8 augusti 2015
15:15

BSH IF

Referat: Öja FF - BSH IF

Det var ett par år sedan, men nu var det dags igen. Österlencupen i Lunnarp 2015. Senast vi var här var det ösregn i monsunklass men i år var dropparna uppifrån inte lika långvariga och inte lika många till antalet. Denna turnering spelades för 12-årslag i 7-mannaform och var därför ett steg tillbaka i den träning och matchning vi har med pojkarna, att spela "riktig" fotboll på 11-mannaplan.

Första matchen spelades mot nabon Svenstorps IF med kickoff redan kl. 09.00. Efter en mållös första halvlek, där vi visserligen hade några riktigt heta målchanser, löstes knutarna upp via en härlig hörna från Tims fot som sattes i nät av Theo. Mål på hörna via nick - strålande! Öja FF pressade tillbaka de vita ordentligt matchen igenom men hade svårt att sätta dit chanserna när de uppkom. Bakåt kändes det stabilt även om något måltillfälle skapades av motståndarna. En 1-0 ledning är skör. Det var därför extra skönt när Malte kunde lugna nerverna via sitt säkra 2-0 mål. Denna gång var det hårt arbete via Theo som möjliggjorde Maltes mål. Vinst med 2-0 och en bra start i turneringen var ett faktum.

I den andra matchen, som också var gruppspelets sista, ställdes vi mot Veberöds AIF. Detta är ett lag vi har stött på i lite olika sammanhang genom åren, men det var ett tag sedan sist. Killarna visade sannerligen ingen pardon utan formligen sköljde över motståndet i denna match. Det tog ett antal minuter innan första målet kom men när väl isen var bruten rann det på rätt så rejält under de 2 x 12 minuterna som varje match varade. I denna match började också vårt passningsspel att sätta sig. Spelarna rörde sig mer utan boll och via passningar i fart kunde vi komma till många fina målmöjligheter under de båda halvlekarna. 1-0 kom via Melker som mycket behärskat placerade in det viktiga ledningsmålet. 2-0 kom via en mycket tjusig lobb av Theo över den vilt sprattlande målvakten. 3-0 kom även det av Theo som tryckte in bollen på en hörna, snyggt ditskjuten av Tim. I andra halvlek satte Melker 4-0 som på ett friläge, vackert frispelad av Axel, kyligt rundade målvakten och satte kulan i nät från snäv vinkel. Matchens sista mål, 5-0, placerades snyggt in av Theo efter ett mönsteranfall som både Tim och Otto var medverkande i. Bra! 7-0 i målskillnad och 6 poäng i de båda gruppspelsmatcherna och gruppsegern var i hamn.

Nu väntade 2,5 h (!!!!!) väntan på kvartsfinal. Lunnarp hade nog lite otur när de tänkte och planerade hur denna turnering skulle gå av stapeln. Varför inte komprimera tiden mellan varje match och avverka denna turnering på en förmiddag? Nu skulle det visa sig att vi befann oss i metropolen Lunnarp i åtta timmar en sommarlördag, för fyra fotbollsmatchers spel...

I kvartsfinal väntade Kristianstad BoIS som kommit tvåa i sin grupp efter IFK Simrishamn. Detta BoIS som är ett spelskickligt och tekniskt lag som vi visste att vi skulle få kämpa hårt emot. Killarna startade matchen på ett positivt sätt och satte fysiken och viljan i förarsätet. Det gjorde att vi kunde komma till flera fina spelfrekvenser och anfallssituationer som var värt ett bättre öde. Vi minns bl.a Maltes luriga frispark som snyggt parerades av målvakten. Dessutom Liams genombrott och skott som täcktes bort i allra sista stund av en försvarare. 0-0 i paus men vi ägde matchen! I andra halvlek fortsatte vi att tro på vår kompetens och förmåga även om de individuella försöken blev fler och fler. Det är svårt att betvinga ett lag som Kristianstad ensam utan vi måste ta hjälp av varandras kvaliteter. Mycket tråkigt och lite onödigt kändes det när bortalaget gjorde matchens första mål. Vi kämpade och försökte vaska fram kvitteringsmöjligheter men det var istället bortalaget som stängde matchen via 0-2 minuten innan slutsignalen.

Surt, vi höll nollan i sju av åtta halvlekar men åkte ändå ut redan i kvartsfinal. Kristianstad BoIS vann visserligen hela turneringen senare under dagen och vi vann den rätt så betydelselösa matchen om femtepriset mot BSH IF (Borrby-Skillinge-Hammenhög) med hela 6-0 men så är det i utslagsturneringar. Man ska ha lite flyt att möta de bästa lagen vid rätt tillfälle under dagen. Inte när man väntat i solgasset i 2,5 h.... Målskyttar i vinstmatchen mot BSH: 1-0 Theo, 2-0 Liam, 3-0 Liam, 4-0 Viktor, 5-0 Otto och till slut 6-0 via Fabian.

Bra jobbat, killar! Vi har gjort en bra turnering med fint passningsspel, tuffa närkampsbataljer, idérikedom i de offensiva attackerna, tight försvarsspel, sammanlagt 13 mål framåt och endast två insläppta. Denna gång förlorade vi "fel match" och blev därför straffade rätt så hårt men det kommer nya turneringar och utmaningar!

Vi ses på träningarna i veckan. Måndag och onsdag 17.30-19.15 precis som vanligt.