Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 5 4 0 1 12
2 Svedala IF Blå 2 1 0 1 3
3 Klågerups GIF Röd 0 0 0 0 0
4 Kvarnby IK Vit 0 0 0 0 0
5 Kyrkheddinge IF 0 0 0 0 0
6 Södra Sandby IF Blå 0 0 0 0 0
7 Staffanstorps GIF 0 0 0 0 0
8 Stehags AIF 0 0 0 0 0
9 Svedala IF Vit 0 0 0 0 0
10 Kvarnby IK Blå 1 0 0 1 0
11 Södra Sandby IF Vit 1 0 0 1 0
12 Klågerups GIF Vit 1 0 0 1 0

Match

Öja FF

2 - 3
Klågerups sporthall, Klågerup
6 december 2015
19:30

Svedala IF Blå

Referat

Referat: Öja FF - Svedala IF Blå

Igår eftermiddag (söndag 6 dec.) var våra grabbar i Öja FF P03 på besök västerut för spel i futsal-turneringen Klågerupscupen 2015. Eftersom Anders och Wahlfrid är iväg på semester backade Otto bakåt i banan och tog hand om målvaktsposten denna turnering.

I första matchen ställdes vi emot Svedala IF Blå som var ett välväxt och tätt spelande lag. Vi märkte rätt så snabbt att detta borde vara den svåraste matchen i vår grupp. Matchen var jämn även om det var vi som konsekvent försökte lira bollen längs golvet. Svedala i sin tur försökte hela tiden söka sin snabba anfallsduo med nr 10 som fixstjärna i spets. Det var dock vi som satte första bollen i nätmaskorna genom Theo. Strax därpå fick Svedala en indirekt frispark strax utanför vårt målområde. Följden blev kvittering till 1-1 då skottet passerade vår mur. Vi ville verkligen vinna premiärmatchen för att skaffa oss fördel gentemot de andra lagen i gruppen och det skulle också ske. Återigen var det Theo som tryckte in bollen i nätmaskorna och segern med 2-1 smakade verkligen mumma! Bra start på dagen, minst sagt.

I turneringens andra match stötte vi på Södra Sandby, som i sin tur spelat 1-1 i sin premiärmatch. Vi var inte alls på tå i inledningen av matchen och fick också hämta ut bollen från egna nätmaskor efter schabbel med 0-1 som följd. Lite deppiga miner men samtidigt märkte vi på killarna att revansch var på gång. Och som det vände! 1-1 av Malte och 2-1 genom Theo lugnade alla nerver som fanns på plan och på läktarplats. När sedan Malte gjorde 3-1 och Theo återigen kom i målprotokollet genom 4-1 och 5-1 var segern överlägsen. Skönt! Killarna rullade bollen som på ett pärlband mellan sig och med idérikedom, teknik och kvalitet av hög nivå gav vi våra motståndare en riktig omgång.

Matchen därpå var gruppspelets sista och här skulle vi säkra gruppsegern hade vi bestämt oss för. No mercy... Klågerup lag vit fick verkligen sina fiskar varma och våra killar sköljde fram gång på gång. Hög press gjorde att vi vann bollen högt upp i banan och effektiviteten var suverän. 1-0 genom Tim och 2-0 av Theo minimerade spänningen i matchens inledning. När Malte kunde göra både 3-0 och 4-0 var matchen såklart avgjord. 5-0 kom genom Theo och 6-0 levererades av Viktor. Ruskigt fint spelat grabbar! Vi fick mellan matcherna mycket positiv respons av andra lag och ledare, vilket känns riktigt roligt. Ta åt er av det fina berömmet!

I och med att vi vann grupp C slapp vi spela kvartsfinal och fick vänta ytterligare en timme för semifinal där vi skulle ställas emot gruppvinnaren i grupp A, Kvarnby IK. Kvarnby hade en mycket enkel taktik vilket gick ut på långa utkast på sina anfallare. Vårt försvarsspel fungerade klockrent och vi kunde i våg efter våg skapa egna anfall. Kvarnby hade i ärlighetens namn inte skuggan av en chans utan våra killar firade stora triumfer med sitt underbara tekniska spel. 1-0, 2-0 och 3-0 gjordes av Theo. ÄKTA HATTRICK, grattis Theo! Otto spikade igen målet för andra matchen i rad. Viktor, Axel och Tim skapade stor trygghet i försvaret och Malte, Theo och Fabian var skoningslösa i anfallsposition. Dags för final!

I final väntade ett lag vi tidigare hade stött på under dagen, nämligen Svedala IF Blå. De kom tvåa i grupp C och kunde via kvarts- och semifinal nå samma nivå som oss: Final. Svedalas taktik var återigen tätt försvar och snabba omställningar mot sin snabba och aviga anfallare. Vi själva hade börjat bli lite mer sega i benen och antalet misstag blev fler än tidigare under dagen. Vi kom rätt snabbt i underläge med 0-1 men kunde snyggt kvittera till 1-1 genom Malte en stund senare. Vi var sedan millimeter ifrån att göra 2-1 i anfallet senare men trots att målnätet rörde sig(!) så gjorde domaren wash-out. Det hade varit väldigt intressant att se situationen på målkamera om det hade funnits någon... Vissa av våra grabbar hann t o m börja jubla innan domaren gav sitt omdöme. Aj aj aj, istället kunde Svedala i en identisk situation som vi sett flera gånger tidigare göra 1-2 och minuterna senare även 1-3. Nu var goda råd dyra. Vi lyfte fram de krafter vi hade kvar och kunde också med minuten kvar få in 2-3 genom Axel på en lobb. Sekunderna rann iväg väldigt fort på slutet och chanserna till kvittering uteblev så Öja FF P03 fick nöja sig med att mottaga silverpokalen denna gång. Surt men ni är ändå vinnare, killar! Ni spelade absolut turneringens bästa och mest tekniska fotboll. Andra ledare och även cupgeneralen gav dessa omdömen till oss efter att sista matchen var spelad. Det tar vi med oss!

Mycket bra jobbat, killar! Nu tränar vi två veckor ytterligare. Måndag och onsdag denna samt i nästa vecka så att vi sedan med gott samvete kan ta julledigt!

Vi ses snart!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Fabian Löf 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 6 dec 2015, 14:30 Svedala IF Blå - Öja FF 1 - 2