0-3 29 min Jompa ass Anders
1-3 35 min Järnbrott
1-4 55 min Ferna ass Ole
2-4 89 min Järnbrott

Fredrik och Leo fick lämna återbud vilket gjorde att dels Nikki fick ställa sig (vår 3:e målvakt på 3 matcher) och Tomas B och Rasmus fick göra debut i serien.
Laget: Nikki - Hultenius, Petter, Kevin, Tomas B - Ole, Andreas, Anders - Jompa, Ferna, Fabbe
På bänken: Hugosson, Fremling, Rasmus

Vi började med solen rakt i ögonen, vilket gjorde att vi var nästan blinda när vi hade bollen och skulle spela framåt. Kanske delvis pga av solen tog Järnbrott tag i matchen. Vi hade svårt att få till vårt passningsspel samtidigt som Järnbrott hade ett bra passningsspel och rörelse. Inget av lagen skapade några chanser förän efter ca 10 minuter då Anders kommer runt på högerkanten och slår ett bra inlägg men vi hinner inte först på bollen. Vi börjar ta över spelet samtidigt som solen går ner över trädtopparna. Efter 20 minuter får vi en frispark en bit in på Järnbrotts planhalva. Petter slår i bollen i straffområdet där Kevin krigar mot deras målvakt och försvarare. Bollen kommer ut till Anders som trycker dit den upp i nättaket. Nu spelar vi riktigt bra och hotar nästan varje anfall. Efter 25 mminuter kommer ett drömanfall. Fabbe får bollen på högerkanten och utmanar inåt, Hultenius överlappar och får bollen för att sedan slå ett perfekt inlägg till Ferna som nickar via målvaktens händer stolpe in. Coach fick en tår i ögat efter detta som vi tränat på under våren, senast i måndags. Ett par minuter senare slår Anders en fin djupledsboll till Jompa som löpt sig fri och han gör 3-0. Strax efter måste Anders gå ut pga en sträckning i baksida lår. Järnbrott sticker upp då och då men skapar få riktiga målchanser. Jompa har chansen att utöka ledningen när Fabbe spelar fri honom men han missar lobben och målvakten kan lätt ta bollen. När det är 5 minuter kvar kommer Järnbrott i en omställning. Tomas, som är vänsterback missar brytningen vid höger långlinje när deras forward gör en bra prestation och blir fri med Nikki och sätter 3-1.
I andra halvlek går vi ner lite men har kontroll på spelet. Efter 10 minuter slår Ole en fin boll bakom backlinjen där Ferna kommer. Deras mittback hinner ikapp och kommer före Ferna och alla tror att chansen är över men Ferna får fram en tå och styr in bollen vid stolproten förbi en förvånad målvakt. En stund senare kommer Fremling fri men i skottögonblicket kommer en försvarare och bollen går ut till inspark och Fremling skadar foten och måste utgå. Vi har en frispark på högersidan som Petter slår mot bortre ytan där kommer Jompa men nicken går strax över. Järnbrott får ett friläge efter en omställning men skottet går långt utanför. Fabbe har ett fint skottläge efter en fin kombination med Ferna i straffområdet men skottet går en bit utanför. En långboll från Järbrott som de skarvar fint gör att en spelare är ren med Kevin i haserna. Båda drar lite i varandra och utanför straffområdet drar Kevin ner deras spelare, Kevin klarar sig utan något kort, borde varit minst gult. Rasmus som kommit in för Fremling blixtrar till och är så när att dribbla sig igenom halva försvaret men målvakten räddar. I slutminuten kommer Järnbrott i en omställning vilket utmynnar i att deras spelare har nästan öppet mål och reducerar till 2-4. I slutsekunderna får Fabbe ett friläge men tar lite för lång tid på sig och bollen går till hörna som inte hinner slås förän domaren blåser för full tid.
Vi vinner komfortabelt med 4-2. Ingen höjdarmatch men en stabil insats