Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Öja FF P-03

Följ

P-03

Följ oss för uppdateringar
Följ
Öja FF
Fotboll
P-03
Tabell
Lag M V O F P
1 Öja FF 6 4 2 0 15
2 Nosaby IF Blå 1 0 1 0 1
3 Kristianstad Bois Röd 1 0 1 0 1
4 Åhus Horna BK 1 0 0 1 0
5 Vellinge IF Röd 1 0 0 1 0
6 Rödeby AIF 1 0 0 1 0
7 Ljungbyholms GoIF 1 0 0 1 0

Match

Öja FF

5 - 4
Kristianstads IP, Kristianstad
29 maj 2014
18:30

Kristianstad Bois Röd

Referat

Referat: Öja FF - Kristianstad Bois Röd

Final i Kristianstadcupen 2014 - Öja FF mot Kristianstad Bois. De två bästa lagen i turneringen skulle mötas i en i dubbel bemärkelse het match. Inte endast för att det var obesegrade lag utan för att den annalkande kvällssolen fortfarande innehöll en hel del värme. Det var tydligt att det var två duktiga lag som möttes. Kamperna var tuffa men ärliga. Chanserna i båda anfallsriktningar var relativt få och det var viktigt att nyttja de få möjligheterna som fanns. Inget nätrassel i första halvlek och heller inget under en bra stund av andra halvlek. Skulle verkligen finalen sluta mållöst? Killarna försökte att pressa fram de absolut sista dropparna av energi. Nu var det verkligen en situation där agnarna skulle skiljas från vetet. Vem hade bäst vinnarskalle?

Efter ett bolltapp på mittfältet och en snabb omställning skulle K Bois få sin chans. Med endast två minuter kvar av matchen kom då chansen som inte fick uppstå. Den frispelade Kristianstadspelaren gjorde inget misstag och Wahlfrid var denna gång helt chanslös på det hårda avslutet. 0-1 och knappt någon tid kvar. Nej, inget att be för. Ett par snabba rokader i strukturen och upp med Theo på topp. Skulle vi någon chans att kvittera? Det såg sannerligen inte ut så då K Bois fick hörna och sekunderna tycktes rusa iväg. Men så plötsligt på efterföljande uppspel kom Theo runt sin back och med snabba fötter attackerade han bortalagets mål. Skottet var så precist man hade önskat och 1-1 var ett faktum! Inte klokt, i matchens sista spark satt kvitteringen!

En blandning av eufori, mjölksyra och straffkoncentration infann sig nu. Vilka tre spelare skulle vi ta ut till straffavgörandet? Anders och jag var helt överens om följande trio: Viktor - Axel - Theo. Helt otroligt. Efter TRE TIMMARS fotbollsspelande skulle nu allt avgöras med rysk roulette, nej förlåt straffsparkar. Viktors straff var suverän och efter ett mål och en miss av en Kristianstadspelare och en inrullad straff av Axel var situationen sådan att om Theo skulle placera in bollen skulle pokalen vara vår. Nervöst... Men målvakten räddade bollen och när K Bois sköt in den efterföljande straffen var det status quo igen. Nu var Anders och jag tvungna att plocka ut nya enskilda straffskyttar. Valdemar fick äran och sköt bombsäkert in sin chans. Mål för K Bois och nya straffläggare fick plockas ut. Malte fick återigen frågan och denna gång tackade han ja. Dessvärre gjorde målvakten en snygg räddning och direkt invaderades planen av segerrusiga svartrödrandiga spelare och ledare. Men men men sakta i backarna, matchen kunde väl inte vara avgjord? Anders och jag tog oss in i domarna som hade missat vem som börjat straffläggningen och med tävlingsledarens hjälp skulle självklart K Bois skjuta sin sista straff. Mål och silvermedaljerna skulle följa med till Ystad. Men straffen gick utanför! Helt sanslöst, var skulle detta sluta? Tim valdes ut som vår sjätte straffläggare och med nerver av stål sköt han bollen stenhårt i mål. 5-4 därmed och nu låg allt vid fötterna hos Kristianstads nästa skytt. Wahlfrid var helt och hållet fokuserad på att knipa skottet och nu precis 20 år senare är det oundvikligt att relatera till avgörandet i fotbolls-VM där den eviga hjälten Thomas Ravelli knep Rumäniens sista straff. Anlopp, skott och bollen på Wahlfrids fingerspetsar och bollen lyfter över ribban! GLÄDJE, VILD INRUSNING TILL MÖTANDE WAHLFRID, TV-PUCKHÖG!

Matchen slut och vilket fantastiskt avslut på en härlig, om än påfrestande, dag. Vinnare av Kristianstadcupen 2014: Öja FF P03! Killar, vilka vinnarskallar ni är! Trots en hel del motgångar under dagen med stumma ben, skoskav, onda hälar, blod, svett och tårar kom ni tillbaka och fixade segern! Anders och jag är superimponerade av er inställning! Det här är ni värda!

Njut av segern - vi ses ikväll!

/ Calle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Axel Nilsson 1 0 0 0 0 0
Edvard Walldén 1 0 0 0 0 0
Malte Mattisson 1 0 0 0 0 0
Otto Wängerud 1 0 0 0 0 0
Theo Mårtensson 1 0 0 0 0 0
Tim Nilsson 1 0 0 0 0 0
Valdemar Nihlén 1 0 0 0 0 0
Viktor Andersson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Wahlfrid Nilsson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng