22 oktober 2017
20:30

Westermalms IF HK

Referat: Stockholmspolisens IF HF - Westermalms IF HK

Efter en tuff start på säsongen med tre förluster i bagaget var det på söndagkvällen dags för fjärde omgången. Det var ett laddat gäng som entrade Vintervikshallen för en sen match med start 20.30. Westermalm stod som gäster och den första delen av matchen följdes lagen åt med antal mål på tavlan. I nionde minuten stod det 4-3 till Polisen, men när en Westermalmspelare då fick rött kort i hemjobbet på en kontring, släppte det för tjejerna som ökade tempo och slängde in balja efter balja. Vi hittade varandra bättre i löpningar och passningar och kunde gå till halvtidsvila med 14-8 på tavlan. Det kändes redan då som om vinsten var i hamn och det var ett peppat lag som sedan gick ut i andra halvlek och fortsatte leverera. Palle storspelade i målburen när hon fick rätt hjälp av försvaret och gjorde många snygga räddningar. Kul att se att försvarsspelet som vi tränat på den senaste tiden givit resultat och vi tvingade fram flera tekniska fel från motståndarna vilket vi utnyttjade med snabba omställningar och kontringar framåt. Dippen kom trots detta i andra delen av andra halvlek när tröttheten blev påtaglig. Många egna tekniska fel och tappade bollar gjorde att Westermalm fick göra fler mål än nödvändigt och att resultatet ”bara” blev nio bollar på pluskontot. 26-17 blev slutresultatet för kvällen. Men, alltid skönt med vinst och härligt med de två första poängen den här säsongen! Grymt jobbat!

sön 4 mar 2018, 13:45 Westermalms IF HK - Stockholmspolisens IF HF 16 - 17