Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 6 3 2 1 12
2 Hörsholm Usseröd IK 1 1 0 0 3
3 Lunds FF 1 0 1 0 1
4 LB07 1 1 0 1 0 1
5 Lilla Torg FF 2 1 0 0 1 0
6 Trelleborgs FF 2 1 0 0 1 0
7 Lilla Torg FF 1 1 0 0 1 0

Match

Öja FF

0 - 2
21 mars 2015
19:00

Hörsholm Usseröd IK

Referat

Referat: Öja FF - Hörsholm Usseröd IK

Vilket maratonspel våra grabbar i Öja FF P03 har varit med om idag! Från dörr till dörr har vi idag varit iväg inte mindre än 14 timmar! Var har vi då varit? Kroatien, Egypten eller södra Portugal? Nej, närmare bestämt i Bunkeflostrand och lirat i LB07 Indoor Cup 2015.

Vi lämnade vår vackra stad redan kl. 07.00 för att vara i god tid för vår första match i turneringen mot Lunds FF strax innan niodraget. Grabbarna var laddade och fullt medvetna om svårigheten att spela match så tidigt men det är lättare sagt än gjort. Lundensarna gjorde det trångt och svårt för oss och trots ett par 100%-iga lägen fick vi aldrig in bollen under de 14 minuterna utan matchen slutade oavgjort, 0-0.

Nåja, vi släppte inte till någonting bakåt och intentionerna fanns definitivt till bra och positivt spel. Match två spelades mot ex-allsvenska Trelleborgs FF och blev också till viss del krampaktig. Liam visade dock vägen genom att forcera in vinstmålet till 1-0 i mitten av matchen. Bortalaget skapade absolut ingenting och vi var verkligen mycket närmare ett andra mål än de en kvitteringsbalja. Bra, nu väntade gruppfinal i den tredje matchen för dagen. Hittills obesegrade Lilla Torg FF lag 1 hade inlett med två förtroendeingivande vinster och vi visste att vi skulle få kämpa för att ta oss upp på den önskade topplaceringen i vår grupp.

När våra killar känner vittring av matcher med hög dignitet så verkar det som om de höjer sig några nivåer direkt. Otroligt starkt gjort! Theos inledande 1-0 visade vägen var skåpet skulle placeras och när Valdemar mycket behärskat placerade in 2-0 var Öja ett lag i stark medvind. När matchen närmade sig slut dunkade Liam in den sista spiken till 3-0 och det Lilla Torget var ett slaget lag. Mycket väl genomförd match, killar! Timmen senare var det då dags för nästa level, vinna eller försvinna. Kvartsfinal mot Lilla Torg lag 2 som vi tjuvkikat på i den parallella gruppen. Ett lag med tydliga kvaliteter och goda skills.

Detta skulle också bli Tiims och Håkans sista match för dagen då båda hade andra ärenden att sköta senare samma dag. Håkan skulle ta på sig kockmössan och Tim skulle fortsätta fira sin 12:e födelsedag. Grattis Tim! Vi var mycket laddade och fokuserade på uppgiften och kom direkt upp hög standard under inledningen av matchen. Bortalaget försökte med en del långa bollar bakom vår täta backlinje där Wahlfrid fanns som säker sista utpost. Vi hade under gruppspelet inte släppt in ett enda mål bakåt och skulle faktiskt fortsätta den finfina trenden ett bra tag till. Lilla Torg tilläts inte komma någonstans och när Liam läckert frispelade Viktor till vårt 1-0 förstod vi att det skulle räcka långt. Vinst och nu väntade semifinal....fem (!) timmar senare....

Tur att IKEA då finns. Lunch på IKEAs restaurang samt ett besök på angränsande Stadium fick besök av ett blåklätt Öjagäng under eftermiddagen. Dessutom fick det bli en långlång vistelse på läktaren när vi kom tillbaka till Wihlborg Arena i Bunkeflostrand.

I semifinalen skulle vi ställas emot arrangörslaget LB07 lag 1 som hade vunnit sin grupp tidigare under dagen. Vi var som sagt brandskattade när nu Tim hade åkt hemåt och killarna var ense om att kämpa det bästa de kunde för att göra livet surt för de rödklädda hemmakillarna. De 14 minuterna bestod av hårt kämpande och tuffa närkamper. Kryddat med snygga passningar och läckert anfallsspel (många i publiken hade gett oss fin uppskattning under förmiddagen) blev matchen en absolut jämn historia och när domaren blåste i pipan för full tid stod resultattavlan på 0-0. Ingen påhälsning bakåt denna matchen heller alltså. Matchen skulle nu avgöras på straffar och vi plockade ut följande spelare att exekutera sin boll. Valdemar - Liam - Viktor.
- LB07 första straffen i mål.
- Valdemar stensäkert i mål.
- LB07 andra straffen i mål.
- Liam stensäker i andra hörnet av målet.
- LB07 straffmiss, mitt på Wahlfrids redan onda hand.
- Viktor lugnt och behärskat mål --- klara för final!

Trekvart senare var det då dags för den absolut sista matchen för dagen. Mer än tio timmar hade gått sedan vi kickat igång med vår första match mot Lunds FF. Nu väntade skönspelande Hörsholm Usseröd IK från Danmark i final. Detta lag hade spelat under eftermiddagen och vi hade kunnat notera ett jämnt och homogent bolltrillande lag med killar av hög spelkvalitet. Turneringen hade besök av sammanlagt fyra danska lag men detta var det absolut bästa laget av dessa. Detta var en utmaning!

Våra Öjagrabbar gjorde verkligen allt vad de kunde i finalen. De kramade ur de absolut sista av krafter för att försöka nå upp till danskarnas nivå. Hörsholm fick in 1-0 efter ca fem minuter spel av matchen där bollen faktiskt tveksamt var innanför linjen. Chanser skapades av oss också och om inte motståndarmålvakten hade gjort några kanonräddningar hade finalen kanske också gått till straffar. Men när killarna från andra sidan sundet pillrade in 2-0 var uppförsbacken för våra killar för brant. Viktors sista sylvassa skott räddades återigen av deras målvakt och finalen var strax efteråt slut. Förlust med 2-0 men vilken fantastisk prestation av våra killar! Oerhört imponerande! Ni gav verkligen järnet och växte med uppgiften under dagen. Ni är verkligen värda den fina silverbucklan ni fick lyfta under prisutdelningen efteråt. Grymt bra gjort, killar!

Nu vilar vi kroppen några dagar så ses vi allihopa på träningarna kommande vecka. Onsdag och torsdag som vanligt.

Ha en fortsatt skön helg,

Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Fabian Löf 1 0 0 0 0 0
Liam Nilsson 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Valdemar Nihlén 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng