12:00

Öja FF gul

Referat: Oxie SK svart - Öja FF gul

Idag var det då dags för höstsäsongens sista seriematch. Vi hade blåst västerut några mil för bortamatch för vårt Öja FF Gul mot Oxie SK. Våra killar har fortfarande chansen till seriesegern men då var tre poäng idag ett måste. Grabbarna var mycket laddade innan match och man kunde märka att alla var redo för att göra en riktigt bra prestation. Vi var innan match väldigt noga med att poängtera vikten av att hålla bollen längs marken idag. Dels för den kraftiga vinden skull, men även för att vi idag skulle spela på ett rätt så slitet konstgräs vilket försvårar bollar med luft under.

Det tog inte många minuter innan vi såg att dessa förutsättningar var ett måste. Vinden var kraftig i sidled och många bollar vred sig utåt långsidan där tränarna stod. Killarna tog ner bollen längs marken och med ett passningsspel av hög klass gjorde vi det mycket svårt för hemmalaget. Det var med ett dylikt passningsspel som startade långt bak i banan som vårt ledningsmål kom till. Bollen hittade fram till Mohammed Yagnobi som satte bollen till 0-1. Mycket snyggt! Inte många minuter senare var det dags igen. Våra mittfältare spelade ut bollen längs vänsterkanten till Casper Jeppsson Wall som drog in ett inlägg framför mål. Där dök Malte Mattisson upp och placerade mycket kyligt in 0-2. Vilken bra start! Caspers snurrfint fri med målvakten var ytterst nära att resultera och Kalle Jeppssons hörna var enligt flera spelare innanför linjen men ställningen förblev 0-2 i paus. Vi får även tacka vår målvakt Wahlfrid Nilsson för det. Oxie fick efter slarv ett friläge men Wahlfrid var lika tät som sin pappas plånbok. Ett sagolikt fint anfall var nära att lyckas i sista minuten. Nere från egen målvakt startade bollen och med flera passningar med högt tempo var Melker Conradsen frispelad. Dessvärre gjorde hemmamålvakten en fin räddning.

I andra halvlek tog våra killar över allt mer. Vår goda fysik gav resultat och vi kunde gång på gång snitsa oss igenom Oxies defensiv. Halvlekens spelare var definitivt Mohammed Yagnobi. Han lyckades i princip med allt. Malte Mattissons känsliga frispark hittade Mohammed som näsade in 0-3. En stund senare var det dags igen. Casper Jeppsson Wall frispelade mycket stiligt Mohammed Yagnobi som satte sitt tredje mål för dagen till 0-4. Mr Hattrick - grattis! Matchen skulle sluta 0-5 där Axel Nilsson störde hemmaspelarna framför Oxies mål så att hemmabacken nickade in ett självmål till dagens sista målrassel. Riktigt bra genomfört, pojkar! Det var otroligt kul att se samtliga killar försöka lira bollen till varandra med ett framgångsrikt passningsspel. Vilka steg vi har tagit denna säsongen!

Nu lever hoppet om serieseger vidare. IFK Klagshamn måste nu vinna sin sista match (BK Höllviken Röd på bortaplan 22 oktober) för att hålla undan för oss. Men minst silver får vi - riktigt kul och högst välförtjänt!

Vi ses på måndag. Träning kl. 17.30 och efter det grillar vi!