Avbytare: Robin Mårtensson, Jonas Persson, Patrik Lippe, Mathias Herrström och Nicklas Mattsson.

Johan Hellström ut - Pontus Andersson in 67 min
André Andersson ut - Patrik Lippe in 73 min
Robin Mårtensson ut - Johan Hellström in 73 min

MATCHKOMMENTARER
Vi visste förutsättningarna innan matchen. För att ta seriesegern krävdes det en seger. Vid oavgjort var vi garanterade kvalspel med en förlust med fel antal mål kunde göra att vi hamnade på en fjärdeplats utanför kvalet. Vi var fantastiskt bra taggade och uppladdningen var perfekt. Så även de inledande 20 minuterna från hemmalaget. I den 4:e minuten slår Pontus Andersson en hörna mot bortre där Christian Ahlström klackar bollen mot mål men målvakten räddar till hörna. ÖT Smygehuk har 4 hörnor utan resultat under den inledande kvarten. Trots stort bollinnehav under de första 20 har vi svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. I den 26:e minuten kommer matchens bästa chans. Philip Marklund skjuter relativt fri ett markskott som målvakten gör en fotparad och returen går ut till Oliver Oliveros som ska raka in ledningsmålet och Olivers skott går förbi målvakten men räddas på mållinjen av en försvarare och ut till hörna. I den 27:e minuten gör Andreas Sonesson en fin räddning på ett skott från nära håll. I den 31:a minuten får ÖT Smygehuk frispark 20 meter från mål. Pontus Andersson stegar upp och skjuter bollen över muren men målvakten är med på noterna och räddar till hörna. Sista kvarten av första halvlek tar Vången över lite men första 45 slutar 0-0 där hemmalaget väl hade 8-10 hörnor utan resultat. Andra halvlek inleder Vången allra bäst och de rullar fin fotboll. I den 55:e minuten tappar Christian Ahlström bollen i ett farligt läge och Vången lyfter in i straffområdet där en fri forward skjuter men Andreas Sonesson gör en kanonräddning men tyvärr går returen ut till en Vångenspelare som kan forcera bollen in i mål till 0-1. Nu krävdes det två mål för hemmalaget och en anstormning inleddes. I den 62:a minuten spelar Philip Marklund till Oliver Oliveros som får på ett kanonskott från 16-meters och man skulle notera 1-1 men målvakten får på något sätt upp en arm och räddar till hörna. ÖT Smygehuk pressar på vilket givetvis öppnar upp för kontringar bakåt. Vången har två lägen att sätta spiken i kistan men på det ena friläget hinner Jonas Persson ikapp och sätter in en glidtackling precis i skottögonblicket och räddar läget. Det andra firläget på slutet är det Philip Marklund som städar upp förtjänstfullt. Det vill sig inte för hemmalaget och kvitteringen kommer inte förrän i den 90:e minuten då Pontus Andersson spelar fram Oliver Oliveros som kommer hyfsat fri och placerar in 1-1. Detta var Olivers 32:a seriemål i år! I den 91:a minuten får en Vångenforward rött kort direkt sedan han slängt iväg ett slag i ansiktet på Andreas Sonesson efter en straffsituation. ÖT Smygehuk ger allt för att avgöra matchen och 1 minut före full tid får Johan Hellström ett bra läge där dock Johans skott går utanför. Matchen slutar 1-1 vilket innebär en andraplats för ÖT Smygehuk samtidigt som BK Vången i vilda glädjescener firade seriesegern. Nu väntar ett tufft kvalspel där ÖT Smygehuk inleder sin resa mot division 4 med ett hemmamöte lördagen den 13:e oktober klockan 14:00 mot Grevie GIK.