Avbytare: Jonathan Bergeling, Vahid Bektasevic, Gustav Lindquist, och Sebastian Grönberg.

Mirza Dubicanac ut - Gustav Lindquist in 76 min
Thom Nilsson ut - Mirza Dubicanac in 82 min
Jonathan Bergeling ut - Hampus Olsson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Dags för kval och i ett sådant kan nästan allting hända. Vår motståndare var Klagstorps IF så ett hett derby var att vänta. Hett var vädret dock inte då det på lördagen var full storm över Klagstorps IP. Klagstorp slutade 3:a i division 5 Södra och kvalificerade sig därmed för kvalspel. Där inledde man med att besegra Teknologkåren hemma med 3-1 för att sedan förlora borta med 2-1 men ändå 4-3 totalt och man gick vidare till kvalomgång 2 där alltså ÖT Smygehuk FF väntade.
ÖT Smygehuk inledde i den starka medvinden och tog direkt tag i taktpinnen. I den 2:a minuten vinner Thom Nilsson boll på mittplan och spelar upp till Hampus Olsson som viker in i banan och skjuter ett skott utanför. Efter 2 minuter och 30 sekunder tar Denis Malovic sig in i straffområdet till vänster där han spelar in bollen i mitten och bollen tar på en Klagstorpförsvarare och rullar sakta över mållinjen bakom en ställd målvakt fram till 0-1. En kalasstart för bortalaget. I den 7:e minuten tvingas Denis Malovic lämna planen efter en sträckning i baksida lår och Jonathan Bergeling kommer in på högerkanten medan Thom Nilsson flyttar in centralt. I den 14:e minuten får Thom Nilsson bollen till vänster i straffområdet och efter några kroppsfinter och skottläge blir han omkullknuffad och solklar straffspark. Emir Rozajac stegar fram och sätter säkert 0-2 bakom en chanslös målvakt. Detta var Emirs 2:a tävlingsmål i år. ÖT Smygehuk trummar på i medvinden och man bara väntar på nästa mål. I den 18:e minuten slår Johan Hellström en fin hörna mot Adam Norén som blir fastdragen i tröjan vid nicktillfället och bollen tar på en försvarare. Luktar straff igen! I den 27:e minuten slår Emir Rozajac en lång boll ut på högerkanten till Hampus Olsson som vänder in i banan och spelar fri Johan Hellström som skottfintar bort försvararen innan han snyggt placerar in 0-3. Detta var Johans 6:e seriemål i år. Klagstorp har problem att komma över mittlinjen i motvinden men man är uppe i några farligheter där Adam Norén var en räddande ängel när han räddade ett givet mål med en perfekt glidtackling. I den 43:e minuten kastar Ernad Crnojevic ett inkast där Adam Norén skarvar vidare och bollen hamnar vid halvmånen vid straffområdet där Mirza Dubicanac laddar och får på en praktträff och bollen sitter fint i maskorna bakom en chanslös målvakt till 0-4. Detta var Mirzas 1:a mål någonsin i ÖT Smygehuk tröjan. Vi går till pausvila med en 0-4 ledning men man kände ändå en viss rädsla om Klagstorp skulle utnyttja medvinden lika förtjänstfullt som ÖT Smygehuk.
Stark motvind alltså i den andra halvleken där vi var överens om att försöka hålla bollen på marken i de flesta lägen då hemmalaget i den första halvleken allt som oftast försökte spela bollen i luften med följd att det kunde bli en farlighet bakåt om vinden fick tag i bollen.
I den 51:a minuten gör Joel Gustafsson en superb benparad på en nick från nära håll. I den 54:e minuten spelar Klagstorp snett bak i straffområdet där en snedträff? till skott letar sig fram mot bortre stolpen där en fri Klagstorpspelare kan slå in 1-4. I den 59:e minuten är Klagstorp uppe igen i en farlighet där man vänder in från högra delen av straffområdet och placerar snyggt in 2-4 i det bortre krysset. Nu var det match igen och Klagstorp kände vittring. Men ÖT Smygehuk behöll lugnet och fortsatte på den inslagna vägen med att håll bollen på marken. I den 63:e minuten frispelas Vasko Mitrovic av Hampus Olsson och precis i skottögonblicket blir Vasko nerdragen bakifrån och ny straffspark. Emir Rozajac stegar fram och sätter lika säkert bollen i mål fram till 2-5 och därmed sitt andra mål i matchen. Detta var Emirs 3:e tävlingsmål i år. I den 67:e minuten slår Johan Hellström en utsökt inläggsfrispark från högerkanten mot bortre stolpen där Emir Rozajac når högst och knoppar in 2-6 stenhårt. Därmed hattrick för mittbacken Emir! Detta var Emirs 4:e tävlingsmål i år. I den 69:e minuten kommer Johan Hellström fri med målvakten men Johans avslut tar i stolpen. Jonathan Bergeling hugger på returen men målvakten gör en idioträddning och lyckas freda sitt mål. I den 70:e minuten går Vasko Mitrovic ut och in kommer Kim Eriksson. I den 75:e minuten går Hampus Olsson ut och in kommer Vahid Bektasevic. I den 76:e minuten går en av planens giganter Mirza Dubicanac ut och in kommer Gustav Lindquist. I den 78:e minuten ställer ÖT Smygehuk om blixtsnabbt där Johan Hellström spelar till Kim Eriksson som förlänger ut till vänster till en fri Vahid Bektasevic som dock skjuter utanför. I den 79:e minuten är Thom Nilsson på väg igenom men blir nersparkad i straffområdet. Dock ingen avblåsning från domaren. I den 82:a minuten går Thom Nilsson ut och in kommer Mirza Dubicanac. I den 83:e minuten går Jonathan Bergeling ut och in kommer Hampus Olsson. I den 91:a minuten vänder André Andersson spelat fint ut på vänsterkanten där Vahid Bektasevic blir från och Vahid lobbar elegant bollen över målvakten och in i mål fram till 2-7. Detta var Vahids 2:a tävlingsmål i år.
Matchen slutar hela 2-7 till ÖT Smygehuk och kvalet kunde knappast börjat bättre.
Kvalet spelas i ett dubbelmöte enligt UEFA:s regler med bortamål.
I nästa match väntar Klagstorps IF på lördagen den 22:a oktober klockan 14:00 på Smygehamns IP.