Vahid Bektasevic - Thom Nilsson - Mirza Dubicanac - Denis Malovic - Oliver Wilson

Avbytare: Rickard Andersson, Mathias Roos, Felix Harletun, Michael Nilsson och Mathias Jönsson.

Byten:
Vahid Bektasevic ut - Rickard Andersson in 39 min
Mirza Dubicanac ut - Mathias Roos in 45 min

MATCHKOMMENTARER
Så var dagen kommen, dagen då det firades student i Trelleborg. Matchen hade vi försökt flytta i över 3 månader men Bjärred har hela tiden visat kalla handen och hittat på alla möjliga ursäkter för att INTE flytta matchen. ÖT Smygehuk saknade allt som allt hela 17 spelare varav alla 3 målvakterna. Istället ställde 39-årige Anders Ohlsson upp och gjorde comeback i målet. Mirza Dubicanac som inte är kvitt från sin sträckning i baksida lår ställde upp. Likaså nyförvärvet Vahid Bektasevic som varit skadad och gjorde nu debut. På bänken satt 34-årige Rickard Andersson som "tvingats" till comeback. Likaså Mathias Roos som även han slutat med fotboll. En skadad Felix Harletun satt på bänken. Tränaren 40-årige Michael Nilsson och lagledaren 39-årige Mathias Jönsson fick sitta med för att fylla truppen. I och med att både tränaren och lagledaren satt uppsatta som spelare på matchrapporten fick vi inte coacha laget från sidlinjen... Oddsen var inte med oss då vi mötte serieledande Bjärred på bortaplan. Nu till matchen.
ÖT Smygehuk visade ingen respekt alls utan körde full fart framåt från början, vilket nog ställde Bjärred ordentligt.I den 2:a minuten slår Ernad Crnojevic en långboll upp på högerkanten till Vasko Mitrovic som löper fint. Vasko vänder in i banan och skjuter ett vänsterskott som tar i översida ribba och över. I den 7:e minuten kommer Oliver Wilson fram på vänsterkanten och spelar in jämns med marken mot Vasko Mitrovic som är nära att peta in bollen men målvakten tappar bollen men får tag i den igen. I den 14:e minuten slår Thom Nilsson en underbar genomskärare där Vasko Mitrovic är på språng och Vasko skjuter ett bra skott som tar i insida stolpen och dansar längs mållinjen. Stor otur där. ÖT Smygehuk vinner mycket boll med sitt defensiva mittfält och vi har blixtsnabba omställningar. Bjärreds första målchans kommer i den 25:e minuten då man slår en hörna mot bortre stolpen där man nickar mot främre stolpen och hur Anders Ohlsson hinner ner och rädda med en fantastisk handparad är en gåta. I den 29:e minuten har Bjärred ett halvt friläge där man skjuter men Anders Ohlsson räddar fint. I den 39:e minuten linkar Vahid Bektasevic av då baksida lår gått upp igen. In kommer Rickard Andersson som yttermittfältare. Rickard är egentligen forward så det är en ny position för honom. Första halvlek slutar 0-0 där det är vi som har de flesta chanserna. Vi har fått matchen precis där vi vill och vårt försvar storspelar och avvärjer allt som oftast Bjärredattackerna.
I paus går en tappert kämpande Mirza Dubicanac ut, även han med en bristning som gått upp igen. In kommer Mathias Roos som därmed gör comeback.
I den 55:e minuten slår Bjärred en frispark och det blir kalabalik i vårt straffområde där bollen först tar i den högra stolpen och returen som man skjuter på prickar den vänstra stolpen. Nära där. I den 65:e minuten får en Bjärredspelare bollen på vänsterkanten och Emir Rozajac lämnar sin mittbacksposition och glidtacklar och slår endast undan bollen. Domaren blåser frispark till Bjärred och visar rött kort direkt på Emir. Vi fattar ingenting. Var det inte tufft nog med 17 spelare borta redan innan matchen? Till och med Bjärreds tränare tycker att det röda kortet var allt för tufft och hade helst sett ett orange kort (om detta funnits). Nu fick vi möblera om ytterliggare där Mathias Roos flyttas ned som mittback. Nu kände vi att en poäng är helt okej att lämna matchen med desimerat manskap. Bjärred får så klart mer boll efter utvisningen. I den 73:e minuten slår Bjärred ett inlägg som nickas bort av ÖT försvaret. Returen snappas upp och man skottfintar och placerar in 1-0 intill den bortre stolpen. Kalldusch! Rickard Andersson flyttas upp och vi går över till 4-3-2 för att försöka få till en kvittering. ÖT har några bra omställningsmöjligheter men sista passen blir fel flera gånger. I den 89:e minuten kommer Oliver Wilson fram på vänsterkanten och slår en genomskärare till Vasko Mitrovic som kommer fri från högerkanten och petar bollen förbi målvakten men en försvarare hinner precis ner och räddar på mållinjen. Matchen slutar 1-0 där vi var värda i alla fall en poäng. Samtliga grabbar gör en kanonmatch och extra stort tack till alla ni som egentligen slutat spela fotboll men som ändå ställde upp!
I nästa match väntar BK Höllviken på måndagen den 27:e juni klockan 19:00 på Smygehamns IP.