Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 8 6 1 1 19
2 IFK Klagshamn Blå 2 1 0 1 3
3 Hossmo BK 1 0 1 0 1
4 Skogås Trångsund 1 0 0 1 0
5 IFK Klagshamn Gul 1 0 0 1 0
6 Husqvarna FF II 1 0 0 1 0
7 Häljarps IF 1 0 0 1 0
8 Kalmar FF Vit 1 0 0 1 0

Match

IFK Klagshamn Blå

1 - 2
Fredrikskans, Kalmar
29 juni 2014
13:00

Öja FF

Referat

Referat: IFK Klagshamn Blå - Öja FF

Vilken fantastisk helg vi har haft tillsammans uppe på fotbollsfestivalen i Kalmar! Ett utmärkt koncept med boende, mat och naturgräsmattor på i princip samma kvadratmeter. Vi är supernöjda med upplägget på turneringen, medföljande föräldrar och familjemedlemmar samt framför allt en suveränt härlig grupp killar - Öja FF P03!

När man nu börjar närma sig slutet av dygn tre av fotboll, sura benskydd och skoskav är det svårt att hantera och minnas alla känslor och upplevelser vi har varit med om dessa 72h. Men vi gör ett försök:

Gruppspelet började mot det lokala laget Hossmo BK. Fyra timmars bilresande satte sina spår för det var rätt så tunga ben som äntrade plan A2 på klassiska Fredrikskans. Laget vi mötte spelade en mycket primitiv fotboll med ideliga "långa bollar på Bengt", vilket ställde till det i tankeverksamheten för vårt försvar. Det skulle visa sig att vi kunde hantera dessa tjongande väldigt mycket bättre under senare delen av helgen... Theos 1-0 och Viktors 2-1 (pausresultat) var våra målskyttar men det var inte endast sju röda motståndare vi hade emot oss. Det var något som gjorde att bolluslingen inte ville in... Hur vi än försökte så ville inte bollen inte passera mållinjen mer än vid dessa båda tillfällen. Det kändes nästan lite spöklikt... Matchen slutade 2-2, vilket inte var i paritet med antalet målchanser precis.

Klockan 19.00 var det dags för nästa fight. Batterierna var återuppladdade via lite kvällskäk och med ett antal taktiska diskussioner som efterrätt var grabbarna väldigt revanschsugna. På andra sidan B2-planen väntade Häljarp. Våra pojkar visade ingen som helst pardon utan fullständigt pulveriserade motståndarna. 7-0 till Öja FF och vi kunde gratulera Hugo till en snygg nolla! Våra målskyttar: Otto 2, Theo 2, Malte 1, Valdemar 1 och Viktor 1.

Tidigt nästa morgon var det åter dags för match på sidoplanen B2. På andra sidan stod arrangerande och allsvenska Kalmar FF Vit. Div 5 mot Allsvenskan i A-lagssammanhang. Men hur ser den fördelningen ut på P11-nivå? Om man uttrycker sig så här, FANTASTISKT, så förstår ni nog hur matchen utvecklade sig. Förkrossande 9-1 till Öja FF! Man fick nästan gnugga sig i ögonen. Ett välutvecklat passningsspel med bredd, finess och stilism. Stort grattis till Liam, som i denna match fick göra sina första mål i tröja nr 10. Inte nog med det - hattrick! Övriga målskyttar: Theo 2, Viktor 2, Wahlfrid 1, Malte (på ett snyggt väggspel tillsammans med Fabian). Nu väntade seriefinal mot IFK Klagshamn Blå.

Ett par timmmar senare skulle vi in i elden igen. Åter väntade plan A2, inne på arenan, och på andra sidan välrenommerade IFK Klagshamn Blå. De gulklädda motståndarna hade ett par ruskigt effektiva killar i anfallet vilka gång på gång ställde till oreda i våra försvarslinjer. I offensiv riktning spelade vi väldigt bra, och fick dessutom beröm av motståndarledarna efteråt, men bolluslingen hade ännu en gång ofattbart svårt att nå ända in i nätmaskorna. Stolpar, ben, ribbor... spöket var påtagligt nu. Hur skulle vi hantera detta? Matchen slutade med 2-4 förlust, efter mål av Valdemar och Tim, men vi kände ändå oss relativt nöjda då spelet stämde och vi var det klart mest spelande laget på banan. Det var ju bara det där med målskyttet...

