Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 5 2 1 2 8
2 Hässleholms IF Blå 1 1 0 0 3
3 Sjömarken/Sandareds IF 1 1 0 0 3
4 FK Karlskrona Blå 1 0 1 0 1
5 Gärsnäs/Gyllebo 1 0 0 1 0
6 Vedby-Rönne IF 1 0 0 1 0

Match

Sjömarken/Sandareds IF

5 - 2
Kristianstad Arena, E2
23 januari 2016
16:15

Öja FF

Referat

Referat: Sjömarken/Sandareds IF - Öja FF

Idag har grabbarna i Öja FF P03 varit uppe i Sveriges handbolls-Mecca nr. 1: Kristianstad, för spel i futsalturneringen Kristianstad Arena Cup 2016. Denna mastodontturnering spelades mellan 56 lag uppdelade i 14 grupper där vi tillhörde grupp 12.

I första matchen ställdes vi emot, för oss helt okända, Vedby/Rönne IF som vi senare fick reda på är lokaliserat vid Klippans omgivningar. Våra grabbar var verkligen på tå direkt från start och visade våra motståndare ingen som helst respekt. Segern skrevs till mycket stabila 5-0 efter de tolv minuter som varje match spelades i. Killarna fick tillfälle att spela med finfint passningsspel och härliga kombinationer, vilket ledde fram till flera riktigt läckra kassar. 1-0 kom genom Max på ett kanonskott i nättaket. 2-0 genom Malte på läcker framspelning av Tim. 3-0 var snyggt invinklat vid hörna av Theo på fin framspelning av Alexander. Vid 4-0 var det återigen Max som hittade nätmaskorna efter härligt kombinationsspel tillsammans med Malte och Viktor. 5-0 kunde Alexander vackert placera in efter pass från Axel som snyggt valde passningsalternativet istället för ett eget skott. Bra start på turneringen!

Match nummer två spelades i den stora handbollsarenan. Motståndare Hässleholms IF Blå, som visade sig vara föreningens förstalag (av fyra sammanlagt). Vi hade i ärlighetens namn ingen chans även om vi också bjöd motståndarna på alldeles för fria tyglar. 1-5 slutade matchen där vi faktiskt kvitterade till 1-1 genom Max och höll spänningen uppe ett tag men vårt spel hade på alla plan mycket mer att önska. Bättring skulle dock komma!

I gruppens sista match ställdes vi mot Gärsnäs/Gyllebo. Förutsättningarna var solklara. Vinst och vi skulle placeras som grupptvåa och därmed vara klara för A-slutspel. Gärsnäs/Gyllebo hade inriktningen defensivt. Väldigt lågt spel vilket gjorde att vårt spel inte fick det utrymme som vi brukar vara vana vid. Visst skapades chanser i spelet men bolluslingen ville inte in. Till slut kom äntligen utdelningen, rena ketchupeffekten faktiskt! 1-0 genom Malte på fin framspelning av Theo. 2-0 av Theo på Malteframspelning. Som om det inte var nog fick Theo göra ännu ett mål på pass av Malte, 3-0 och matchen var såklart vunnen. 4-0 kom i slutet av Max och i matchens sista minut fick G/G en chans till reducering. Slutresultat: 4-1 och vi var nu klara för A-slutspel. 1/16-finalen skulle spelas mot FK Karlskrona Blå endast 45 minuter senare.

Sextondelsfinalen kom igång och vi blev varse väldigt snabbt att detta skulle bli en fysisk batalj. Killarna stod upp oerhört bra och krigade strålande i alla situationer. När fysiken blir ledande är det dock väldigt viktigt att hela tiden ändå använda hjärnan och försöka spela smart. Hade vi varit lite kyligare i vissa situationer hade vi undvikit den oerhörda anspänningen som avgörandet skulle visa sig ge. Första målet gjordes av Max som tryckte in en retur av Alexander. Riktigt skönt! Med mindre än två minuter kvar av matchen fick dock Karlskrona sin kvittering. Detta efter frispark mitt framför mål. Slutresultatet stannade vid 1-1, vilket innebar sudden death. Spel 3 mot 3 under två minuter gav inget resultat. Spelet 2 mot 2 gav grymt många chanser åt båda håll men fortfarande inget avgörande! Det var därmed dags för straffsparksavgörande. Första straffen lades av en blekingespelare - räddning av Wahlfrid! Vår första straff - stenhårt i målvaktens vänstra hörn - mål av Max! Karlskronas andra straff - över! Nu hade Viktor chansen att skicka oss till åttondelsfinal, och det gjorde han - MÅL!

Timmen senare var vi tillbaks inne den stora arenan igen. Vi skulle spela mot ett lag vi aldrig hade hört talas om: Sjömarken/ Sandareds IF. Det var inte så konstigt. Laget hade åkt de tre timmarna ner från Borås för att möta lagen här söderöver. Matchen drog igång och vi fick en pangstart. Efter en frispark framför mål drog Theo till med en riktig pangträff och 1-0 var ett faktum. Sjömarken/Sandareds IF visade sig vara en ruskigt duktigt futsal-lag. Konstant rörelse, kroppsfinter, passningskvalitet via läckra kombinationer kryddat med turneringens giftigaste spelare gjorde det supersvårt för oss. S/S kvitterade kort efter vårt ledningsmål på en frisparkskanon och kort därefter kom även 1-2 på en snabb omstållning. 1-3 och 1-4 såg senare dagens ljus och matchen hade runnit oss ur händerna. Visserligen kom en reducering till 2-4 av Alexander på en spetsig kontraattack men när 2-5 kom var vår tid i årets turnering passé.

Grabbarna har verkligen gjort sitt bästa under dagen. Det visade sig senare under kvällen att båda de lag vi förlorade mot tog sig till final! Inte så konstigt att vi hade tufft emot dem... När man möter duktiga motståndare är det ett ypperligt tillfällle att ta lärdom av deras kvaliteter och kunskaper. Nästa gång kommer vi att vara närmare. Härligt jobbat, grabbar!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alexander Gren 1 0 0 0 0 0
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Max Brandt 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng