27 maj 2016
19:00

Rinns AIK

Bjälveruds IK - Rinns AIK 2-4

Tredje raka vinsten, tredje raka gången vi vinner matchen under den sista kvarten! Prov på en riktig härlig lagmoral av killarna, som vände ett 2-0 underläge i halvtid till en 2-4 vinst i andra halvleken! En härlig seger, men våra tankar går till Adam Björklund i Bjälverud och hoppas på en snabb tillfrisknad!

Som vanligt när vi gästar Bjälverud så regnade det även ikväll, nu var det inte så mycket som det var för två år sedan då det öste ner konstant i 90 minuter. Vi saknade tre till fyra spelare som har varit ordinarie, Kevin, Marcus J, Henric och Tommie, samt så fick vi in ett återbud på Markus D! På detta så hade vi tre stycken som varit/ är på väg att bli förkylda, med det i åtanke så kom vi till Bergvallen med en stark matchtrupp. Vi startade med Josef i mål, fyrbackslinjen bestod av Erik S, Carl, Andreas H och Andreas E. På mitten hade vi Jonas och Henrik, på varsin kant Robin J och Alexander. På topp Lars och Robin E!

Vi har inlett matcherna på ett bra sätt, ikväll så fick vi inte en lika bra inledning, men vi lyckades skapa några halvchanser första 15 minuterna. Redan i den 5:e minuten så spelade Robin J fram till Lars, avslutet vart rakt på målvakten. Tre minuter senare fick vi till en fin anfall. Den började till vänster med Alexander som hittade fram till Robin E som i sin tur förlängde den till Robin J som kommit in lite från sin höger kant, avslutet gick tyvärr över mål. Bara minuten senare så var det Robin E som drev bollen på högerkanten han spelade in mot första stolpe, tyvärr lite bakom Jonas, som tvingades försöka klacka bollen i mål, men misslyckades. Ytterligare en minut senare så gick Jonas på ett avslut en bit ifrån mål men även denna gick inte rätt väg. Bjälverud i sin tur försökte hitta en väg förbi våra mittbackar, dom fick genom bollen några gånger men Josef hade inga problem att avvärja dessa lägen.

Först i den 19:e minuten kom hemmalagets första riktiga chans, det var Jonathan Forsberg som kom loss på sin vänster kant, men han fick inte till avslutet. Det har varit runt dessa minuter som vi i dom tidigare tre matcherna fått en svacka och bjudit in motståndarna i matchen, nu hade vi inte tagit ledningen ikväll. 1-0 skulle komma minuten efter Jonathans chans, vi tappar bollen med laget i anfallsposition och dom kontrade, tror det är Christoffer som lyckas peta bollen förbi Josef och den rullade retfullt in i mål. Direkt på avspark så får vi kanske den bästa chansen, tror det är Robin J som driver bollen till höger och slår ett inlägg som Lars slänger sig fram men bollen går i en hög båge över målet. Mellan den 21:a och 35:e minuten är vi inte alls med i matchen, vi står långt ifrån vår gubbe, vi vinner inga 1:a bollar, vi är ibland inte ens trea i närkamperna. Detta utnyttjar hemmalaget på ett bra sätt och pressar ner oss på vår egen planhalva. Dom får utdelning på en hörna och efter en missbedömning av oss kan en hemmaspelare relativt enkelt hoppa och nicka in 2-0 i ett tomt mål, i den 33:e minuten. Vi gör en ändring i laget, vi flyttade upp Carl på mittfältet, skickade ner Henrik som högerback och Erik fick kliva in som mittback. Nu var det tungt uppförsbacke! Sista 5 minuterna kommer vi tillbaka in i matchen något, Andreas E är nära att reducera men hans skott räddas av målvakten.

I halvtid så är killarna medvetna om vad som saknats under första halvlek, det är framförallt den riktiga viljan, hemmalagets vilja hade varit den bästa. Vi pratade om att utnyttja hemmalagets svaghet, och vikten av att vinna första bollen när dom gick till anfall, mer prat sinsemellan där ute, sist men inte minst viktig, viljan att vinna matchen! Vi valde att byta in Niclas direkt, ut gick Robin J.

Ska inte säga att vi kom ut som ett helt ny lag i 2:a halvlek, men helt klart en helt annan vilja än den vi visade upp i 1:a! Det var viktigt att försöka få håll på Bjälverud så fort som möjligt, och det fick vi efter en kanon hörna av Alexander som hittade Carls huvud i det bortre stolpen, 2-1 var ett faktum, i den 50:e minuten! Målet gjorde att vi fick en större tro på oss själva och i den 56:e och 57:e minuten kunde kvitteringen ha kommit. Den skulle komma i den 61:a minuten, en lång utspark av Josef, både Lars och Robin E går på bollen tillsammans med en hemmaspelare, bollen studsar och vips så är det två Rinn spelare som är mer eller mindre fria mot målvakten, Robin E är snabbast och gör inget misstag, 2-2!

Vi slappnar av lite och vips är hemmalaget giftiga, i den 63:e minuten så räddar Josef oss med en fin benparad mot en helt fri Bjälverud spelare. Sedan händer det en väldig tråkig händelse, en kollision mellan vår Robin E och Adam i Bjälveruds målvakt, Adam blir liggandes orörlig och en obehaglig känsla sprider sig på Bergvallen. Adam kunde inte fullfölja matchen och hemmalaget tvingades slänga in en utespelare i mål, Henrik Pettersson. Matchen är avbruten i ca 10 minuter, från och med denna händelse så är alla tids anvisningar ca tider! När matchen kommer igång igen så är det ännu en gång Josef som räddar oss genom att rädda ännu ett friläge för hemmalaget. Vi hade svårt att komma igång med spelet igen, det vart lite för bråttom och det gjorde att vi inte alltid tog rätt beslut.

Vi har varit väldigt starka sista kvarten i dessa inledande matcherna och vi visade återigen att vi är ett lag som inte ger upp. Hemmalaget kändes väldigt trötta, det började redan märkas under första halvleken. Carl fick till en vass avslutning, från sidan av såg det ut som om den skulle gå in men den gick utanför. Vi fortsatte att mala på, vi tog lite risker där ute som kunde ha kostat oss dyrt men vid detta läge kändes det som om hemmalaget var nöjda med 2-2. Runt den 86:e minuten får vi en frispark i bra läge, men kanske ändå lite väl långt ifrån, Robin E tog frisparken och på vilket sätt han gjorde det! 2-3 var ett faktum, kan ha varit Robins snyggaste mål någonsin, en makalös fin frispark! Nu var det läge att spela smart, att inte gå bort oss och bjuda på någon kontring, eller dra på oss någon frispark. Hemmalaget lyfter upp en hel del folk men man skapar väl ingen direkt kvitterings chans. Robin E vinner en boll nere på egen planhalva, och inledde en löpning på 60-70 meter och stannar först när bollen ligger i mål, sanslös löpning runt den 90:e minuten, otroligt starkt! Domaren blåste av direkt efter avspark och ett 2-0 underläge vändes till en 2-4 vinst!

Riktigt stolt över killarnas lagmoral, att komma igen efter en tung första halvlek på detta sätt känns magiskt! Robin E, vad ska man säga? Hattrick och vilka mål sedan!