15 mars 2015
16:00

Hörby FF

Referat: Öja FF - Hörby FF

Ny match endast några minuter efter förlusten mot IFK Klagshamn i dagens miniturnering på Hyllie IP. Konstgräset vi spelade på höll verkligen hög kvalitet. Mjuk, följsam och med de rätta måtten. Tänk om vi hade haft en sådan på Björkvallen...

Motståndarna Hörby FF mötte vi senast i Eslövs Sportlovscup för några veckor sedan. Då fick vi en enkel resa men nu var det en ny match och man visste inte riktigt kvaliteten på motståndarna denna gång. Det blev vi snabbt varse.. Våra Öjakillar drog igång en lustiger dans och de vitsvarta motståndarna förändrades till statister. Målen duggade tätt under första halvlek trots att vi spelade med vinden i nian. Men håller man bara bollen på marken med distinkta passningar och mycket rörelse så påverkar inte blåsten speciellt mycket. Det som var mest positivt med matchen, förutom att träna på målskyttet, var att killarna fick ett fint övningstillfälle att rulla boll, röra sig över stora ytor, hitta passningsvägar samt utveckla sin idérikedom i offensiven.

I paus hade jag antecknat åtta baljor till oss och inget till Hörby FF, enligt denna ordning:
Viktor - Malte - Theo - Liam - Valdemar - Malte - Liam - Valdemar.

Det var faktiskt rätt jobbigt att se motståndarna som mer och mer visade sin önskan att matchen skulle ta slut. Men under de sista 25 min rasslade nätet bakom Hörbymålvakten ytterligare elva (!) gånger. Slutresultatet blev enligt undertecknads anteckningar 19-0 vilket säger det mesta om matchen. Spel mot ett mål har aldrig varit mer tydligt. Hörby hade ett par viktiga kuggar på annat håll vilket gjorde deras lag ihåligt. Men våra killar visade bra respekt mot motståndare och domare, precis som vanligt, och försökte hela tiden spela fokuserat och sportsligt. Snyggt gjort, killar!

Andra halvleks målskyttar: Axel - Fabian - Viktor - Axel - Viktor - Liam - Fabian - Otto - Malte - Viktor - Liam.

Nu fortsätter vi uppladdningen mot seriestarten med att ha två bra träningar i veckan.
Hoppas att samtliga spelare i vår trupp kommer då!