Tvåa i grupp A, vilket innebar åttondelsfinal lördag kl. 15.00. Motståndare: Husqvarna FF lag 2, vilka har sitt A-lag i superettan. Tuff motståndare? Nej, inte speciellt. Grabbarna ville vidare i slutspelet och denna match rann iväg likt de andra på B2-planen. 6-0 slutade matchen efter många läckra kombinationer och tekniska finesser. Så pass underhållande att en och annan tår fälldes bland våra tillresta supporters! Målskyttar: Liam 2, Theo 2, Malte 1 och Valdemar 1.

Lördagens fjärde(!) match skulle nu spelas innan kvällen skulle installera sig över vackra Kalmar. Motståndare i kvartsfinalen var Skogås/Trångsund utanför Stockholm. Ett lag vi inte visste ett dugg om men vi blev snabbt varse om att det var ett spelande lag innehållande mycket teknik och talang. Vi var ännu en gång tillbaka på plan A2. Men nu skulle spöket väck! Tröttheten började göra sig påmind i killarnas kroppar men vi var överens om att pressa fram allt som fanns kvar innan John Blund skulle komma till undsättning. Viktors 1-0 kändes riktigt bra, vilket också blev pausresultat. Ett snabbt och effektivt väggspel gjorde dock ställningen till 1-1 och nu var nerverna i dallring hos spelare, ledare och supportrar. Skulle vi kunna förinta spöket en gång för alla? JA, det kunde vi! Theos 2-1 mål i slutet av tillställningen kändes som en befrielse och lyckan var total. Vi var framme i semifinal!

Söndag morgon. Frukost och ny uppladdning inför stundande semifinal mot IFK Klagshamn Gul. Detta lag som för ett par veckor sedan sprang hem Team Sportia Cup i Ystad. Vi känner ju till detta lag väl då vi mött de gulklädda i seriespel de två senaste säsongerna i Malmöserien. Förberedelserna var mycket goda. Uppvärmning och uppladdning var på topp. Men inte hade vi räknat med att släppa in första målet efter 21 sekunder. Ajajaj, vilken käftsmäll. Kunde killarna resa sig efter denna tråkiga start? Svaret är ja ja ja ja. Axel kvittering till 1-1 var precis det vi behövde och när Theo dundersköt in 2-1 var motståndarna i gungning. IFK Klagshamn började skjuta längre och längre bollar in på vår planhalva men när nu killarna var fullt medvetna om hur man försvarar sig mot dylikt spel kändes det tryggt och säkert. 3-1 kom på ett olyckligt självmål vilket färdigställde halvtidsresultatet. Klagshamns snabba reducering i början av andra kändes inte speciellt rolig men när Otto nickskarvade in 4-2 (värt en glass!) var IFK ett slaget lag. 5-2 på frispark av Viktor, 6-2 på skott av Liam och 7-2 genom en läcker vänsterkänga av Emil gjorde att vi kunde glädjas åt att vara klara för final i Kalmar Fotbollsfestival! Grymt bra gjort, killar!

Efter lunch var det då dags. Final mot IFK Klagshamn Blå, som i sin semifinal betvingat Husqvarna FF 1 på straffar. Fanns det mer kräm i bena efter sju tuffa matcher? Motståndarna hade en klar taktik. Varje gång målvakten fick bollen i sin ägo var det långa bollar på sin anfallare som gällde. Nu visste vi detta men samtidigt är det lätt att begå misstag mot sådant spel. Första halvlek kännetecknades av mycket kamp, taktiska ingrepp och få målchanser. Dessvärre fick IFK en chans i slutsekunderna av första halvlek vilket också resulterade i mål. 0-1 i paus. Tungt... men ingenting är omöjligt för Öja FF P03! Grabbarna repade nytt mod och nu var jakten på kvittering igång. Chanser saknades inte. Därför var det inte alls orättvist när Malte kunde kvittera till 1-1 i upptakten av andra halvan. Skönt! Några minuter senare fick vi frispark. Liam skjuter i ribban, returen till Axel som skjuter på täckande spelare, returen till Viktor --- MÅL!!!! 2-1 FANTASTISKT! Återstående minuter blev egentligen rätt odramatiska. Slutsignal - vinnare Öja FF P03. Otroligt bra gjort, pojkar! Njut! / Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Emil Wejheden 1 0 0 0 0 0
Fabian Löf 1 0 0 0 0 0
Liam Nilsson 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
Valdemar Nihlén 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Hugo Andersson 1 0 0 0 0 0 0 0
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 28 jun 2014, 12:00 Öja FF - IFK Klagshamn Blå 2 - 4