Avbytare: Carl Odell, Rickard Andersson, Fredrik Odell, Oliver Espinoza och René Arancibia.

Byten:
Philip Mattsson ut - Carl Odell in 72 min
Johan Hellström ut - Rickard Andersson in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Vi visste utgångsläget innan match. Vi var piskade att vinna samtidigt som nästjumbon Skabersjö med 8 inspelade poäng skulle skrälla mot Svedala. Skulle det gå in skulle vi undvika kvalspel. FC Trelleborg hade klarat kontraktet i förra omgången och hade således inget att spela för. Revansch ville man såklart ha efter ÖT Smygehuks 2-7 seger i våras. ÖT Smygehuk saknade sina två mest huvudstarka spelare Christian Ahlström och Carl Mattsson som båda var avstängda. Lite nervösa var vi över det då vi vet att FC Trelleborg är starka på fasta situationer. Philip Mattsson kom in som högerback igen medan Patrik Lippe flyttade in som mittback. I den 3:e minuten kastar Philip Mattsson ett inkast som Oliver Oliveros nickskarvar vidare till Johan Hellström som drar till med en bicicleta där målvakten får sträcka ut och rädda upp vid krysset till en hörna. Vilket konstmål det kunde blivit! I den 5:e minuten slår FCT en lång boll över vår backlinje där Johannes Jönsson rusar ut men FCT spelaren lobbar bollen över Johannes men även över målet. Efter den pigga inledningen blir det ställningskrig närmsta kvarten. I den 22:a minuten tunnlar Johan Hellström en försvarare och kommer in i straffområdet där han tunnlar ännu en innan han blir fälld av det utsträckta FCT benet. Straff! Oliver Oliveros stegar fram och slår behärskat bollen i den ena hörnan medan målvakten slänger sig i den andra hörnan. 1-0 till ÖT Smygehuk. Detta var Olivers 9:e seriemål i år. I den 26:e minuten hittar ett inspel Vasko Mitrovic i straffområdet och Vasko skjuter ett hårt skott som målvakten räddar. Returen är Sebastian Lindahl snabbt framme på men målvakten räddar igen. Väldigt nära 2-0 där. I den 31:a minuten slår FCT ett långt inlägg från vänsterkanten där deras ytterback smugit upp i straffområdet och nickar men bollen tar i stolpen och vi kan rensa undan till hörna. I den 37:e minuten släpper Johan Hellström snyggt bollen bakom FCT:s backlinje där Oliver Oliveros kommer fri och Oliver är hur kall som helst när han rundar målvakten och sen slår bollen i det tomma målet till 2-0 och viljt jubel. Detta var Olivers 10:e seriemål i år. I den 41:a minuten driver André Andersson upp bollen på vänsterkanten när en FCT spelare tappar sinningen fullständigt och slänger sig in med sträckt ben och sulan uppe och träffar André över vaden/sidan på knät. Solklart rött kort på FCT spelaren och väldig tur att Andrés ben inte gick av. Efter lite omplåstring kan André återvända in i spelet där vi nu är en man mer. I den 45:e minuten spelas bollen upp mot Oliver Oliveros som har en försvarare i ryggen som helt sonika sparkar ner Oliver bakifrån. Denna gången klarade han sig undan med ett gult kort. På övertid släpper Oliver Oliveros bollen på djupet till Johan Hellström som kommer fri men målvakten räddar och 2-0 står sig till pausvilan. FCT ändrar uppställninge till andra halvlek till 3-4-2 i jakten på kontakt i matchen. I den 50:e minuten slår Sebastian Lindahl ett fint inlägg där Vasko Mitrovic vinner luftduellen med målvakten och spelar bollen snett bak till Johan Hellström som precis innanför straffområdet elegant kan placera in bollen i det bortre krysset utan chans för målvakten till 3-0 och det börjar närma sig en ny utklassning. Detta var Johans 9:e seriemål i år. I den 53:e minuten får FCT en hörna och denna gången tappade vi markeringen och en fri spelare på bortre stolpen kan nicka in reduceringen till 3-1 och nytt hopp för bortalaget som får energi. I den 57:e minuten spelas bollen in i vårt straffområde där Sebastian Lindahl i utkanten av straffområdet får bollen på foten och bollen styrs vidare upp mot handen och domaren blåser straff. Här gör FCT inget misstag och nu 3-2. I den 63:e minuten spelare Oliver Oliveros till Johan Hellström som släpper direkt mot Sebastian Lindahl som skjuter direkt men målvakten får en tåspets på bollen och räddar till hörna. Johan Hellström slår hörnan mot bortre stolpen där Adam Norén nickar in bollen diagonalt mot mål mot Vasko Mitrovic som från nära håll kan brösta bollen i mål till 4-2. Detta var Vaskos 8:e seriemål i år. I den 72:a minuten driver Vasko Mitrovic upp ett anfall och han drar iväg ett bra skott från 20 meter som målvakten tippar till hörna. Nu byts en slutkörd Philip Mattsson ut och in kommer Carl Odell. I den 80:e minuten byts Johan Hellström ut och in kommer comebackande Rickard Andersson. I den 82:a minuten tar FCT sig in i vårt straffområde till höger och man avlossar en tåfis från nära håll som smiter in i mål vid den bortre stolpen till 4-3 och nytt hopp för bortalaget. I den 84:e minuten skjuter Oliver Wilson ett kanonskott från 25 meter som smiter tätt över ribban. I den 85:e minuten skjuter Vasko Mitrovic ett skott inifrån straffområdet där målvakten lyckas rädda med fingerspetsarna. Riktigt nära en spik i kistan. Matchen slutar 4-3 och dubbla segrar mot lokalkonkurrenten FC Trelleborg. Tyvärr lyckades Svedala slå Skabersjö och nu blir det kvalspel för att klara oss kvar i division 4. I nästa match vilket är den första kvalmatchen av två väntar Ödåkra IF på lördagen den 18:e oktober klockan 14:00 på Toftavallen i Helsingborg.