Varningar
Nicklas Mattsson 51 min
Gustav Lindquist 57 min
Johan Hellström 59 min

ÖT Smygehuk förlorade fjärde raka matchen och spelade den femte raka matchen utan seger när man förlorade klart borta mot BK Flagg. Målet var enkelt och matematiken likaså. Vid Smygehuk seger så hade ÖT Smygehuk undvikit kvalspel för att hålla sig kvar i division 4 samt att BK Flagg hade förpassats ner på vår plats på fel sida kvalstrecket. Är det inte typiskt då att vi gör en av årets mindre bra insatser när det väl gäller? Matchen började dock riktigt bra från ÖT Smygehuks sida. I den 3:e minuten skjuter mittbacken Adam Norén ett volleyskott från 30-talet meter som målvakten tappar rakt ut och på returen rusar Robin Mårtensson fram och nickar men målvakten gör en fin parad nertill stolproten. I den 5:e minuten slår Michael Nilsson en bra frispark mot första stolpen där en försvarare får en riktig felträff och håller på att göra självmål. Efter de första 10 minuterna som var ÖT Smygehuks tog det roliga slut. I den 15:e minuten bryter en Flaggspelare genom vårt försvar och ställs ensam med Izzettin Adigüzel och placerar in 1-0. Avspark för ÖT Smygehuk och efter ett par passningar inom laget snor Flagg åt sig bollen och kommer fri från vänster där man placerar in 2-0 bakom en chanslös Izzettin Adigüzel i den 16:e minuten. Resten av halvleken böljar fram och tillbaka där dock Flagg har mer boll på vår planhalva än tvärtom. 2-0 står sig halvleken ut och vi intalar varann i paus att vi ska sätta hög press direkt på våra motståndare i den andra halvleken. Och vi inleder den andra halvleken riktigt bra med hög press och fart på bollen. Flagg känner sig pressade. I den 49:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark från dålig vinkel rakt i ribban och ut. De första 8 minuterna av andra halvlek borde vi gjort något mål men målfabrikationen har gått i stöp för tillfället. Istället kontrar Flagg i den 53:e minuten där man tar sig fram på vänsterkanten innan man spelar bollen snett bakåt till en fri spelare som enkelt kan sätta 3-0 i tom bur. I den 55:e minuten kontrar Flagg effektivt igen då vi missar i vårt försvarsspel och en ensam Flaggforward kan från nära håll sätta 4-0. Flagg gör mål på alla sina chanser känns det som och chanserna är det vi som skapar åt dem. De är helt klart effektiva så fort chanserna ges. Nu var det ridå ner och Flagg tar förståligt över matchen helt. Men ÖT sticker emellan i den 57:e minuten då Patrik Lippe slår en långboll mot Robin Mårtensson som kommer fri med målvakten men målvakten gör en benparad på Robins avslut. I den 73:e minuten startar Flagg en kontring efter ett ÖT anfall och man sätter även 5-0. I den 78:e minuten slår Gustav Lindquist en fin långboll till Robin Mårtensson igen som kommer fri med målvakten men Robins avslut tar i burgaveln. Det vill sig inte för ÖT Smygehuk. I den 88:e minuten slår Gustav Lindquist en inåtskruvad vänsterhörna som touchas av en Flaggspelare och bollen far in i det bortre krysset till 5-1 vilket också blir slutresultatet. Detta var Gustavs 1:a seriemål i år. I och med förlusten tvingas ÖT Smygehuk till kvalspel för att nästa säsong fortsatt ha division 4 status. Vem vår motståndare blir kommer att läggas ut på hemsidan så fort vi vet det. Nästa match är alltså en kvalmatch där ÖT Smygehuk inleder på bortaplan lördagen den 15:e oktober klockan 14:00.