27 juni 2015
19:40

Öja FF

Referat: Annebergs IF - Öja FF

Vid åttatiden på lördagkvällen var det dags för åttondelsfinal mot Annebergs IF. Detta Kungsbackalag hade vunnit alla sina gruppspelet och inte släppt in något mål alls under sina tidigare matcher. En mycket tuff nöt att knäcka. Vi var ju endast elva speldugliga killar kvar då ju Tim fått gipsad arm, vilket gjorde att alla killar var tvungna att ge sitt yttersta. Vi skulle fortsätta med vår lite mer offensiva uppställning och sätta press högt upp i banan på våra motståndare. Tätt och kompakt försvarsspel skulle stänga ytorna för Annebergs IF och vi ville utnyttja ytorna på deras ytterkanter i våra attacker framåt. Alla dessa teoretiska uppdrag uppfyllde killarna maximalt. Sedan kan man självklart inte värja sig lika lätt för motståndare som har det lilla extra vad gäller speed, teknik och talang. Det var just en av deras spelare som vållade mest huvudbry och som också var anledningen till Annebergs chanser och även ledningsmål i mitten av första halvlek. Dribbling längs kanten och passning snett inåt bakåt till en framstormande kamrat och vips var vi i underläge med 0-1. Men vi gav absolut inte tappt. Endast några minuter senare frispelade Viktor Malte som stänkte in kvitteringen till 1-1 och glädjen var euforisk bland våra supportrar. Detta var första målet som Annebergs IF släppt in hittills under turnering. Halvtidsvisslan ljöd och resultatet var helt lika, 1-1.

Vi märkte att grabbarna nu verkligen gick på reserven och att alla krafter nästan var utdränerade. Men vi var överens om att göra vårt yttersta även de sista 20 min. Visst ville vi lira boll även på söndag morgon! Men denna dröm stannade endast vid en förhoppning denna gång. Några minuter in på andra halvlek kom 1-2 på en genomlöpning av en av deras snabba anfallare och Wahlfrid var ställd i schack-matt. Vi fick verkligen kämpa i vårt eget försvar som stod upp bra och vi fick göra några fantastiska räddningar för att hålla vårt mål från vidare påhälsning. Framåt försökte vi nå en vilt kämpande Viktor som slet mot en 20cm längre motståndare i deras backlinje. Anneberg, som hade spelat en match mindre än oss, hade dock piggare ben och kunde snabbt slå om i kontrastötar mot oss. De sista minuterna skickade vi upp Axel i ett desperat försök att trycka in kvitteringsbollen. Men i dessa lägen är risken istället att motståndarna kontrar in ytterligare mål och det var just det som skulle avgöra matchen till slut. Ett friläge och Wahlfrid var tvungen att riva ner motståndaren med straff som följd. 1-3 och sagan var all för denna gång.

Killar, ni ska vara otroligt nöjda med vad ni har utfört under helgen i Skövde. Ni har gjort precis allt ni kunnat och har utvecklat och förbättrat spelkvaliteten för varje match. Ni är lyhörda och villiga att utvecklas i alla lägen. Det är en otrolig styrka som väcker förhoppningar om framtiden. Dessutom har ni varit fantastiska att vara tillsammans med dessa dryga 48 timmar. Alla är schyssta till alla där hjälpsamhet, omtanke och glädje alltid finns nära till hands. Vi har råkat ut för skador under helgen som minskat våra möjligheter rejält men alla har verkligen gjort sitt yttersta och att komma på plats 9-16 av sammanlagt 44 lag är mycket bra! Tack för en riktigt trevlig helg!

Till semifinal gick tre Stockholmslag (IF Brommapojkarna, IFK Haninge och Bollstanäs SK. Det fjärde laget var Skoftebyns IF II. Detta var alltså andralaget från den förening som vi hade i vår grupp). Vinnare av hela Skadevi Cup blev till slut IF Brommapojkarna. Vill ni läsa fler resultat, klicka på länken: http://2015.skadevicup.se

Tack till alla spelare, ledare, föräldrar, syskon och andra anhöriga som gjort denna helg helt suverän!