Avbytare: Jonathan Bergeling, Ernad Crnojevic, Felix Harletun, Fredrik Odell och Joel Gustafsson.

Vasko Mitrovic ut - Felix Harletun in 84 min
Denis Malovic ut - Fredrik Odell in 85 min
Thom Nilsson ut - Carl Odell in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Nytt spelsystem, första segern sedan 15:e april och 16:e raka hemmamatchen utan förlust. Det var lite av en måstematch för båda lagen som låg 7:a och 8:a inför matchen om man ville haka på topplagen.
ÖT Smygehuk gjorde fyra förändringar i startelvan där Gustav Lindquist var avstängd. Fredrik Odell gjorde årsdebut men inledde på bänken.
ÖT Smygehuk har avsparken och rullar runt första minuten. Malmö City bryter och kontrar på vänsterkanten där man skjuter ett skott som Philip Borgström tippar till hörna. Malmö City är ett spelskickligt lag men man vinner ingen mark utan man rullar mest runt vid mittlinjen utan att skapa chanser. I den 29:e minuten spelar Thom Nilsson upp bollen på högerkanten till Carl Odell som drar iväg mot Malmös straffområde. Carl släpper bollen bakom Malmös backlinje där Oliver Wilson smugit in och Oliver sätter fri behärksat 1-0 till hemmalaget. Detta var Olivers 4:e seriemål i år. Nu tar ÖT Smygehuk över kommandot och producerar chanser. I den 32:a minuten driver Denis Malovic in från högerkanten och slår ett inåtskruvat inlägg med vänsterfoten mot Vasko Mitrovic men bollen går förbi alla och smiter strax utanför en överraskad målvakts stolpe. I den 35:e minuten spelar Denis Malovic upp bollen till Vasko Mitrovic som petar bollen förbi försvararen och kommer mot målvakten. Vasko lyckas få bollen förbi målvakten men skjuter strax utanför stolpen i ett trängt läge. I den 36:e minuten slår Denis Malovic en fin genomskärare till Carl Odell som kommer fri från högerkanten och Carl skjuter/passar mot Vasko som är nära att stöta in 2-0 vid den bortre stolpen. ÖT Smygehuk går till pausvila med en 1-0 ledning där Malmö City haft mest boll men ÖT Smygehuk stått för alla målchanser.
I den 52:a minuten slår Denis Malovic en boll på djupet mot Carl Odell som är snabbare än försvararen och när Carl kommit förbi och ska tramp fri mot mål blir han fälld bakifrån. Vi får ingenting alls, inte ens frispark. Detta borde renderat i ett rött kort för Malmöförsvararen. I den 57:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Jonathan Bergeling. I den 61:a minuten kommer Oliver Wilson fram på vänsterkanten och lägger en boll på djupet mot Vasko Mitrovic som är urstark och trycker bort försvararen och går förbi den utrusande målvakten. Vasko skjuter mot mål och en försvarare slänger sig och räddar med handen men Vasko kan slå in returen till 2-0. Malmöförsvararen får ett gult kort. Detta var Vaskos 7:e seriemål i år. I den 63:e minuten kommer Malmö City fram på vänsterkanten och skjuter från dålig vinkel där Philip Borgström gör en bra räddning till hörna. I den 66:e minuten kommer Vasko Mitrovic fram på vänsterkanten och spelar in i mitten till Oliver Wilson som spelar till Thom Nilsson och får tillbaka på ett tillslag och Oliver Wilson skjuter från dålig vinkel där målvakten räddar till hörna. I den 67:e minuten slår Oliver Wilson en fin 60 meters krossboll till höger där Jonathan Bergeling drar iväg ett tungt skott från 20 meter som målvakten boxar ut. I den 67:e minuten byts Joel Jakobsson ut och in kommer Ernad Crnojevic. I den 78:e minuten slår Denis Malovic en bra hörna som Emir Rozajac når högst på och nickar ner i marken mot mål där målvakten lyckas rädda till hörna. I den 83:e minuten slår Philip Borgström en lång utspark som Oliver Wilson nickskarvar vidare mot Vasko Mitrovic som än en gång spänner musklerna och trycker sig förbi sista försvararen och ensam med målvakten placerar han retfullt enkelt in 3-0 intill bortre stolpen. Detta var Vaskos 8:e seriemål i år. I den 84:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Felix Harletun. I den 85:e minuten byts Denis Malovic ut och in kommer Fredrik Odell. I den 89:e minuten byts Thom Nilsson ut och in kommer Carl Odell. Matchen slutar med en övertygande 3-0 seger där vårt nya spelsystem föll väl ut.
I nästa match väntar Hyllie IK på söndagen den 29:e maj klockan 14:00 på Hyllie IP.