Emil Malmborg
Rasmus Lundquist

--------------------------------

RAIF i YA-cup final efter 25 år!!

Så då var det återstart av säsongen och Rydsgård gör det hemma mot Tomelilla IF i Ya-cup Semifinal.
Förutsättningarna innan var klara, vinnaren skulle få möta Österlen FF på Borreby IP den 10/8 klockan 18:30.

En match som skulle visa vart lagen stod inför höstsäsongen.

Ett RAIF som verkligen ville vinna och som satte högt tempo redan från början.
1-0 till Rydsgård redan efter 7 minuter. En riktgt drömstart för de vitklädda. Efter en frispark på mittplans högra sida som dimper ner perfekt i straffområdet och nickas fram till en Hampus Henricsson som bara behöver sätta foten till bollen och 1-0 Rydsgård.
I den första halvleken är det mycket RAIF men TIF tar över spelet mer och mer. Men 1-0 står sig halvleken ut och ett RAIF som har lite medvind i ryggen inför andra.

Andra halvlek hinner knappt starta innan RAIF gör 2-0. Detta genom Rasmus Ridell. Rasse som hittat formen igen och öst in mål under vårsäsongen startar även höstsäsongen med att göra mål.
Efter RAIFs 2-0 mål så blev det mycket Tomelilla. Ett TIF som tar över i stort sett allt men ett RAIF som visar att man verkligen vill vinna och kämpar på i 90 minuter. När klockan står på 85 minuter ungefär så blir en Tomelilla spelare liggandes efter en duell med Johannes Wetterberg. Domare för dagen Mirza väljer att lite tveksamt och efter en lång diskussion med sin linjeman att plocka upp det rödfärgade kortet och visa ut mittbacken.

Men ett RAIF som även efter detta kämpar på och minuter senare har man även 3-0 inne men Rasse är avvinkad för offside.

2-0 står sig ut och med några svettiga räddningar i slutet av Jakob i mål så vinner RAIF och är klara för YA-cup FINAL för första gången på 25 (!) år.

Vi på redationen vill gratulera alla spelarna och även tränarstaben.

Alltså final i YA-cupen den 10/8 på Borreby IP klockan 18.30!
BE THERE!!!

Poängliga:

3 poäng: Patryk Löfgren
Hårt kämpande Palle får idag 3 poäng då han kämpar på mitten och vinner i stort sett alla nickdueller under matchens gång.

2 poäng: Hampus Henricsson
Henke kommer in och visar att han är en spelare som aldrig slutar springa, gör idag det tidiga målet som blir en viktig del av matchbilden.

1 poäng: Johannes Wetterberg & Pontus Haraldsson
Kvällens mittbacksduo gör en underbar match där de offrar sig för laget och därför får de båda 1 poäng idag.