Avbytare: Carl Mattsson, Filip Zahn, Mathias Roos, Fredrik Odell och Johannes Jönsson.

Carl Odell ut - Filip Zahn in 80 min
Gustav Lindquist ut - Mathias Roos in 83 min
Vasko Mitrovic ut - Fredrik Odell in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Femtonde raka matchen utan förlust och åttonde raka segern kom hemma mot Pelister i sista omgången! Därmed stoltserar ÖT Smygehuk FF som seriesegrare!!! Vi gjorde 3 ändringar sedan förra matchen. Philip Borgström var avstängd och in i mål kom snart 18-årige Joel Gustafsson som tidagare bara gjort två inhopp. Gustav Lindquist tog plats till höger på mitten och Carl Odell flyttades upp som forward. Vi visste förutsättningarna, vi ledde serien med två poäng innan matchen. En seger för oss och seriesegern skulle vara i hamn. Därför var man lite orolig när vi fick rapporterna från Behar att de ledde med 3-0 redan efter 36 minuter. Nu till vår match. Redan efter 2 minuter får Pelister ett friläge där deras skyttekung Vladimir Pasarikovski 25 mål kommer fri med Joel Gustafsson kommer ut och gör en fin räddning. I den 17:e minuten slår Christian Ahlström en superb genomskärare till Johan Hellström som skjuter men målvakten gör en fotparad. I den 18:e minuten skjuter Carl Odell ett skott ur snäv vinkel som touchar en Pelisterspelare och tar i stolpen med en hörna till följd. I den 20:e minuten bryter Joel Jakobsson fram och släpper på djupet mot Vasko Mitrovic som från dålig vinkel skjuter precis utanför. ÖT Smygehuk har bra koll på spelet men de stora chanserna lät vänta på sig till slutminuterna av första halvlek. I den 43:e minuten skjuter Johan Hellström ett kanonskott från 25-30 meter som tar uppe i den högra stolpens insida uppe vid krysset och jäms med mållinjen och ut. Det avslutet var värt ett bättre öde! I den 44:e minuten slår Johan Hellström en hörna som Vasko Mitrovic når högst på och nickar mot mål men ett Pelisterben kan rädda på mållinjen. Sekunder senare slår Gustav Lindquist en hörna och det blir kalabalik i Pelisters straffområde där bollen till slut hittar fram till Adam Norén som drar iväg en yttersida som tar hårt i stolpen och alltjämt 0-0. En stark avslutning av hemmalaget men ännu inga mål. Den fina avslutningen av den första halvlek byggde vi vidare på under början av den andra halvleken. I den 49:e minuten slår Christian Ahlström en lång boll mot Johan Hellström som skjuter på volley men målvakten räddar. I den 51:a minuten spelar Gustav Lindquist in bollen centralt tll Carl Odell som direktskarvar vidare och Johan Hellström skjuter direkt men bollen smiter utanför. I den 59:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg som Vasko Mitrovic direktskarvar till André Andersson som i bra läge drar iväg ett vänsterskott som målvakten gör en fotparad på. I den 62:a minuten slår Johan Hellström en fin boll på djupet mot Carl Odell som hinner få fram en tå på bollen precis framför den utrusande målvakten men bollen går utanför. Frustrerande med så många chanser men inga mål. I den 67:e minuten kommer Pelister i en framstöt där man skjuter från nära håll men Joel Gustafsson gör en bra räddning. Returen är i ännu bättre läge där Pelisterspelaren fri skjuter stenhårt men Joel Gustafsson gör en fantastisk räddning och håller oss kvar i matchen. Hela den stora publiken står upp och applåderar unge Joel Gustafsson. I den 69:e minuten jobbar Patrik Lippe stenhårt för att vinna tillbaka bollen och han gör det också och spelar vidare till Christian Ahlström. Christian slår en utsökt långboll upp mot Vasko Mitrovic som är urstark i kampen med en försvarare och Vasko rundar den utrusande målvakten och slår in 1-0 i det tomma målet och jublet bryter ut på Smygehamns IP. Detta var Vaskos 17:e seriemål i år. I den 72:a minuten slår Johan Hellström en fin passning upp mot Vasko Mitrovic som tar sig fram på vänsterkanten i ett 2 mot 1 läge där han har Carl Odell med sig till höger. Vasko spelar bollen förbi försvararen över till höger där Carl Odell kommer fri och Carl är hur kall som helst och slår en tunnel på målvakten och så har vi 2-0. Ett underbart förlösande mål och nu började det lukta gulddoft lång väg. Detta var Carls 7:e seriemål i år. I den 78:e minuten byts Joel Jakobsson ut och in kommer Carl Mattsson. I den 80:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Filip Zahn. I den 83:e minuten går Gustav Lindquist ut och in kommer Mathias Roos. I den 85:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Fredrik Odell. I den 88:e minuten räddar Joel Gustafsson ett friläge storstilat. I den 89:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där Johan Hellström spelar till Filip Zahn som spelar över till höger till en fri Christian AHlström som försöker bjuda publiken på något extra men målvakten räddar. De sista 2 minuterna står publiken upp och applåderar taktfast seriesegrande ÖT Smygehuk. Domaren blåser av och segervrålen vet inga gränser! ÖT Smygehuk är tillbaka i division 4 efter ett år i division 5. Behar vann hemma mot Vellinge FF med hela 8-3 men det hjälpte föga.
STORT GRATTIS till alla spelare, ledare, styrelse och alla involverade i ÖT Smygehuk på något sätt.