Avbytare: Carl Odell, Jonathan Bergeling, Vahid Bektasevic, Rickard Andersson och Philip Borgström.

Thom Nilsson - Rickard Andersson in 84 min
Fredrik Odell ut - Joel Jakobsson in 89 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk gjorde 5 ändringar i startelvan sedan senast. I tränarna Michael Nilsson och Nicklas Mattssons frånvaro så coachade lagledaren Mathias Jönsson med hjälp av skadade Patrik Lippe.
Joel Jakobsson spelade sin sista match då han ska flytta till Växjö och polishögskolan. På uppvärmningen skadades målvakten Philip Borgström och 18-årige Joel Gustafsson kastades in i hetluften.
Många spelare på nya positioner och vi var väl inte riktigt vakna under inledningen. I den 5:e minuten väggspelar sig Balkan fram och man kan via ett friläge sätta 0-1. I den 20:e minuten går Arman Brkic ut och in kommer Carl Odell. I den 25:e minuten kommer ett nytt fint anfall av Balkan där ett nytt väggspel ger ett friläge som Joel Gustafsson gör en fin räddning på. Returen är dock Balkanspelarna hungrigast på och man kan enkelt sätta 0-2. Vi ändrar nu spelsystem från 4-5-1 till 4-4-2 och byter position på flera spelare. Det ger positiv effekt. Vi får tag i mittfältet och stoppar Balkans anfall högre upp i banan. Vi kommer själva fram i en och annan farlighet. I den 43:e minuten väggspelar Emir Rozajac med Johan Hellström på högerkanten och Johan slår ett inlägg som målvakten touchar och Vasko Mitrovic är fri på bortre stolpen och kan slå in reduceringen till 1-2. Detta var Vaskos 14:e seriemål i år.
Sista 15 minuterna av första halvlek är vi riktigt bra och har tag i taktpinnen. Vi går med gott mod till halvtidsvila.
ÖT Smygehuk rivstartar den andra halvleken och sätter hög press och får med hela laget. I den 51:a minuten slår Johan Hellström en perfekt inläggsfrispark mot Emir Rozajac som hålls fast i armen men Emir kommer loss och når högst i nickduellen och nickar in kvitteringen till 2-2.... trodde vi. På något oförklarligt sätt har linjemannen vinkat av för offside!!! Trots att minst 3 Balkanspelare plus målvakt var nedanför Emir när frisparken slogs. Riktigt surt att bli lurade på ett mål! I den 52:a minuten räddar Joel Gustafsson ett friläge. I den 54:e minuten gör Joel Gustafsson en ny fin räddning på ett friläge. I den 59:e minuten får Kim Eriksson ut och in kommer Arman Brkic. I den 61:a minuten går Carl Odell ut och in kommer Jonathan Bergeling. I den 63:e minuten spelar Jonathan Bergeling till Arman Brkic som drar iväg ett skott som går tätt utanför. I den 70:e minuten går Fredrik Odell ut och in kommer Vahid Bektasevic. ÖT Smygehuk flyttar upp positionerna ytterliggare i jakten på en kvittering. I den 75:e minuten går Joel Jakobsson ut och in kommer Fredrik Odell. I den 84:e minuten kommer matchavgörande 1-3. I den 84:e minuten går Thom Nilsson ut och in kommer Rickard Andersson. I den 89:e minuten går Fredrik Odell ut och in kommer Joel Jakobsson.
Matchen slutar 1-3 men vi får ändå ta med oss att vi aldrig gav upp utan kämpade hela matchen.
I nästa match väntar KSF Kosova på lördagen den 27:e augusti klockan 14:00 på Ellenborgs IP.