28 december 2014
18:30

Öja FF

Referat: Jonstorps IF - Öja FF

Denna vackra vinterdag begav sig sju stycken spelsugna killar i Öja FF P03 till Hässleholm för spel i Norra Skåne Cup 2014. Vi har varit här vid ett par tillfällen tidigare och vet att det är en välorganiserad och trevlig turnering med lag från den nordöstra delen av vårt landskap.

I vår första match gick vi i clinch med hemmalaget Hässleholms IF Svart, som vi tror står för att vara deras förstalag. Turneringen spelas med futsal-regler vilket man kan ha olika åsikter om. Vårt tänk och många med oss är att futsal begränsar spelet mer än det ger ger utrymme för fart, teknik och framåtanda. Något som borde vara viktigt för vårt svenska fotbollsförbund att värna om med tanke på resultaten för landslaget under senare tid. Matchen blev mycket chansfattig där båda lagen mer värnade om att inte bjuda på några målmöjligheter än att våga satsa framåt. Summa summarum 0-0 och en välförtjänt poäng att bygga vidare på.

I nästa match spelade vi mot Bjärnums GoIF. Vi fick i denna match mer tanke bakom vad vi gjorde. Vi kunde bygga upp anfallen mer konstruktivt och hittade läckra lösningar i anfallslägena. En lysande exempel på det var när Theo gled förbi sin uppvaktning längs kanten och med en passning snett inåt bakåt ställde Viktor i en kanonposition. Han gjorde ingen besviken utan skottet satt högt och otagbart bakom keepern. 1-0 och dagens första mål var tillverkat. Chanser till utökad ledning saknades sannerligen inte men pga oförmåga att sätta pricken över i, duktig motståndarmålvakt och litet handbollsmål (är de så små?) så stannade resultatet vid 1-0 till Öja FF.

Den sista gruppspelsmatchen skulle nu avgöra om det skulle bli kvartsfinal direkt eller duschen för våra killar. Vi ställdes emot Kristianstad BoIS, samma lag som vi för tre veckor sedan lirade 1-1 mot i Tomtecupen i Malmö. Kristianstad hade en vinst och en förlust med sig i bagaget vilket gjorde matchen till en helt avgörande fight. Matchen startade på ett bra sätt. Vi kände att vi kunde trycka på i vårt anfallsspel och utan alltför stora svårigheter se till att undvika farliga situationer framför vårt eget mål. Backlinjen med Tim och Axel i spetsen hade bra koll på den defensiva linjen och med Wahlfrid som säker sista utpost kom egentligen inte Kristianstad nära någon gång. Framåt virkade Valdemar fram bollen till Viktor som inte gjorde något misstag. Mål! Tim hade även ett hårt skott i ribban som var värt ett bättre öde. När slutsignalen gick hade vi vunnit med 1-0 och vi fick hela fem(!) minuter på oss att ladda om inför kvartsfinal mot gruppettan i grupp C: Jonstorps IF.

Viktor hade i en tidigare match slagit sitt knä illa och gjorde nu allt för att försöka kunna deltaga i kvartsfinalen. Andra skavanker hade också uppkommit under de inledande tre matcherna men killarna bet ihop för att göra en bra match. Den började också på bästa sätt när Wahlfrids långa utkast nådde Theo som med en hårt skott i nät satte oss i förarsätet med 1-0 efter bara någon minut. Dessvärre blev glädjen inte speciellt långvarig då Jonstorp tilläts kvittera via en touch framför vårt mål. Detta var vårt första insläppta mål i turneringen och kom efter drygt 40 minuters spel, bra gjort! Knappa tio minuter kvar och man kunde konstatera att vilket av lagen som helst skulle kunna vinna matchen. Liam hade ett skott precis utanför stolpen och några halvchanser skulle kunna bli 100%-iga med lite bättre skärpa och kvalitet. När slutsignalen gick var resultatet 1-1 och Golden Goal skulle få avgöra matchen. Ut med en spelare i vardera laget och mera yta för offensiva attacker. Efter ytterligare två minuter blåste domaren av och ännu en spelare ur varje lag skulle lämna planen. Målvakt och två utespelare i varje lag, hur skulle det gå? Dessvärre var det idag vår tur att nesligt åka ur turneringen i förlängning. En av Jonstorpspelarna tog sig runt längs sidlinjen och med en exakt framspelning till sin lagmedlem var vår turnering all för denna gång. Att nå kvartsfinal är riktigt bra gjort, killar! Ni har kämpat på riktigt bra och med lite stolpe in hade vi åkt upp till Hässleholm nästa söndag också, men det får bli en annan gång.

På söndag 4 januari blir det istället ett löppass i slingan i Sandskogen. Vi träffas där ute kl. 10.00.

Gott nytt år alla härliga Öja FF killar och föräldrar!!!