24:e oktober 14:00 Hyllie IP (Kvalomgång 2 till division 4)

0-1 Mattias Jönsson (Johan Revesz) 12 min
3-2 Anders Mårtensson (Nicklas Mattsson) 79 min

Varningar
Anders Nilsson 7 min
Mikael Fransson 39 min
Kaj Nurmi 67 min

Förlust även i den andra matchen mot Hyllie men man ska ändå vara stolt som Torpare då vi visade mycket HJÄRTA och gav aldrig upp. Att vända 1-5 visste vi från början skulle bli svårt men vi gjorde ett tappert försök i alla fall. Östra Torp inledde klart bäst och var riktigt taggade. Domaren visade tyvärr redan i den 7:e minuten vilken nivå han skulle ligga på då han gav Anders Nilsson varning för... vad? I den 12:e minuten får Östra Torp en frispark på vänsterkanten som Johan Revesz, för dagen innermittfältare, lyfter in i straffområdet. Bollen dimper ner på fötterna på Mattias Jönsson som från nära håll sätter dit 0-1 ledning för Östra Torp och en gnutta förhoppning. I den 17:e minuten smiter en Hylliespelare igenom Torps försvar och ensam med Anders Ohlsson skjuter han utanför. I den 26:e minuten slås en fin genomskärare till Mathias Herrström som har en löpduell med en Hyllieförsvarare och en målvakt på väg ut. Mathias hinner först fram till bollen och petar bollen bredvid målvakten som i sin tur glidtacklar ut och fäller Mathias. Solklar straff!!! Läge för 0-2 nu? Nej, domaren blåser ofattbart frispark till Hyllie. Har aldrig varit med om en klarare straff. Var hittar Skåneboll alla domare som har noll i känsla för sporten? I den 39:e minuten får Mikael Fransson en ganska billig varning. På övertid av första halvleken kommer Hyllie runt på sin högerkant och ett inlägg slås mot första stolpen där Torpförsvaret inte hinner med utan en omarkerad forward kan nicka in 1-1 från nära håll. Vi behöver fortfarande göra fyra mål till nu för att nå förlängning så tränare Kalle Palm beordrade stormoffensiv i ett sista försök att nå division 4. Full fart framåt direkt från början i andra halvlek. I den 61:a minuten slår Johan Revesz ett fint inlägg som Anders Mårtensson nickar rakt på målvakten. I den 71:a minuten spelas bollen upp på en Hylliehand i deras straffområde och inte heller den här gången någon åtgärd från domaren. I den 72:a minuten kommer Filip Zahn i ett fint läge men Filips avslut räddas elegant av målvakten. I den 74:e minuten skjuter Mathias Herrström utanför från nära håll. I den 74:e minuten gör junioren Joakim Dahlberg A-lagsdebut. I den 75:e minuten kommer en Hylliespelare fri och sätter 2-1 för hemmalaget. Två minuter senare är det dags igen vilket innebär 3-1. Att dessa målen kom till var pga Torps offensiva uppställning som krävdes. Nu kommer även junioren Joel Jakobsson in och får göra A-lagsdebut. I den 79:e minuten slår Nicklas Mattsson en underbar genomskärare till en fri Anders Mårtensson som ensam med målvakten iskallt placerar in 3-2 intill stolpen. I den 87:e minuten kommer Hyllie runt på högerkanten och det hårda inspelet prickar Andreas Jönsson och går in i mål fram till slutresultatet 4-2. Extra plus till Nicklas Mattsson, Mattias Jönsson och Johan Revesz. Säsongen 2009 är slut och det blir till att ta nya tag i nästa års division 5. Ett stort grattis till Hyllie och lycka till 2010.