21 oktober 2012
15:00

Styrsö BK

Referat: Pushers BK - Styrsö BK

Sista matchen mot Styrsö som vi mötte i vår första match tidigt i slutet av januari, då vann vi men 3-2, sedan vann Styrsö på sin hemmaplan i serien med 1-0.
Efter flera avhopp pga sjukdomar mm hade vi följande lag:
Hampus - Silow, Erik W, Kevin, Nikki - Jocke Ed, Petter, Ole - Jeppe J, Ferna, Eric A
Avbytare: Kalle, Johannes
Ny backlinje igen och Erik 'baskern' Wallnér gör comeback efter att inte ha spelat en match sedan i början av juni pga sjukdom i våras och hälsenproblem i höst. Det ryktades att Ole mutat coach för att får spela på den offensiva mittfältsplatsen men båda avböjde att kommentera saken.

Vi började ok med att försöka rulla utan att komma igenom deras mittfält.
Deras omställningar har vi rätt bra koll på.
Efter 10 minuter får Petter bollen på mitten och hittar Ferna som kommer fri och placerar bollen säkert i vänstra stoplen.
Efter en långboll på vår vänsterkant vinner Eric A bollen går in i straffområdet och utmanar sin back, kommer förbi och blir fälld men domaren viftar obegripligt avvärjande. Efter dryga 20 minuters spel får vi en frispark som Ole slår inåtskruvat mot mål där Ferna hinner före en passiv målvakt och styr bollen i mål. Styrsö söker långa bollar bakom vår backlinje men vi har koll på de flesta försök. Deras bästa chanser kommer efter vi slarvar lite i uppspelen och på deras fasta situationer. Hapmus får göra ett par räddingar i bra lägen men skotten är inte jättefarliga.
När det är ca 10 minuter var får Nikki bollen en bit in på planhalvan och lyfter (skjuter??) bollen mot bortre stoplen, målvakten halvmissar bollen som går i stoplen men Styrsöförsvaret är först på bollen.
På övertid får de en frispark efter deras spelare sprungit in i Silows hälar och ramlat. På efterföljande frispark tappar vi markering på bortre stolpe och de nickar ribba och ner och enligt domaren, som står 20 meter ifrån, var bollen inne men enligt andra väldigt osäkert om bollen verkligen var över linjen. 2-1 i paus och de känns ganska rättvist även om vi tappade spelet lite på slutet.
I andra halvlek börjar Styrsö klart bättre och ett mål ligger i luften och de får det efter knappa 2 minuter, när en lång boll på deras vänstermittfältare som vinner nickduellen mot Kalle och där sedan deras forward vänder bort Erik W som inte har något understöd och kommer fri med Hampus och placerar säkert in 2-2. Styrsö fortsätter dominera och vi får inte till något anfallspel. Efter 56 minuter kommer vi i anfall och Ferna får en boll men deras spelare slänger sig fram och är först på bollen men domaren blåser straff för våldsam tackling. Petter överlåter straffen till den glödhete Ferna som inte gör något misstag och han gör hattrick.
Vi kommer in i spelet och det böljar i perioder där ena laget har ett visst övertag som växlar till det andra laget efter en stund.
De får en chans från nästan ingeting men Hampus får upp en hand och gör en fin reflexräddning. Eric får bollen inne i straffområdet och blir nedsparkad i samband med inlägget men ingen straff denna gången heller. 2 solklara straffar men ingen avblåsning och en högst tveksam situation som blev straff. Styrsö får en chans utanför straffområdet och får till en kanonträff men bollen går ribba ner men någon decimeter utanför mållinjen och ut.
När det är ca 5 minuter kvar får vi ett inkasst på vänsterkanten. Kevin möter upp från sin mittbacksplats och slår ett fint inlägg mot bortre delen av straffområdet där Eric vinner nickduellen och får bollen till Ferna som nickar ner bollen någon meter från målvakten men han gör en fin räddning.
I slutsekunderna får Styrsö en frispark strax utanför straffområdet efter vi slarvat. Frisparken fastnar i muren och vi kan rensa och fixa 3 poäng. Väldigt sköna poäng efter de 2 senaste storförlusterna.