-4-3 eller 3-5-2, ja man kan leka med siffrorna fram och tillbaka.

Vi hade några bra kontringslägen som vi slarvade bort. Sista 5-10 minuterna gick väldigt fort och det kändes väldigt tryggt vid sidan av! 0-2 skulle stå sig fram tills domaren blåste av!

Killarna gjorde en riktig kämpa insats ikväll! Härligt att hålla nollan ikväll, hela backlinjen gjorde det riktigt bra, och hade bra hjälp av resten av laget! Alla 13 som fick speltid, vill inte glömma bort Joel, Thomas och Markus R som ikväll inte fick speltid, dom stöttade sina lagkamrater på ett mycket bra sätt!

Nu tar vi helgen och på tisdag börjar uppladdningen inför den stentuffa derbyt mot Fensbol nästa fredag!