Hampus Svensson
Mattias Svensson
Fredrik Månsson

--------------------------------

Kvartsfinal i YA-cupen på Granhällans IP. Midsommarhelgen, 2 divisioner mellan lagen, 2 handicapstraffar.
Det var mycket som skulle spela in denna söndag-eftermiddag på Granhällans IP.

Det var en trevande första halvlek som skulle sluta med 0 mål som startade denna kamp om en semifinal i YA-cupen. Det hände inte så mycket i första halvlek, RAIF hade mycket av bollinnehavet men visade inte att de var två divisioner mellan dessa lag.

I andra halvlek gör RAIF ett byte där båda ytterbackarna går ut och ersätts av Månsson och Hampe, detta gör att några positioner inte blir det samma. Mackan går från innermittfältare till ytterback och Månsson tar platsen på mitten. Hampe kommer in som ytterback och jag gissar att han här ska utnyttja sin snabbhet för att komma runt på kanten. I matchminut 66 får Ponne tag på bollen på högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Hampe som på volley kommer från vänster och slår bollen i nät. 1-0 och nu är det match. Men med hotet om två handicapstraffar så måste RAIF minst ha 2 mer mål för att vara helt säkra på att få lika resultat.

I matchminut 70 tappar RAIF bollen på mitten och KIF kommer med snabba fötter till avslut och 1-1 är ett faktum. Även om Jakob räddar så är det returen som slås in tillslut. Nu är pressen ännu mer på RAIF. Köpingebro har ännu inte tagit någon av deras straffar. Vid detta laget har Rydsgård gått ner på 3-backslinje och flyttat upp Ponne på topp tillsammans med Palle för att pressa på. När klockan slår 82 så kommer målet, 2-1 där Palle sätter en öppnade passning till Månsson som kommer runt från vänster och slår in bollen där Pontus dyker upp och sätter 2-1. Några minuter efter detta tar Köpingebro sin första straff. Jakob går på rätt håll och räddar sin femte (?) straff för säsongen. I minuter efter kommer Fabbe loss även detta från vänsterkanten och rullar in 3-1 och glädjen är total.

Efter detta blir det några nervösa minuter när Köpingebro pressar upp för att få till ett nytt spelmål. I minut 90 tar de även sin sista handicapstraff men även om Jakob denna gång går på fel håll går straffen precis ut om vänster stolpe och 3-1 blir slutresultatet.

Måste ge en extra stjärna till evigt unge Mattias Svensson som kommer in på anfallet på slutet och ger ny energi in i laget. Han kämpar och vinner många nickdueller som verkar smitta till resten.

Nu väntar en semifinal mot Tomelilla IF då RAIF har en handicapstraff att gå på.
Senast lagen möttes var i träningsmatch den 20 mars 2015 och då gick TIF vinnande ur bataljen med 2-1. RAIFs mål gjordes av Patrik Löfgren. Se foto på Facebook här!

Semifinalen ska vara spelad senast den 3 augusti så nu går killarna på uppehåll några veckor innan träningarna drar igång igen.

Poängliga:

3 poäng: Marcus Hansson
Gör ännu en briljant insats på mitten i första och som ytterback i andra. En spelare som gör vad som krävs oavsett vilken position han hamnar på.

2 poäng: Fabian Karlsson
Gör en genomgående bra match och får krydda detta med att stänga matchen.

1 poäng: Pontus Haraldsson
Gör ännu en stabil insats där bak. En tung pjäs att få möta i luftrummet när han flyttas upp. Ett mål och en fantastisk assist denna match.